Eveliina Matilda - Hero Header

Kevätjuhlia, kyyneliä ja ansaittu kesäloma

Todistukset on jaettu, päiväkodin hoitovarauskalenterin appi puhelimesta poistettu ja lasten ansaittu kesäloma aloitettu.

Tyttäreni koulun saksan kieliluokkien kevätjuhla järjestettiin jo muutama päivä sitten ja tänään lauantaina lapset hakivat vain todistukset. Kevätjuhla oli aivan ensimmäinen koulun juhla, johon me vanhemmat pääsimme osallistumaan. Lapsemme kahta ensimmäistä kouluvuotta varjostavan koronan vuoksi, me vanhemmat emme ole juurikaan päässeet tapaamaan toisiamme, opettajaa tai vierailemaan koulun tiloissa.

Kevätjuhlan aluksi opettaja ja oppilaat kierrättivät meitä vanhempia koulurakennuksessa, jonka laaja remontti valmistui juuri ennen lapsemme koulun alkua. Vierailimme myös lasten luokkahuoneessa, jossa lapset lauloivat meille saksan kielellä niin kauniisti, että silmäni täyttyivät kyynelistä vaikka en ymmärtänyt laulun sanoista mitään. Esityksen jälkeen juhla jatkui koulun pihalla grillijuhlien merkeissä. Oli mukavaa päästä tapaamaan muita vanhempia ja meidän nuorimmaisesta oli kivaa tutustua kouluun, jossa hän aloittaa oppilaana syksyllä. Myös tyttärellämme on edessä muutoksia, sillä hän aloittaa kolmannen luokan uuden opettajan kanssa.

Eskarinsa päättänyttä kuopustamme juhlittiin hieman aikaisemmin ja hän on saanut lomailla jo keskiviikosta alkaen. Eskarilaisten päätösjuhla alkoi päiväkodin liikuntasalissa lasten liikuttavilla runo ja lauluesityksillä. Eskarilaisten loppulaulu Minun Ystäväni ja todistusten sekä ruusujen jako avasi kyynelhanani ihan täydellisesti. Meidän melkein koululainen ei tuntunut olevan kovin haikeilla mielin esikoulun päätöksestä. Hän kuulemma odottaa jo kovin välitunneilla leikkimistä koulussa olevien serkkujensa ja siskon kanssa.

Kevät sitten on vanhemmille herkkää ja vaikeaa aikaa. Sitä on niin ylpeä oman lapsen saavutuksesta, mutta toisaalta taas lapsen elämässä tapahtuvat isot muutokset aiheuttavat huolta. Onneksi koulun aloitusta edeltää pitkä ja hyvin ansaittu kesäloma, jonka lapset pääsivät aloittamaan tällä kertaa isänsä luona.

Itse suuntaan koulujen päätöspäivän kunniaksi piknikille ystävän kanssa ja sunnuntaina juhlimme siskoni lapsen 1-vuotissyntymäpäiviä mukkilassa. Onnittelut ja mahtavaa kesää kaikille valmistuneille ja koulunsa tämän lukukauden osalta suorittaneille!

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Onnittelut teidän lapsille hienosta eskarin ja 2.luokan suorittamisesta! Kiva että lapsilla alkaa vihdoin kesäloma ja saa koko perhe myös rentoutua välillä yhdessä 😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä