eveliina matilda - Banneri

Nuorimmaiseni täytti juuri seitsemän vuotta ja juhlimme syntymäpäivää aurinkoisissa maisemissa suvun suolla. Suvussamme on pidetty monet suosynttärit, koska pappani lapsuudenkodin liepeillä oleva suo on perheellemme hyvin rakas retkeilykohde. Mieli lepää mäntymetsän ympäröimänä, eikä synttäristressistä ole tietoakaan.

Jostain syystä eväät maistuvat aina ulkona paremmalta, eikä metsäsynttäreille siksi tarvitse tehdä niin kovin kummoisia tarjoiluja. Meidän menyyssä oli tällä kertaa makkaraa, nakkeja, savuporoleipiä, marenkia, mutakakku ja valkosuklaalla sekä passionilla täytetty kakku. Ruokien raahaamiseen täytyy toki nähdä hieman vaivaa, mutta kodin siivouksen välistä jättäminen on sen arvoista.

Synttärisankari toivoi Minion-kakkua ja sellaisen minä hänelle tietysti myös tein. Tämä taisi olla elämäni toinen täytekakku ja lopputulos oli huomattavasti edeltäjäänsä parempi! Siskoni auttoi kakun leipomisessa ja täyttämisessä omien muuttokiireidensä ohella. Juhlapäivänä Pepe kuorrutti kakun ja asettelimme sokerimassasta tekemäni Minion-koristeet kakun päälle. Automatkalla koristeet olivat liukuneet kakun päältä pois ja kakku oli järkyttävän näköinen harmaa sotku. Sain sitä onneksi hieman siistittyä juhlapaikalla, mutta en ottanut yhtäkään lähikuvaa luomuksesta.

Herkkupöydän kauneimmat tekeleet olivat yllättäen Pepen äidin valmistamat suussa sulavat marengit.

Meillä kävi mieletön tuuri, että juuri juhlapäivänä oli todella kaunis sää. Vielä edeltävänä päivänä satoi ja olimme valmistautuneet juhlimaan säässä kuin säässä. Vanhempani olivat hieman koristelleet laavun edustaa ja tunnelma juhlissa oli tosi ihana.

Lapsille olisi riittänyt ohjelmaksi mielikuvituksen valoilleen saava loputon metsä, mutta olin valmistellut pienen tietokilpailun syntymäpäivä sankarista. Mikäli joku haluaa kopioida idean omiin juhliinsa tai kenties koittaa vastata kysymyksiin, niin tässä on 10 kysymyksen tietokilpailu sankaristamme:

  1. A syntyi 22.4.2015, mutta mihin aikaan päivästä? a) varhain aamulla, b) keskipäivällä, c) illalla
  2. Mikä on A:n kengännumero?
  3. Mitä A keräilee? (kaksi oikeaa vastausta)
  4. Mikä on A:n suosikki lautapeli?
  5. Minkä väriset seinät A:n huoneessa on?
  6. Missä jääkiekkoseurassa A pelaa?
  7. Missä A:n jäkisjoukkueen aivan ensimmäinen jääkiekkopeli pelattiin? a) Tarvasjoella, b) Paimiossa, c) Turussa
  8. Mikä on A:n toinen nimi?
  9. Nimeä yksi peli, jota A pelaa puhelimella tai pelikonsolilla?
  10. A aloittaa koulun neljän kuukauden kuluttua, mutta millä erikoisluokalla?

Tällä viikolla meidän pikkumuru kävi myös tutustumassa tulevaan kouluun, omaan luokkaansa ja opettajaansa. En voi uskoa, että ensi syksynä tämä meidän pieninkin on koululainen! Voi miten nopeasti aika on kulunut siitä hetkestä kun sain vauvan ensimmäisen kerran syliini. <3

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X