eveliina matilda - Banneri

Hyvää huhtikuuta ja maanantaita kaikille! Uusi kevätkuukausi ja uusi viikko ovat aluillaan, mutta minä olen väsyneempi kuin pitkään aikaan. Uudesta työstä palautuminen ottaa oman aikansa ja kun normaalisti viikonloppuisin lataudun ja nukun hyvät yöunet, meni viime viikonloppuni pahoista niskavaivoista kärsien.

Minulla on toisen lapaluuni alla muutaman vuoden takainen vamma, joka välillä aktivoituu kummallisissa tilanteissa. Joku pieni liike, isompi liike tai vaikkapa vain paikallaan makoilu saattaa yhtäkkiä laukaista lapaluuni alle pistävän kivun, joka leviää hartioihin ja niskaani todella voimakkaana kipuna. Onneksi pahin vaihe menee yleensä nopeasti ohi, mutta sen pahimman vaiheen aikana olen todella heikossa toimintakunnossa.

Olen käynyt vaivani kanssa tutkittavana, kuvattavana ja fysioterapiassa, mutta ongelma tuntuu näistä huolimatta uusivan muutaman kerran vuodessa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä heräsin siihen, että en pystynyt kääntämään kylkeä ja sehän oli sitten taas menoa. Viikonloppusuunnitelmat menivät melkoisen mönkään, sillä minun ja Pepen piti pitkästä aikaa ahkeroida keittiörempan parissa.

Kotimme remontti ei ole hetkeen (puoleen vuoteen) ollut pääprioriteettimme, koska Pepen yrityksellä on edessään muutto uusin toimitiloihin, joita Pepe on viime kuukaudet remontoinut yritykselleen sopiviksi. Rempan ohella myös työt on täytynyt hoitaa tavalliseen tapaan, joten luonnollisesti oman kotimme remontti on jäänyt vähemmälle huomiolle.

Viikonloppuna keittiömme piti vihdoin edetä, mutta kun gyproclevyt olisi pitänyt nostaa kolme metriä korkealla olevaan sisäkattoon, minä makasin sängyn pohjalla niskakivuissa. Talkooavun tarve tuli hieman liian nopealla aikataululla lähipiirimme aikatauluille, mutta onneksi siskoni pääsi hetkeksi auttamaan Pepeä. Katto saatiin levytettyä ja yksi valokatkaisija löysi paikoilleen, mutta muuten remontti ei edennyt aivan odotustemme mukaan.

Onneksi niskavaivani alkoivat viikonloppuna, niin pystyin tänään jo työskentelemään kotitoimistolla. Yritän työskennellessäni kiinnittää huomiota työergonomiaan, mutta huomaan usein istuneeni ruudun ääressä liian pitkän ajan ilman taukoa. Työstäni iso osa on lain tulkitsemista ja työttömyysturvan parissa työskentelyä, mikä vaatii täydellistä keskittymistä. Keskittyminen saa kellon kulkemaan vauhdilla ja minut jämähtämään läppärini eteen huonoon asentoon. Voi kunpa jostain saisi kauniita klaffilipastoja sähköpöytä-versiona!

Vaikka meillä ei nyt edelleenkään ole sitä keittiötä, niin päätimme Pepen kanssa leipasta harmaan sadesään ja kipujeni lohdutukseksi tiikerikakun. Siinä kakkua olohuoneessa vatkatessa pohdimme, että joskus tulevaisuudessa vielä nauramme ja kaipaamme tätä ajanjaksoa, kun kaikki oli kotona hieman heikun keikun. Toivottavasti viikko jatkuu paremmissa merkeissä ja pääsisimme vaikka loppuviikosta taas hieman remppailemaan.

 

Kommentit (8)

Onko lipaston pakko olla nimenomaan klaffilipasto? Omaa etätyöpistettä suunnitellessa törmäsin Adeaan (https://adeasmartwork.com/), josta Fokus-malli vaikuttaisi sopivan parhaiten sun tarpeisiin. Hinnasta ei ole tietoa, kun meidän sisustukseen tuo ei sopinut, mutta ideana aivan loistava!

…ja tsemppiä teidän remontteihin! Ja tuohon vaivaasi, toivottavasti helpottaa!

