eveliina matilda - Banneri

Tämä viikonloppu on viimeinen hetkeni rentoutua ennen uuden työn aloitusta. Maanantaina minulla alkaa kauan odotettu kokoaikatyön täyteinen arki!

Olen viimeiset kolme vuotta opiskellut ja tehnyt hyvin epäsäännöllistä vuorotyötä viikonloppu- ja yövuoroineen. Kun 2019 lopetin päivätyöni ja aloitin päätoimisen opiskelun, muuttui elämä tosi ihanaan suuntaan. Yhtäkkiä minulla oli valtavasti enemmän aikaa lapsille, kun pystyin suorittamaan opintoja kotoa käsin. Ei enää aamu- ja iltapäiväruuhkassa odottelua tai hyvin varhaisia aamuherätyksiä. Sain viettää arkivapaita ja pääsin kirpparikierrokselle vaikka keskellä päivää. Nautin kovin äitinä opiskelusta ja oravanpyörästä pääsystä!

Nyt olen erittäin innoissani, että pääsen taas päivätyön ja säännöllisistä rutiineista muodostuvan arjen pariin.

Aikansa kutakin, sillä nyt tilanteeni tai kokemukseni siitä on taas aivan päinvastainen. Pian valmistumisen jälkeen joustava arki muuttui epäsäännölliseksi osa-aikaisen vuorotyöläisen elämäksi, jota varjosti tietämättömyys palkkapussin sisällöstä ja maksupäivästä. Olen saanut sovittu ison osan työvuoroistani lapsettomille viikoille, mutta väistämättä perhe-elämä vaati järjestelyjä vuorotyön takia.

Nyt olen erittäin innoissani, että pääsen taas päivätyön ja säännöllisistä rutiineista muodostuvan arjen pariin. Työni alkaa lapsellisella viikolla, joten pääsemme heti maanantaiaamuna tositoimiin! Tai no maanantaina minun ei tarvitse kuin huolehtia siitä että saan itseni pelipaikalle, koska Pepe vie pienimäisemme eskariin ja esikoinen menee kouluun vasta minun työpäivän alun jälkeen. Jatkossa minä saatan kävellen esikoisen kouluun, koska työpaikkani sijaitsee hänen koulumatkansa varrella ja minun työaikani ovat liukuvat. Autolla kulkevan Pepen taas on näppärä kulkea töihin päiväkodin kautta, joten hän ottaa vastuun pojan eskariin viemisestä.

Pääsen aloittamaan työhön perehtymisen työpaikalla, mutta toistaiseksi työnteko onnistuu täysin etänä.

Iltapäivisin koululainen kävelee itse kotiin ja eskarilaisen hakee päiväkodista se vanhempi, kumpi on ensin kotona – todennäköisesti siis minä.

Pääsen aloittamaan työhön perehtymisen työpaikalla, mutta toistaiseksi työnteko onnistuu täysin etänä. Minulla on onneksi kuitenkin mahdollisuus työskennellä työpaikalla ja uskon, että ainakin näin alkuun pyrin erottamaan henkilökohtaista- ja työelämää toisistaan työskentelemällä toimistolla. Ainakin lapsellisilla viikoilla minun on varmasti helpompi keskittyä työhön muualla kuin kotona, jonne tyttäreni saapuu koulusta jo puoliltapäivin.

Ennen työn alkua edessä on vielä rentouttava viikonloppu. Yritän seuraavien parin päivän aikana valmistautua työhön lepäämällä mahdollisimman paljon, koska  uuteen työhön perehtyminen vie valtavasti energiaa. Muita viikonloppusuunnitelmia minulla ei juuri olekaan. Olen tämän viikon aikana siivoillut kotia ja pessyt pyykkikorit tyhjiksi, niin kotitöidenkään suhteen ei tarvitse nähdä juuri vaivaa. Lauantaina meidän pienin on menossa mukkilaan viettämään poikien iltaa, joten ehkä me tytöt ja Pepe vietämme täällä kotona jotain hauskaa peli- tai leffailtaa. Rentouttavaa viikonloppua ja kiitos kaikille minua uudesta työstä onnitelleille!

Kommentit (2)

Sinun lapsi ei käy iltapäiväkerhossa? Minä olen opintovapaalla ja päivät pääosin kotona. Olen tuupannut lapseni iltapäiväkerhoon kolmeen saakka, vaikka hän periaatteessa voisi tulla kotiinkin.. ikävästi tehty? Jos hän tulisi kotiin puoliltapäivin, pitäisi häntä jossain vaiheessa lähteä viemään ulos, koska en haluaisi, että hän nyhjöttää huoneessaan koko illan. Ulkoiluseuraa kavereistaan hän ei saisi, koska kaikki muut olisivat iltapäiväkerhossa, eivätkä iltapäivän ulkoilun jälkeen lähde enää ulos. Joten itse sinne pitäs lähteä, ehkä olen vain laiska:( Pelkään hänen myös tippuvan kaverikuvoista, jos tulisi kotiin. Hän kyllä vaikuttaa viihtyvän siellä ihan hyvin.

Ei meillä ole käyty iltapäiväkerhossa. Lapsi haluaa mielummin tulla koulusta kotiin lepäämään ja rauhoittumaan, kun isoon porukkaan iltapäiväkerhoon. Mutta lapsia on niin erilaisia ja jotkut varmasti kaipaavaat enemmän kavereiden seuraa kuin toiset! Olet varmasti tehnyt teidän perheelle ja lapselle oikein ratkaisun, eikä kello kolmeen asti iltapäiväkerhossa olo edes kuulosta mitenkään pahalta tai erikoiselta! Meidän tapauksessa koulusta on vielä pidempi matka iltapäiväkerhoon kuin kotiin, joten siksi iltapäiväkerhoon meno ei niin houkuttele koululaista. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X