Eveliina Matilda - Hero Header

Joulun kolme kyläpaikkaa

Joulu on nyt juhlittu ja koko perheemme yhteinen joululoma on päättänyt. Pepe on tällä viikolla palannut työnteon pariin ja minäkin menen huomenna töihin. Ehdimme lomailla yhdessä muutaman päivän, mikä on meille tosi harvinaista, kun Pepellä on yrittäjänä aina töitä jonoksi asti. Oli aivan ihanaa viettää kotona useampi päivä niin, että koko perhe oli yhdessä. Pelailimme lautapelejä, ulkoilimme ihanan lumisissa maisemissa, kyläilimme sukulaisilla ja leikimme lasten uusilla leluilla. Perheemme joulu oli kaikin puolin täydellinen!

Joulubrunssilla mamman luona

Aloitimme jouluaaton nukkumalla pitkälle aamuun ja myöhästyimme hieman mammani ja tätini järjestämältä joulubrunssilta. Meidän tarkoitus avata lasten lahjat aamulla kotona, niin lapset pääsisivät jo aattona leikkimään uusilla leluillaan. Aamu oli kuitenkin sen verran kiireinen, että lapset avasivat kotona parit paketit ja pakkasimme loput lahjat mukaamme autoon.

Brunssilla oli tarjolla perinteisiä jouluherkkuja kuten kinkkua, juustoja, riisipuuroa, joulutorttuja, sienisalaattia, porohyydykettä, rosollia, karjalanpiirakoita, saaristolaisleipää, sämpylöitä, kaloja, sillejä sekä kuplivaa ja viiniä. Brunssilla oli tarkoitus syödä hieman tuhdimpi aamiainen.

Ruokailun ja kahvittelun lisäksi vietimme aamupäivän sukulaisten kanssa seurustellen sekä lahjoja avaten. Minä sain perinteisestä kympinlahjasta kipeästi kaipaamani pizzaleikkurin ja hanskallisen skrapan, jonka oikeastaan tilasin siskoltani, jonka tiesin saaneen arvonnasta minut lahjottavakseen. Lapsilla oli hauskaa kun he leikkivät yhdessä, mutta kymmenen lapsen yhteen kokoontumisesta aiheutui myös ääntä ja draamaa.

Jouluaaton aterialla Pepen vanhemmilla

Kun kello oli iltapäivän puolella, otimme suunnaksemme Pepen vanhempien kodin. Anoppilassa ei ollut meidän lisäksemme muita vieraita ja loppuilta sujuikin tosi rauhallisissa merkeissä yhdessä syöden ja lahjoja availlen.

Pepen vanhemmilla oli tarjolla aivan ihanat jouluruuat ja tietysti myös jälkiruuat kakkuineen, torttuineen ja marenkeineen. Ruokailun jälkeen oli vihdoin sopiva hetki avata lasten kauan odottamat lahjat. Lapset ja me aikuisetkin saimme aivan mielettömästi ihania lahjoja, joista olemme tosi kiitollisia. Poikani lempparilahja oli Playstation, johon tonttu oli ladannut valmiiksi Lego Harry Potter -pelin. Pelikonsolin lisäksi hän sai muovailuvahaa, vaatteita, karkkia, kirjoja, legoja, leluja lompakon, jossa oli rahaa. Tyttäreni suosikkilahjoihin lukeutui keppihevoset ja Pepen verstaalla valmistuneet keppariesteet. Tyttäreni sai myös ihanaa kosmetiikkaa, laukun, kirjoja, leluja, piirustusvälineitä ja vihkoja.

Joulupäivänä söimme ja paljuilimme mukkilassa

Meidät ja siskojeni perheet oli kutsuttu joulupäiväksi mukkilaan syömään jouluruokaa. Ukki oli yllätyksenä lapsille lämmittänyt paljun ja ruuan jälkeen kaikkein iloisimmat joulujuhlat löytyivät paljusta.


Mukkilassa oli jälleen todella herkullista ruokaa tarjolla. Mietimme Pepen kanssa kuinka onnekkaita oikein olemmekaan kun niin moni ihminen on nähnyt paljon vaivaa laittaakseen meille ruokaa. Saimme jouluna istua kolmeen valmiiseen pöytään ja olemme siitä tosi kiitollisia. Ehkäpä ensi vuonna oma keittiömme ja kotimme on sellaisessa kunnossa, että voimme puolestamme kutsua jouluvieraita meille.

Loputtomien ruokien ja herkkujen syönnin lisäksi jouluni paras hetki oli joulupäivän illalla mukkilan pihalla, kun katselin glögimuki kädessäni paljussa kiljuvia ja lumessa pyöriviä lapsia. Miten ihania sukulaismuistoja lapset saivatkaan taas kyläreissuiltamme.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä