eveliina matilda - Banneri

Meillä on viime aikoina toteutettu lasten haaveita aivan urakalla! Olenkin jo Instagramissa esitellyt perheemme uuden lemmikin, jonka esittely tänne blogiin on työn alla. Lemmikin hankinta oli syvällisen pohdinnan lopputulos, mutta rullaluistinkaupoille lähdin saman tien, kun kuopukseni kertoi sellaisista haaveilevan.

Isäni on joskus kertonut halunneensa tarjota omille lapsilleen asioita, joista hän lapsena haaveili. Näihin asioihin kuului mm. rullaluistimet ja lapsuudenperheeni kaikilta jäseniltä löytyikin omat rullaluistimet varusteineen. Kesäpäivien rullaluisteluretket olivat parhautta, joka minulta pääsi unohtumaan jossain siinä nuoruuden ikävaiheilla.

Mielestäni yksi vanhemmuuden parhaita juttuja on, että voi tarjota omille lapsilleen niitä samoja hyviä kokemuksia, mitä itse on päässyt lapsena kokemaan. Omien lasten riemun ja kehittymisen seuraaminen sekä kivojen asioiden uudelleen eläminen lasten kautta on jotain mistä nautin kovin.

Portsan mukulakivikadut eivät olleet parhainta rullaluistelumaastoa, mutta onneksi kotimme nurkalta lähtee myös pitkä asfaltoitu pyörätie. Lasten mukaan laatoitettua kävelytietä oli myös hyvä rullailla menemään. Kadussa olevien vesirailojen yli oli hauska hyppiä.

On uskomatonta kuinka nopeasti lapset oppivat uusia temppuja ja taitoja. Jo ensimmäisellä rullaluistelukerralla murut menivät niin kovaa kyytiä, että minua ihan hirvitti löytävätkö he jarruja ajoissa ennen suojatietä. Kaikki on kuitenkin sujunut tähän asti tosi hyvin, vaikka pieniä pyllähdyksiäkin on toki tapahtunut. Kaatumisten varalta lapsilla on rullaluistellessa yllään tietysti kypärät, käsi-,kyynär-, ja polvisuojat.

Rullaluistimet ovat mainio valinta lapsille koiralenkille sekä läheiselle jäätelökioskille suunnatessa. Pyörällä tehtävien päiväretkien tapaisia reissuja rulliksilla ei kuitenkaan tehdä. Ainakaan vielä kun luistelijat ovat melkoisen aloittelijoita ja jalat kipeytyvät uudenlaisesta liikkeestä helposti.

Pidän kaikenlaiseen urheiluun kannustamista tärkeänä, jotta älylaitteiden ja leffailtojen kanssa säilyy tasapaino. On paljon vaikeampaa pyytää lasta lopettamaan Robloxin pelaaminen, kuin sanoa, että lähdetäänpä rullaluistelemaan! 

Haluan antaa lapsilleni lahjaksi mallin liikunnallisesta arjesta, johon kuuluu ohjattujen liikuntaharrastusten lisäksi vapaa-ajan vietto metsäretkillä, uima-altaissa, pyöräillessä ja pihapeleissä. Rullaluistelu on hauska ja edullinen tapa liikuttaa lapsia ja suosittelen sitä kaikille kenen kotinurkilta löytyy asfalttia. Miten teillä kannustetaan lapsia liikuntaan ja hankitteko lapsille erilaisia urheiluvälineitä mielellänne?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X