eveliina matilda - Banneri

Olen ollut uudessa työssäni nyt tasan seitsemän kuukautta. Aika tuntuu hujahtaneen ihan hetkessä. Tämä reipas puolivuotinen on ollut minulle todella merkityksellistä aikaa. Koen olevani äärimmäisen kiinnostavan ja tärkeän aiheen äärellä, kun pääsen askel kerrallaan oppimaan uutta työtäni. Työnteko on kuluvan vuoden aikana ollut ennen kaikkea oppimista. Aloittaessani kollega kertoi, että työn hyvään sisäistämiseen menee vuodesta kahteen, eikä arvio ole mielestäni lainkaan liioiteltu.

Työskentelen nuorten uraohjaajana ja työni voisi jakaa karkeasti kahteen teemaan: nuorten ohjaamiseen sekä työttömyysturvaan liittyviin tehtäviin. Pidän työssäni erityisesti näiden kahden teeman vuorottelusta. Pääsen kohtaamaan nuoria, keskustelemaan, kuuntelemaan ja auttamaan heitä. Toisaalta taas saan vetäytyä omiin oloihini ja uppoutua lakitekstien, soveltamisohjeiden ja lausuntojen maailmaan. Olen aina nauttinut valtavasti vuorovaikutuksesta, mutta tämän työn myötä olen ymmärtänyt nauttivani ehkä vielä enemmän ongelmanratkaisusta, sellaisista tarkkuutta vaativista työtehtävistä, joiden vastaus muodostuu vasta siinä työn edetessä.

Työllisyydenhoito on kiehtova maailma, joka koskettaa yhteiskuntaa. Aihe on pinnalla uutisissa ja mediassa, minkä vuoksi siihen törmää jatkuvasti. Minullehan tämä sopii, sillä minulla on tapana paneutua itseäni kiinnostaviin asioihin perusteellisesti. Toisinaan saatan vapaa-ajallani lukea iltalukemiseksi tulostamaani soveltamisohjetta. Voin rehellisesti kertoa löytäneeni oman unelma-ammattini, jonka asiantuntijaksi haluan kasvaa enemmän kuin mitään muuta. On ihan mahtavaa, että enää minun ei tarvitse pohtia mitä minusta isona tulee.

Kommentit (2)

Hei ihan mahtavaa että joku vielä kokee olevansa unelma ammatissa työkkärin tätinä. Ihan valtavasti Onnea jatkoon.

Hei, mulla on sama aika takana työhallinnossa ja sama kokemus, kuin sulla. Verrattuna entiseen, 100% jatkuvaan ihmissuhde ja vuorovaikutustyöhön, tämän työn yhdistelmä inhimillisyyttä ja byrokratiaa on mahtava, virkistävä ja haastava monella tapaa, muttei kuluttava.
Minäkin koe (suureksi yllätyksekseni) löytäneeni unelma ammattini 🙂 kuulemma paljon silti riippuu organisaatiosta, tiimistä ja esimiehestä, miten viihtyisää ja sujuvaa työnteko on.

Mukavia työpäiviä sinulle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X