eveliina matilda - Banneri

Tyttäreni syntymäpäiviin on kolme viikkoa ja tavoitteenamme on saada keittiön remontti mahdollisimman pitkälle juhliin mennessä. Synttärikutsujen lähettäminen toimi hyvänä remontin vauhdittajana. Samalla tavalla kun kodin siivoamiseen saa intoa, kun kutsuu vieraita kylään.

Koska moni materiaalivalinta on vielä vaiheessa, rakennamme keittiötä hieman epäloogisessa järjestyksessä. Seinät ovat vielä maalaamatta, välitila laatoittamatta ja pari keittiön kaappiakin on vielä asentamatta. Kaappien asennusta jarruttelee pari pientä viimehetken muutosta, nimittäin päätimme vaihtaa tiskikoneen paikkaa ja tehdä alkuperäiselle tiskikoneen paikalle pienen aamiaiskaapin. Tiskikoneen uusi paikka vaatii hieman muutoksia ja Pepen pitää viedä tämä tiskikoneen kaappi takaisin verstaalle muokattavaksi.

Nyt kuitenkin oli hyvä hetki tehdä keittiön laatikot valmiiksi, jotta keskeneräisen keittiön käyttömukavuus kohenisi. Iso osa keittötarvikkeista oli edelleen kestokasseissa säilössä pitkin kämppää ja lasten oli haastava ylettyä ottamaan mitään yläkaapeista.

Hieman yllättäen meidän keittiön laatikot valmistettiin koivuvanerista. Jotenkin olin kokoajan ajatellut, että laatikot ovat sisältä yhtä valkoiset kun etusarjatkin. Pepe sitten tunnusti tehneensä meille jo kertaalleen 2021 kesällä laatikot valkoisesta melamiinista, mutta päätyneensä sitten tekemään laatikot uudestaan kun löysi laadukkaammat kiskot.

Vitsailin eveliinamatilda -Instagramissani, että jos joku ihmettelee, miksi meidän remontti kestää niin pitkään… Se johtuu siitä, että kaikki tehdään itse, vaikeimman kautta ja vähintään kaksi kertaa.

Kiskojen asennus laatikoihin onnistui kuitenkin hyvin, koska minä kuvasin ja Pepe teki. Hämmästelin kiskojen toimintaa ja sitä miten arvokkaita tällaiset pikkuosat oikein ovat. En olekaan ennen nähnyt -tai kiinnittänyt huomiota keittiön laatikoiden kiskoihin. Näihin kiskoihin saa myös pomppu-toiminnon, jolloin laatikko aukeaa painamalla sitä etusarjasta kohti seinää. Me emme nyt kahvallisten etusarjojen kanssa ottaneet sitä toimintoa käyttöön.

Verstaalla puuhastelussa on parasta, että opin aina valtavasti kaikkea uutta. Pepe taas ei voi aina sietää sitä kuinka pihalla minä olen hämmästellessäni ja kysellessäni kaikkea. Vakiolauseeni verstaalla onkin, että mistä tiedät mitä teet? Johon Pepe yleensä vastaa ”No miten muutenkaan tätä voisi tehdä????”. Emme ehkä ole kaikkein paras työpari verstaalla ja minun on joskus parempi pysytellä omalla tontillani, eli selailemassa  rautakappojen kuvastoja.

Vuosi tai ehkä kaksi vuotta sitten maalatut laatikoiden etusarjat ja jääkaapin ovet pääsivät kotimatkalle. Kotona paikallaan ovat jo suurin osa keittiön kaapinovista. Verstaalle jäivät suotuisampia aikoja odottelemaan vielä ainakin aamiaiskaapin ovi, lastenhuoneiden vaatekaappien ovet sekä kylpyhuoneen ja pikkuvessan kalusteiden ovet.

Keittiön uusi allas tuli vihdoin kahden kuukauden odottelun jälkeen kotiin. Pelkäsin altaan olevan liian keltaisen kultainen, mutta ihan kivalta tämä nyt livenä näytti. Allas on tarkoitus upottaa tasoon alakautta, niin, että tason reunat tulevat jonkin verran altaan reunojen päälle.

Saimme vihdoin päätetty myös keittiöön tulevan tason ja mihinkäs muuhunkaan olisimme päätyneet kuin siihen, että Pepe valmistaa tason itse. Ihan aluksi pohdimme marmoria sekä marmorikuvioitua tasoa. Tuskailimme eriväristen corian -tasojen välillä ja mietimme jo jotain perinteisempää puista (?) tasoa, kunnes sitten päädyimme testaamaan keittiössämme Pepen valmistamaa, maalattua tasoa, jotta sitä voisi sitten mahdollisesti markkinoida asiakkaillekin. Näette valmiin tason sitten joskus!

En välttämättä olisi innostunut vanerisista laatikoista näkemättä niitä valmiina. Olikin hyvä, että Pepe ei juuri kysellyt laatikoiden materiaalista minulta. Hän ajatteli, että tehdään siitä tavarasta mitä hyllystä löytyy, koska laatikoiden sisäpuoli ei kuitenkaan näy ulospäin. Minulle sisäpuoli on yhtä tärkeä kuin ulkopuoli ja tämä materiaalivalinta meni siis sattumalta aivan nappiin, koska tykkään näistä lämpimän koivuisesta sisuksesta tosi paljon. Puuvaneri tuntuu nyt paljon paremmalta vaihtoehdolta kuin melamiini.

Täydellisen maalipinnan omaava etusarja, lakattu vaneri ja laadukkaat jarrukiskot luovat yhdessä tosi viimeistellyn fiiliksen. Hassua miten ihanalta pelkkä laatikoiden availu tuntuu! Etenkin näiden vuosien jälkeen, kun meillä ei ole ollut laatikoita keittiössä. Ihan herkityin kun ladoin keittiövälineitä näihin ihaniin, Pepen tekemiin laatikoihin.

Vanerilaatikot sopivat mielestäni hyvin yhteen keittiön koivuisen ruokailuryhmän kanssa. Ilme ei ole kuitenkaan liian puinen, koska useimmiten laatikot ovat tietysti kiinni.

Nyt kun keittiössä on reilusti tilaa astioille, kaivoin olohuoneen vitriinistä käyttöön ”uusia” astioita. Päivittäiseen käyttöön pääsivät jälleen nämä isäni äidinäidille aikoinaan kuuluneet lautaset, jotka sopivat meidän puutalokotiin mainiosti.

En malta odottaa, että pääsen kuvaamaan ihan valmiin keittiön teille tänne. Toivottavasti se päivä olisi jo kovin pian!

Kommentit (3)

Ihana keittiö teille tulee 😍 Pepe pn taitava! Sanoit että ette ole verstaalla kovin hyvä tiimi, mutta minusta puhallatte kyllö hienosti yhteen hiileen ja täydennätte toinen toistanne ❤️😊 tsemppiä loppuremonttiin 😊

Apua miten ihana keittiö teille tulee 🤩🤩
Ja koko koti.
Jos joskus ehdit, tee kodinesittely postaus 🌸

Voi kiitos! Mukava kuulla, että ollaan mielestäsi kuitenkin hyvä tiimi. Niinhän se taitaa olla, että monessa asiassa täydennämme hyvin toinen toistamme. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X