eveliina matilda - Banneri

Kirjoittelinkin kirjastoautossa vierailun yhteydessä, että pidän lasten lukutaidon ylläpitämistä lomalla tärkeänä asiana. Meillä luetaankin aina kesäisin enemmän kirjoja. Ehkäpä se johtuu siitä, että hyvän kirjan avulla on helppo tapa saada mieli ja kroppa lomatunnelmaan. Lukeminen on mielestäni parasta ulkosalla aurinkotuolissa. Meidän lapset taas nauttivat kirjoista ihan eniten iltaisin aikuisen kainalossa, yhdessä kirjaa lukien.

Kokosin tähän postaukseen kirjat, joita lapseni lukevat parhaillaan.

Meidän kuopuksen ehdoton suosikkikirjasarja on jo pidemmän aikaa ollut Harry Potter. Kirjat on luettu, kuunneltu äänikirjoina ja elokuvat on katsottu. Nyt luemme Viisasten kiveä lapsille suunnattuna ja kuvitettuna versiona. Molemmat lapset kuuntelevat ja katselevat kuvia kun minä luen kirjaa iltasaduksi ja välillä luemme kirjaa vuorotellen aina kappale kerrallaan.

Toinen kirja mikä kuopuksella on tällä hetkellä kesken on Meidän omat MM-karsinnat. Jalkapallo- ja koulumaailmaan sijoittuva kirja on mainiota luettavaa meidän pallopelihullulle, tulevalle ekaluokkalaiselle.  Ihan kaikille eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille tämä kirja ei välttämättä ole sopiva, sillä kirja on suunnattu jo hieman sujuvammin lukeville lapsille.

Pipo puussa -kirjasta sekä Salamanterin terttu ja Sorkkarautagaala -kirjan kirjoista löytyy myös jokunen kuva, mitkä ovat ainakin meidän lapsille vielä hyvin tärkeä osa lukukokemusta. Salamanterin Terttu -kirjasarja on ollut meillä kovin tykätty ja lapset ovat kuunnelleet kirjat moneen kertaan äänikirjoina. Sorkkarautagaala sopii hieman jopa jännittävistä seikkailukirjoista pitäville lapsille.

Kaikki kirjat missä on poneja, ovat ratsastusta harrastavan tyttäreni mielestä ihan parhaita. Super-someponi Kemppainen -kirjan lukeminen on meillä vielä alkutekijöissään, mutta lapset ovat lukeneet ja äänikirjana kuunnelleet saman sarjan toisen kirjan Kerrostaloponi Kemppainen, joka oli kuulemma tosi hyvä.

Yksisarvinen taikametsässä on todella helppolukuinen ja siitä löytyy runsaasti kuvia, puhekuplia ja vaikka mitä ihanaa sisältöä! Suosittelen tätä kirjaa erityisesti alakouluikäisille, joiden voi olla vielä vaikea keskittyä pitkiin teksteihin.

Hyvä kirja tuo lomaan ihanaa sisältöä ja me aiommekin pakata reilusti lukemista mukaan ensi viikolla alkavalle kylpylälomalle!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X