eveliina matilda - Banneri

Tyttäreni Schleich-hevoslauma kasvoi ulos entisestä tallistaan, joten päätimme valmistaa hänelle uuden, isomman tallin itse.

Tallin aihioksi valikoitui matala ja vahvarunkoinen pahvilaatikko. Laatikossa on kaksinkertaiset reunat, eli pahvia on laatikon pohjassa ja sivuissa kaksi kerrosta. Vahva runko kestää enemmän painoa ja siirtelyä paikasta toiseen.

Aloitimme tallin askartelun piirtämällä laatikon pohjaan lyijykynällä tulevan tallialueen pohjapiirustuksen karsinoineen ja ulkoilutarhoineen. Piirtelyn jälkeen mittailimme ja leikkasimme pahvista tallin seinät. Maalasimme ulkoseinän ja karsinoiden väliseinät suurimmaksi osaksi ennen kun kiinnitimme ne pahvilaatikkoon.

Teimme karsinoihin cocktailtikuista ja pahvisuikaleista kalterit. Liimasimme kaiken kiinni kuumaliimapyssyllä. Pepeltä lainaamamme pyssy oli hieman jämerämpää tekoa ja liimapuikotkin aika paksuja. Suosittelen tällaiseen isompaan projektiin ehdottomasti hieman isompaa kuumaliimapyssyä. Liimaa kului yllättävän paljon!

Tallin pihatyöt vaativat hieman enemmän aikuisen osaamista onnistuakseen. Minä mittailin tarhojen pituudet ja Pepe sirkkelöi oikean kokoiset tolpat ja laudat. Puutikkujen kiinnityksen jälkeen kiinnitimme tyttären kanssa tarha-alueelle kuumaliimalla kiviä ja kasveja. Kukkaköynnöksen kiinnitimme kiipeilemään pitkin tallin ulkoseinää.

Tytär otti taas ohjat käsiinsä projektin parhaassa vaiheessa, eli sisustamisessa! Levitimme kahta erilaista hiekkaa piha-alueelle. Ratsastuskentälle ja tarhoihin päätyi tavallista ns. hiekkalaatikkohiekkaa ja tallin pihalle sekä kulkuväylille harmaata hiekkaa. Kivireunukset rajaavat hiekka-alueita niin, että erilaiset hiekat eivät sekoitu keskenään.

Karsinoiden kuivikkeeksi kävisi myös turve (multa), mutta puru tekee tallin valoisammaksi, joten päädyimme tällä kertaa levittämään hamsterin purua karsinoihin. Lisäsimme vielä pienet kasat hamsterin heinää tallin asukkaille.

Lopulta asukkaat pääsivät uudelle tallialueelle ja tallissa päästiin viettämään avajaisia!

Tytär nimesi tallin lempiponinsa Riston mukaan Riston talliksi. Nimikyltti kiinnitetään vielä tallin ovien yläpuolelle. Myös tarhojen porteissa on vielä pientä viilausta. Näpertämistä tallialueella riittää ja edessä on vielä ainakin heinäverkkojen valmistus karsinoihin ja loimitelineen rakentelu varustehuoneeseen. Varustehuoneesta löytyy jo paikat satuloille sekä suitsille.

Avajaisten kunniaksi tallilla ihmeteltiin ilman satulaa ja suitsia ratsastusta.

Ponit viihtyivät hyvin karsinoissaan heiniään rouskutellen. Yläpuolen kuvan oikeassa alareunassa hoidetaan tallin suosituinta ponia Ristoa.

Tarkoituksena oli rakentaa talli lapsen leikkeihin ja viettää samassa mukavaa aikaa äidin ja tyttären kesken. Talli-projekti täytti kaikki tavoitteensa ja hieman enemmänkin! Heppatallin rakennus osoittautui niin hauskaksi ajanvietteeksi, että vaikka talli on nyt käyttövalmis, se tulee varmasti kehittymään vielä pitkään. Olemme jo alustavasti puhuneet mahdollisesta tallialueen laajennuksesta…

Kommentit (4)

Voi miten hieno! <3 Ihana miten viitsitte tehdä.

Äiti askarteli mun barbeille pahvilaatikkotalon ja leikkimökkiin pahvilaatikkolieden silloin joskus 90-luvun puolivälissä ja ne tuli kyllä leikittyä puhki!

Voi kiitos! 🤩 Ihana sun äiti ja barbitalo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X