Hei,
Löysin vasta blogisi, kun etsin tietoa Turun puutaloista. Teillä on ihanan näköistä!
Me asumme pääkaupunkiseudulla ja harkitsemme nyt Turkuun muuttamista..iik. Rakastan puutaloja ja olin ajatellut, että yrittäisimme löytää asunnon Martista. Nyt tuntuukin, että Portsa olisi oikein kiva jollei parempi vaihtoehto! Kuvien perusteella teillä on tosi tilava koti, löytyykö Portsasta siis noinkin isoja? Voisin kysyä vaikka mitä mutta kysynpä nyt ensin sitä 🙂

Hei! Kiitos kehuista! Kotimme on aivan ihana aarre, kunhan vain saamme sen jonain päivänä kukoistukseensa. 😀 Martti on myös kiva alue. Siellä useat puutalot ovat käsittääkseni kaupungin vuokratonteilla, joten siihen kannattaa ehkä kiinnittää huomiota, jos asialla on teille merkitystä. Tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleeni näitä kahta asuinaluetta verrattaessa. Itse aikoinani silmäilin myös Martista asuntoa, mutta tykästyin enemmän Portsaan ja sen tunnelmaan.

Portsasta löytyy isojakin asuntoja, mutta suuret asunnot joissa itse olen vieraillut, ovat olleet kolmeen kerrokseen laajennettuja tai sitten kahdesta asunnosta yhdeksi muutettuja asuntoja. Monesti ehkä jopa sokkeloisia ja rakennettu ”sinne minne on mahduttu rakentamaan”. 😀 Aivan ihania ja persoonallisia koteja!
Meidän taloyhtiössämme on vain 12 asuntoa ja asunnot ovat melko kookkaita. Omassa kodissamme tykkään erityisesti hulppeasta yli kolmen metrin huonekorkeudesta, joka tuo keskikerrokseemme juhlavan fiiliksen. Yläkerta, eli vinttimme taas sisältää jonkin verran matalakattoisempaa tilaa ja esimerkiksi lastenhuoneet ovat pienet sopit jyrkästi laskevalla katolla. Meidän vanhempien makkari on toistaiseksi lastenhuoneiden ns. aulatila, josta kuljetaan keskikerrokseen ja yläkerran kylpyhuoneeseen. Toistaiseksi vintti on aivan täydellinen makuusoppi perheellemme, mutta kun lapset kasvavat ja haluavat tuoda kavereitaan kylään, ei lisätila olisi pahitteeksi.
Tarkoituksenamme onkin laajentaa kotia kellarikerrokseen, johon olemme suunnitelleet kylpytilat, saunan, vaatehuoneen ja vanhempien makuuhuoneen. Kannattaa siis kotia etsiessä ottaa huomioon myös hieman pienemmät asunnot, mikäli niissä on mahdollisuus laajentaa vintille tai kellariin ja itseltä löytyy kiinnostusta remonttiin. 🙂

Mikäli et ole vielä lukenut tätä tekstiä, niin tässä vielä tunnelmiani Portsasta muutaman vuoden takaa:

https://kaksplus.fi/blogit/eveliina-matilda/2018/05/27/miksi-portsa-on-paras/

Hei,itsellä oli sama vaiva 2 vuotta todella pahana. Ongelman ydin löytyikin vahingossa lantion virheasennosta. Kun se oli korjattu,parani lapapistoskin.

Hei! Olen kuullut eräältä toiseltakin henkilöltä, että niskavaivojen syy löytyi lantiosta. 🙂 Täytyypä ottaa tämäkin mahdollisuus huomioon kun pohdin sopivia hoitokeinoja.

Kiva kuulla teidän kuulumisia, onneksi keittiö edistyy vähitellen 😊 Joskus tulee asioita jotka hidastaa projekteja, mutta olette selkeästi taitavia tekemään niin varmasti sitten valmistuu, kun on mahdollista 😊

Mietin että staattinen työasentokin lisää hartiajännitystä. Jos sinulla on esim. 4 kg kahvakuula (pieni on parempi), niin voit tehdä Roosa nauha – liikettä. Voit myös googlata sen. Siinä kierretään kuulaa lenkkinä hartialta toiselle pään ympäri. Se avaa niskajännitystä ja vahvistaa alueen lihaksia 😊 Säännöllisyys on hyvä, ja se ehkäisee jumeja 😊

Hei! Kiitos tästä vinkistä, tutustun heti tuohon liikkeeseen!
Ja kiitos muutenkin mukavasta kommentistasi. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X