Eveliina Matilda - Hero Header

10 päivää koulun alkuun

Lasten koulun alku tarkoittaa perheellemme tänä vuonna aivan uudenlaisen arjen alkua. Tästä syksystä eteenpäin perheessämme on vain kouluikäisiä lapsia. Nuorimmaisen koulunaloitus on jännittävä, mutta erittäin tervetullut muutos. Arjen kannalta on sujuvampaa, että lapset viettävät päivästään suunnilleen yhtä paljon aikaa samassa osoitteessa, eli koulussa.

Tutkimme yhdessä lasten kanssa tulevan syksyn lukujärjestyksiä ja jouduimme toteamaan, että lasten koulu alkaa ja päättyy vain kerran viikossa samaan aikaan. Tämä on koulumatkojen kulkemisen kannalta hieman harmillista, sillä lasten olisi mukavampi kulkea kouluun yhdessä. Aikaisemmin ajoitin nuoremman päiväkotiin viennin koululaisen lukujärjestyksen mukaan niin, että vein lapset autolla samalla reissulla, eri suuntiin ajellen. Tämä oli näppärin tapa, koska jos olisin saattanut molemmat lapset eri suuntiin kävellen, olisi kulkemiseen mennyt aivan liikaa aikaa aamustani.

Tulevana syksynä lapset saavat todennäköisesti kulkea koulumatkat kävellen tai pyöräillen. Kotoamme on reipas kilometri kouluun ja oma työpaikkani sijaitsee koulumatkan varrella. Todennäköisesti siis työskentelen ainakin joka toinen viikko toimistolla ja saatan ekaluokkalaisen kouluun työmatkani yhteydessä. Tulevan kolmasluokkalaisen voisin saattaa toisinaan kouluun aamun koiralenkin yhteydessä, kuten jo viimevuosina välillä teimme. Lapsi pyöräili kouluun samalla kun minä ja Kokkeli reippailimme aamulenkin.

Tuleva ekaluokkalainen on aloittamassa koulua innoissaan. Hän kertoo, että on mukavaa päästä viettämään välitunteja yhdessä serkkujen ja siskon kanssa. Pojallamme on varhain opitun lukutaidon lahja ja hän erittäin kiinnostunut oppimaan oikeastaan kaiken. Hän imee tietoa itseensä kuin pieni pesusieni ja meille vanhemmille on suorastaan helpottavaa, että koulu tulee avustamaan työtämme vastata tähän tiedonjanoon.

Tyttäremme suhtautuu myös myönteisesti koulutyöhön ja on erityisen innoissaan tapaamassa jälleen kaikki koulukaverinsa. Luokanopettajan vaihtuminen kesken ala-asteen tuo jännitystä syksyyn, vaikka opettaja on lapselle jo muista oppiaineista ennestään tuttu.

Ennen koulunalkua on vielä valmistettava pojallemme pahvitötterö. Kun tyttäremme aikoinaan aloitti koulutaipaleensa kieliluokalla, jonka kohdemaan mukaisesti hän sai ensimmäisenä koulupäivänään herkuilla ja pienillä yllätyksillä täytetyn pahvitötterön. Kuopuksemme kysyi tuolloin, että saahan hänkin varmasti sitten tötterön kun aloittaa koulun. Nyt poika aloittaa kaksikielisen opetuksen luokalla, jonka kohdemaan perinteeseen ei kuulu tällaisten yllätysten jako, joten valmistan tötterön hänelle itse. Muotoilin kartongista tötterön, jonka koristelin tarroilla ja kreppipaperilla. Sisälle aion hankkia jotain pientä kivaa, kuten kumeja, kyniä ja herkkuja.

Muita valmisteluja meillä ei ole enää ennen koulun alkua. Ostin jo viime talvena lapsille Reiman Mukaasi koulureput (jotka näyttävät olevan nyt verkkokaupassa alennuksessa 29.97€!) sekä liikuntatuntien varusteita varten Reiman jumppapussit. Penaaleja sekä muita koulutarvikkeita meiltä löytyy jo mukavasti valmiina. Syksyn välikauteen sopivat ulkovaatteetkin löytyvät jo kaapista valmiina. Molemmilla on syksyksi siistit ja vedenpitävät tuulitakit ja -housut. Viime heinäkuussa hankitut kengätkin totesimme vielä jalkoihin sopiviksi.

Onneksi on vielä 10 päivää aikaa nauttia kesäloman kepeydestä. <3

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä