eveliina matilda - Banneri

Lapseni ovat päätyneet omien harrastustensa pariin useampien harrastuskokeilujen kautta. Näin he ovat saaneet itse löytää heille mieluisimmat lajit. Erikoista kyllä, molemmat lapset harrastavat samoja lajeja mitä me vanhemmatkin. Esikoiseni ratsastaa aivan kuten minäkin koko lapsuus- ja nuoruusaikani. Kuopus taas harrastaa jääkiekkoa yhdessä isänsä kanssa.

Koen tärkeäksi, että lapsi itse saa päättää mitä harrastaa ja häneltä löytyy motivaatiota harrastukseen. Motivoitunutta lasta ei tarvitse patistella harrastuksen pariin, vaan vanhemman rooliksi jää harrastamisen tukeminen kuljettamalla lapsi harrastukseen, hankkimalla tarvittavat varusteet ja rahoittamalla harrastus. Molemmat lapseni odottavat innolla treenejä, pelipäiviä ja ratsastustuntia.

Meidän lapset ovat saaneet itse valita harrastuksensa, sillä onnekkaassa tilanteessamme harrastusmaksut eivät ole poissulkeneet vaihtoehtoja heiltä. Tyttäreni onkin kokeillut montaa eri lajia, yleensä sen yhden kauden, kunnes hänen mielenkiintonsa on vaihtunut toiseen. Ratsastusharrastus taas tuntuu jääneen hänelle tärkeäksi harrastukseksi, mutta mikäli hän haluaisi lajin lopettaa, se ei olisi mikään ongelma, kunhan lopetuspäätös on hyvin harkittu. Poikani taas on kiekkoillut ihan pienestä pitäen ja aikoinaan ehdotus jääkiekkokoulun aloittamisesta tuli jääkiekon MM-kilpailujen aikaan itse lapselta.

On toki todella mieluisaa, että jälkikasvu on löytänyt sen vanhemmalle rakkaan lajin. Silloin pääsee myös itse helpommin mukaan harrastukseen. On mukavaa kun voin auttaa tytärtäni ponin hoidossa ja varustamisessa ratsastustunnille. Meillä on myös paljon yhteistä puhuttavaa harrastuksen tiimoilta. Kun olin itse lapsi, näytti kovin kätevältä, kun jonkun ratsastaja-kaverini äitikin ratsasti ja tiesi mistä harrastuksessa on kyse. Poikani taas on seurannut isänsä jalanjäljissä ja isä toimiikin hänen jääkiekkojoukkueensa apuvalmentajana. Tämä on kovin kätevää minun näkökulmastani, koska minun ei juurikaan tarvitse huolehtia pelipäivistä, aikatauluista tai varusteiden päivittämisestä.

Miten teidän lasten harrastukset ovat valikoituneet ja onko perheessänne käynyt niin kuin meillä; lapset harrastavat vanhempiensa jalanjäljissä?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X