eveliina matilda - Banneri

Perheemme vietti kivan kesäpäivän Naantalin Muumimaailmassa. Nautin kovin koko perheen yhteisestä ajasta, jota meillä on viime aikoina ollut kovin vähänlaisesti. Toki aina silloin tällöin olemme hengailleet perheenä kotona, mutta työkiireidensä takia Pepe on joutunut viimeaikoina jättämään välistä lähes kaikki synttärit, yhteiset retket ja muut perheemme menot. Nyt meillä oli vihdoin kokonainen yhteinen päivä merellisessä ja aurinkoisessa Naantalissa.

Kanssamme retkeilemässä olivat tätini ja siskojeni perheet sekä äitini. Oli mukava viettää aikaa myös sukulaisten kanssa ja lasten silmällä pitäminen oli helpompaa kun mukana oli useampi aikuinen.

Pieni teatteriesitys veti puoleensa monta pikkukatsojaa. Varsinaisessa Emma teatterissa emme tällä kertaa käyneet.

Retkipäivällemme osui todella lämmin ja aurinkoinen sää, mikä oli houkutellut Muumimaailmaan monta muutakin perhettä. Kivassa säässä oli tietysti mieluisaa tutustua nähtävyyksiin, mutta toisinaan ihmispaljous vei veronsa kokemukselta.

Muumitalossa kiersi samalla hetkellä niin paljon väkeä, että talon toisessa kerroksessa oloni alkoi enteillä ahtaanpaikankammoa. Kuuma ja tupaten täynnä ihmisiä oleva ahdas tila oli minulle liikaa, joten poistuin talosta näkemättä sitä kunnolla. Pepe jatkoi urheasti portaiden kapuamista lasten perässä ja poistui talosta lopulta hikeä valuvana.

Ruuhkaisimmissa paikoissa ympärillämme tuntui parveilevan hikisiä äitejä, jotka hermostuneina lykkivät parkuvia vauvoja vaunuissa. Retki oli Pepelle ensimmäinen kunnon realitychek pikkulapsiperhe-elämään ja sen koko tunteiden kirjoon. Kohdattuamme kiroilevan vanhemman ja nähtyämme toisen retuuttavan kiljuvaa taaperoa, vitsailimme toisillemme, että vuotuinen retki Muumimaailmaan on parasta mahdollista ehkäisyä.

Hattivatit välkkyivät kirkkaina kun niihin iski salama.

Hemulin perhoskokoelma oli kiinnostavaa katseltavaa.

Lapset voittivat peleistä mieluisat matkamuistot.

Ulkona ja erityisesti luontopoluilla oli huomattavasti nautinnollisempaa kierrellä kuin Muumilaakson suosituimmissa asumuksissa. Pidin erityisesti laudoilla päällystetyistä metsäpoluista, joiden varrelta löytyi labyrintti, noidan asumus, Hattivatit ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Lapset myös pelasivat pelejä, kuten ongintaa ja narunvetoa. He voittivat peleistä itselleen mieluisat palkinnot; piirrustussetin ja haisulipinssin. Vierailimme myös karkkikaupassa ja matkamuistomyymälässä, joista ostimme herkkuja.

Vaikka Muumimaailmassa oli tietysti paljon pikkulapsia, löytyi sieltä myös riittävästi ohjelmaa meidän alakouluikäisille lapsillemme. Saaren kiertely on varmasti myös huomattavasti helpompaa ilman rattaita.

Luontopolku kierretty!

Muru <3

Muumimaailman jälkeen menimme Naantalin vanhan kaupungin rantaan ruokailemaan ravintolaan. Rentouduimme vauhdikkaan retkipäivän jälkeen hyvällä ruualla viineineen ja kylmine juotavineen. Ravintolan jälkeen kävimme lasten toiveesta vielä jäätelökioskilla, ennen kuin suuntasimme kylläisinä ja väsyneinä kohti kotia.

Kommentit (1)

Ymmärrän hyvin muumitalotuskan, mutta kesäkuussa Muumimaailmassa on oikeasti vielä hiljaista 😅 . Käydään useamman kerran kesässä/vuodessa ja on meidän perheessä hitti, kerta toisensa jälkeen. Tänä kesänä ei vielä ole ehditty, mutta viikonloppuna mennään.

Rattailla liikkuminen on ihan helppoa (paitsi heinäkuun kovimpina ruuhkapäivinä) ja vain muumitaloon ei pääse niiden kanssa. Rattaat on siitäkin kätevät että vaihtovaatteita ja eväitä ei tarvitse kantaa .

Teatterissa käydään joka kerta ja tykätään kovin. Suosittelen kuumina päivinä myös pulahdusta mereen, saaren uimarannalta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X