Eveliina Matilda - Hero Header

Kuluneen viikon käänteitä, kuten työhaastatteluita

Kuluva viikko on ollut tosi tapahtumarikas ja paikoin hyvin jännittäväkin. Lapset viettivät meillä tämän viikon arkipäivät ja heidän kanssa puuhastelun lisäksi päiväni ovat täyttyneet työnteosta sekä kahdesta työhaastattelusta ja niihin valmistautumisesta.

Mun lempparimaisemaa jo edesmenneen pappani suolta, josta on hyvä hakea rauhaa stressaavan elämän keskelle.

Meidän eskarilainen oli alkuviikosta nuhainen ja koska minulla oli mahdollisuus olla hänen kanssa kotona, ei poika mennyt kuluvalla viikolla lainkaan päiväkotiin. Tyttäreni koulu jatkui maanantaina joululoman päättyessä, joten saimme viettää kuopukseni kanssa paljon aikaa ihan kahdestaan. Olemme jo jonkin aikaa lukeneet yhdessä Harry Pottereita ja nyt meillä oli hyvä tilaisuus tutustua velhojen ja noitien maailmaan elokuvien kautta. Lainasin siskoni HBO max -tunnuksia ja katsoimme kaksi ensimmäistä elokuvaa. Poikani osaa lukea, mutta hän ei ehdi lukea kaksirivisiä tekstityksiä samalla kun seuraa mitä elokuvassa tapahtuu. Siispä minä luen tekstit ääneen ja huomasin tekeväni samaa vielä eilen kun lapset olivat jo lähteneet kotoa ja katselin yksinäni telkkaria.

Minulla oli päivisin hyvin aikaa makoilla sängyllä Harry Pottereita ääneen lukien, koska minulla oli töissä ilta-/yövuoroja. Näissä vuoroissa menen töihin kello 16.30 ja pääsen seuraavana aamuna kello 7.30. Pitkän vuoron jälkeen päivällä on aikaa puuhailla omiaan, mutta tällä kertaa omat energiavarastoni riittivät juuri sopivasti leffamaratoniin.

Yövuoroista aiheutuneen fyysisen väsymyksen lisäksi olin henkisesti hieman väsähtänyt kahden työhaastattelun takia. Hain hiljattain kahta minua kiinnostavaa työpaikkaa ja pääsin molemmissa hauissa haastateltavaksi asti. Ensimmäinen haastattelu tapahtui alkuviikosta ja oli muodoltaan ryhmähaastattelu. En ole aikaisemmin ollut ryhmähaastattelussa, mutta nyt minulla on sitten kokemus siitäkin huvista. Haastattelu sujui hyvin, sillä pystyin ryhmässä muita hakijoita  reflektoimalla paikkaamaan kokemuksen puutetta, jota minulla haettavaa tehtävää kohtaan löytyi, ainakin muihin hakijoihin verrattaessa.

Haastattelun aikana minulle kuitenkin valkeni, ettei juuri tämä työpaikka ole minulle se kaikkein sopivin. Mielestäni on tärkeää, että työhaastattelu on aina kahdensuuntainen tapahtuma, jossa myös työnhakija arvioi sitä, haluaako hän työskennellä kyseisessä ammatissa juuri tässä työpaikassa. Yllätyin haastattelun aikana erityisesti työn iltapainotteisuudesta, josta ei oltu mainittu työnhakuilmoituksessa. Loppujen lopuksi tämän työpaikan suhteen kävi niin kuin pitikin, sillä sähköpostiini kilahti pari päivää sitten viesti, jossa kerrottiin ettei minua valittu tehtävään.

