eveliina matilda - Banneri

Kevät on ollut harmillisen viileä, mutta ympärillä herännyt luonto on saanut ajatukseni kääntymään kohti kesää. Niin ja kalenteri, jonka mukaan meidän eskarilainen ja koululainen jäävät kolmen viikon päästä kesälomalle.

Lapset lomailevat koko pitkän kesän, mutta me vanhemmat emme juurikaan. Pepe pystyy ottamaan lomaa heti kun vain oppii antamaan asiakkaiden tilauksille pidemmät toimitusajat. Toistaiseksi hän ei ole oppinut, enkä oikein uskalla laskea kesäsuunnitelmia hänen varaansa. Toisaalta tilanteemme on kovin tasapuolinen, sillä tänä vuonna uudessa työssä aloittaneena minulle ei ole ehtinyt kertyä lomapäiviä kuin muutama.

Lapset kuitenkin lomailevat ja uskon, että saamme perhearjen pyörimään kesän ajan ihan kohtalaisesti. Minä työskentelen pitkälti kotona ja piipahdan välillä kodin lähellä toimistolla. Myös Pepen verstas on kivenheiton päässä kotoamme ja Pepe lounastaa usein kotona, niin että hän voi myös olla tarpeen mukaan lasten käytettävissä. Lapset ovat jo kovin omatoimisia ja keksivät itselleen puuhaa kotona ja pihalla. Uskoisin, että myös lomailevat sukulaiset voivat välillä viihdyttää lapsia työpäiviemme aikana.

Minun on myös liukuvan työajan puolesta mahdollista tehdä lapsellisilla viikoilla kuusituntisia työpäiviä, jolloin taas teen hieman pidempiä työpäiviä niinä viikkoina kun lapset eivät ole meillä.  Perhe-elämää helpottaa paljon, että omat työaikataulut ja toimistopäivät voi suunnitella tietyissä raameissa itse.

Onneksi myös kesällä on vapaat viikonloput, jotka mahdollistavat pidemmätkin päiväretket. Olenkin jo suunnitellut meille muutaman kivan kesäretken. Lasten jäätyä lomalle suuntaamme koko perhe päiväksi Muumimaailmaan. En oikein edes muista koska olen viimeksi ollut Muumimaailmassa tai olenko edes vieraillut siellä koskaan lasteni kanssa. Pepekään ei muista olleensa koskaan siellä, mikä on hassua kun Naantali on tässä ihan vieressä. Naantali on muuten myös ilman Muumimaailmaa aivan ihana retkikohde ja luulen, että meidän tulee vierailtua Naantalin rannoilla ja ravintoloissa tänäkin kesänä.

Toinen kesäretkemme suuntautuu myös lähikaupunkiin, nimittäin minä ja lapset sekä siskoni perheineen teemme junaretken Uuteenkaupunkiin. Junalla matkustaminen kiehtoo lapsia ja matka-aika Turusta Uuteenkaupunkiin on tosi kohtuullinen. Meillä ei vielä ole tarkkoja suunnitelmia siitä mitä päiväretkellämme tapahtuu, mutta ainakin aiomme syödä hyvin ja kierrellä kaupunkia. Jos tiedät Uudestakaupungista jonkin kivan paikan, missä suosittelet lapsiperhettä käymään, niin kerro ihmeessä!

Pienempien retkien lisäksi olemme varanneet viikon pituisen spa-loman kylpylään. Anoin viikon pituisen virkavapaan heinäkuulle, koska haluan viettää lasten kanssa hieman kiireetöntä aikaa ennen koulun alkua.  Viikko ihanassa kylpylässä yhdessä lasten kanssa rentoutuen ja kylpylän lähialueisiin tutustuen on juuri sitä, mitä me kolme tarvitsemme. Pääsemme pois kotoa, mutta emme lähde kuitenkaan niin kauas, että matkasta aiheutuisi liikaa vaivaa. Pepe ei lähde kanssamme kylpylään, mutta ehkäpä hän nauttii ihan yhtä paljon viikon yksinolosta kotona.

Ihana pitkä kesä on ihan pian täällä. Toivottavasti ilmat lämpenevät ja pääsemme nauttimaan auringosta, lämpimistä uimavesistä, jäätelöistä ja ravintoloiden terasseista!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X