eveliina matilda - Banneri

Eläinrakas tyttäreni toivoi pitkän aikaa omaa lemmikkiä. Perheellämme on jo Espanjasta adoptoitu Koke-koira, mutta koira ei kuulemma ollut sama asia kuin ihan ikioma lemmikki. Välillä tyttäreni on toivonut karvatonta kissaa, toisinaan uutta koiranpentua ja sittemmin kania. Pitkäikäinen ja reilusti tilaa tarvitseva kani tuntui liian vaativalta lemmikiltä, etenkin kun emme tiedä miten koiramme suhtautuisi kotona pomppivaan kaniin.

Tarkemmin jyrsijöihin tutustuttuamme löysimme täydellisesti kotiimme ja menevään elämäämme sopivan lemmikin; kääpiöhamsterin!


Lumipallo on helmiäissafiirin värinen venäjänkääpiöhamsteri eli talvikko. Hän asustaa pienessä kutterinpurulla täytetyssä lasiterraariossa, jota lapset tykkäävät sisustaa vessapaperirullilla, kiipeilypuilla ja mökeillä.  Näiden lisäksi kääpiöhamsteri tarvitsee juomapullon, jonka vesi vaihdetaan päivittäin, ruokakipon siemensekoituksineen, kylpyhiekkaa ja tietysti erilaisia herkkuja.

Lumipallo on ahne, unelias ja utelias kaveri. Suurimman osan päivästä hamsteri lepäilee omassa pikkumökissään ja piipahtaa ruokakipollaan, josta se etsii siemensekoituksesta lempiruokansa, eli jauhomadot ja pähkinät. Kun ihminen laskee kätensä terraarioon, Lumipallo tulee heti tarkistamaan onko tarjolla herkkuja. Kurkku ja muut tuoreruuat ovat sen suosikkiherkkuja, jotka se ahmii kovalla vauhdilla. Lemmikkimme on niin leppoisa ja laiskapulskea, että kutsumme Pepen kanssa sitä lapsilta salassa Läskipalloksi.

Hamsteri on yöeläin, joka aktivoituu yöllä ja silloin Lumipallo juoksee juoksupyörässään ja kaivaa tunneleita purun seassa. Hamsteri on mainio lemmikki lapsille, koska se nukkuu aivan keskipäivän kun lapset ovat koulussa ja aktivoituu iltapäivällä, jolloin sen touhuja on mukava seurailla. Myös me aikuiset olemme kovin tykästyneitä hamsteriin. On mukavaa hoitaa ja tehdä pienen hamsterin elämästä kivaa tarjoamalla sille virikkeitä ja herkkuja. Pepe on suunnitellut rakentavansa Lumipallolle nykyistä suuremman asumuksen, jotta sillä olisi vielä mielekkäämpi elämä luonamme.

Hamsteria harkitessamme kävimme eläinkaupoissa tutustumassa erilaisiin hamsterilajeihin. Meidän palleroisemme löysimme kuitenkin lopulta Torin myyntipalstalta. Lumipallo onkin peräisin kääpiöhamsterien kasvattajalta ja saimme lemmikin mukana sukutaulun. Rekisteröidyn hamsterin kanssa voi jopa käydä näyttelyissä.

Noin kaksivuotta elävä kääpiöhamsteri on ollut mainio valinta lapsiperheen ensimmäiseksi jyrsijäksi. Pieni pallero täytti tyttäremme suurimman haaveen ja jopa hieman arvaamaton koiramme on ottanut vipeltäjän oikein hyvin vastaan.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X