Oli helpotus, ettei minua valittu työhön, mutta en ehtinyt hengähtää kovin pitkään, sillä samana päivänä sain kutsun uuteen työhaastatteluun. Tällä kerralla kyseessä olisi yksilöhaastattelu videoyhteydellä. Stressihormonini lähtivät välittömään nousuun, sillä nyt minua haastateltaisiin unelmieni työpaikkaan, haastattelu tapahtuisi heti seuraavan päivän aamuna ja minulla olisi ennen haastattelua nykyisessä työpaikassani yövuoro! En siis ehtinyt valmistautua juuri tähän kyseiseen haastatteluun juuri lainkaan, mutta toisaalta en myöskään joutunut jännittämään tapahtumaa kovin pitkään.

Itse haastattelussa olin hyvin jännittynyt, sillä halusin todella kovin saada juuri tämän työn. Lisäksi vastaukseni, jotka liittyivät kyseiseen työhön, olivat epävarmoja vähäisen valmistautumiseni johdosta. Uskon, että sain haastattelijat vakuutettu motivaatioistani, mutta jos en tule tehtävään valituksi, luulen sen johtuvan siitä, että en pystynyt haastattelun aikana tuomaan esille todellista osaamistani ja kykyjäni. Olen hakenut tätä kyseistä työtä jo kerran aikaisemmin, kun työ oli haettavana viime kesänä. Silloin en päässyt edes haastatteluun, joten olen nyt jo hieman lähempänä tavoitettani. Rekrytointiprosessi etenee nopeasti ja minun pitäisi saada jo ensi viikolla haastattelun tulos tietooni.

Vietän kuluvan viikonlopun töissä päivävuorossa ja menen taas ensi maanantaina yövuoroon. Töiden lomassa jännitän työhaastattelun tuloksia ja yritän saada itselleni muuta mietittävää telkkariohjelmien ja pitkien koiralenkkien avulla. Nyt kun lapsetkin lähtivät jälleen isänsä luo ja Pepellä on työkiireitä, olen aikalailla yksinäni kotona. Eilen kävin siskoni kanssa Citymarketissa ennakkoäänestämässä ja ostamassa viikonloppuherkkuja, mutta muuta en tässä vuorotyöputkessa oikein jaksa suunnitella. Ihanaa viikonlopun jatkoa Teille kaikille!

Kommentit

3 kommenttia
Eveliina

Kiitos huolenpidosta, mutta osaan arvioida itse millaisia elokuvia oma lapseni on valmis katsomaan.
Katson elokuvia yhdessä niin, että minä luen tekstit tarpeen mukaan lapseni kehitystasolle sopivaksi suodattaen. Kelaamme myös jännittävimpien kohtausten yli, koska taistelukohtaukset voivat olla lapselle kovin intensiivisiä kokemuksia. Kirjat lukeneena tiedämme mitä kohtauksissa tapahtuu, joten ylihyppely ei ole juonen kannalta häiriöksi. Katsomme elokuvia yhdessä tilanteista keskustellen ja huomaan kyllä mikäli jokin elokuvan kohtaus ei olisi lapselleni sopiva.

Valitsit sitten nostaa linkkaamastasi tekstistä esiin varsin suppeasti elokuvasarjaa kuvailevan lauseen ja päätit unohtaa, että elokuvista nimenomaan nämä kaksi ensimmäistä ovat lapsikatsojille suunnattuja, eivätkä ne ole lainkaan sen jännittävämpiä kuin monet K7 Disney-elokuvat. Esimerkiksi Viaplayssa kaksi ensimmäistä Harry Potteria olivat ikärajaltaan K7. Loppupään elokuvat ovatkin sitten aikuisille suunnattuja.

Avatar

Pidän peukkuja että saisit tuon unelmiesi työn 😍

Avatar

” Kaikki Harry Potter -elokuvat ovat saaneet Suomessa ikärajan 12 (kriteereinä ahdistus ja väkivalta). Tarinoissa nähdään ensimmäisestä elokuvasta lähtien pelottavia otuksia ja kauhuelementtejä, jotka synkkenevät elokuvasarjan edetessä.

https://www.media-avain.fi/blogi/harry-potter-opas-perheille/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä