Eveliina Matilda - Hero Header

Lapseton juhannus allasbileissä

Tulimme Pepen kanssa juuri kotiin juhannuksenvietosta. Kävimme ilmalämpöpumpun viilentämään makuuhuoneeseen makoilemaan ja Pepe totesi, että olo niin raukea ja onnellinen! 

Toffekin oli ihan juhlafiiliksissä.

Tänä vuonna lapsemme olivat mökkeilemässä, joten vietimme Pepen kanssa juhannusta ilman lapsia. Meidät oli kutsuttu vanhempieni luokse, viettämään juhannusta allasbileiden merkeissä. Kotoa lähtö tuntui olevan jopa hankalampaa kahden aikuisen ja koiran kanssa, kuin koko perheen kesken. Teimme ensin Pepen nimeämän harjoituslähdön, koska muistin parin kilsaa ajettuamme, että olin unohtanut pakata bikinit mukaan! Uskomatonta, että vielä viimeiseksi ennen ovesta lähtöä kaivoin vaatehuoneen uumenista Pepen uimahousut, koska hän ei kuitenkaan muistaisi pakata niitä itse. Samalla sitten unohdin omani…

Kesäinen alkudrinkki kuohuviinistä ja äidin tekemästä raparperimehusta.

Meillä oli tällä kertaa aikuisten juhannus, koska vieraina oli meidän ja vanhempieni lisäksi lapseton siskoni ja hänen miehensä. Myös toinen siskoni piipahti kylässä vauvansa kanssa, mutta pääosin juhlimme ihan vain aikuisessa seurassa.

Hain muutaman koivunoksan ruokapöydän koristeeksi.

Äidin tekemään saaristolaisleipää.

Aloitimme syömällä päivällä kevyemmän lounaan, joka piti sisällään kalaa, uusia perunoita, kanamunia, savustettua kaurista ja salaattia. Kyllä lämmin ja tuore ruoka maistui sitten hyvältä. Me kun olemme keittiöremontin aikana tottuneet käyttämään kaikki pöperöt mikron kautta.

Mun on muuten pakko mainita valkoviini, jota pikkusiskoni joskus suositteli minulle. Krämer Straight on todella ihana, hedelmäinen ja suorastaan paras valkoviini, mitä olen juonut. Oli muuten vielä pakko tarkistaa onko viinin kehuminen blogissa sallittua. 😀

Päivällä oli hellettä, mutta paljussa oli silti yllättävän mukava makoilla.

Britakakku on kesän paras kakku!

Lounaan jälkeen vietimme koko loppu päivän ja illan altaalla. Joimme myös iltapäiväkahvit altaalla ja söimme mun tekemää britakakkua. Pelasimme lentopalloa vedessä, lilluimme tuntikausia paljussa, otimme aurinkoa ja nautimme drinksuja. Kuuntelimme musiikkia ja vedimme paljussa muutaman yhteislaulun juhannuksen kunniaksi.

Grilli lämpeni vielä yöllä uudestaan ja söimme yöpalaksi kaurista, perunaa, salaatteja, kasviksia ja kalaa. Istuskelimme vielä hetken keittiön pöydän ääressä jutustelemassa, kunnes raskas työviikko vaati veronsa ja kömmimme Pepen kanssa alakerran vierashuoneeseen nukkumaan.

Väsyneet, mutta onnelliset keskikesän juhlijat. <3

Tänään aloitimme aamun englantilaisella aamiaisella ja aamu-uinnilla. Nyt liityn Pepen seuraan päiväunille ja illalla me testataan kuinka meidän upouusi grilli paistaa iskän meille mukaan pakkaamat kauriin pippuri-fileet. Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta kaikille teille!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä