eveliina matilda - Banneri

Marraskuu on jo huomenna, joten nyt voi mielestäni alkaa jo fiilistellä joulua. Tänä vuonna lapset viettävät joulua meidän kanssamme. <3 Tai toki he ovat aina viettäneet, mutta joka toinen vuosi joulunviettomme ajoittuu johonkin aaton ympärille. Mehän olemme sopineet, että lapset viettävät joulun, juhannuksen, uudenvuoden ja vapun aina vuorotellen kahdessa kodissaan.

Mitään tarkkoja vaihtopäiviä emme näiden juhlapyhien suhteen noudata, vaan lapset liikkuvat kotien välillä niin miten se on kaikkein luontevinta. Jos juhlaa vietetään reissun päällä, vietetään kyseistä juhlaa toisessa kodissa sitten vaikkapa reissun jälkeen. Monesti lapset viettäneet aaton toisessa kodissaan ja sitten joulupäivän toisen perheensä kanssa.

Minulla on aivan sama avataanko paketteja aattona, joulupäivänä vai vasta tapaninpäivänä. Lapsetkaan eivät pistä pahakseen, että pääsevät juhlimaan tuplasti ja availemaan paketteja kahdesti. Kätevää!

Minulla on tapana aloittaa joululahjojen ostelu jo pikkuhiljaa syksyllä. Kirjoittelen puhelimen muistiinpanoihin laatimaani listaan aina ylös kun mieleen juolahtaa joku lahjaidea. Lapsille pyrin ostamaan tarpeellista ja mieluisaa. Mielummin muutama osuva lahja, kuin monta tarpeetonta.

Noudatan vuodesta toiseen samaan kaavaa lasten lahjojen oston suhteen. Hankin molemmille joka vuosi yöpuvut, koska sain itse lapsena omalta äidiltäni aina joululahjaksi yöpuvun ja lapsuuden jouluista yksi lämpimämpiä muistojani on se kuinka mukava upouudessa yöpuvussa oli käpertyä nukkumaan aattoiltana ja hengailla sitten välipäivinä. Yöpukujen lisäksi pidän huolen, että lapset saavat ainakin yhden kovin toivotun ja hieman arvokkaamman lelun lahjaksi. Pukki tuo myös aina suklaata ja karkkia lapsille sekä koko perheelle yhteisen palapelin, lautapelin ja jonkin hieman arvokkaamman koko perhettä ilahduttavan lahjan. Viime vuonna tuo lahja oli pelikonsoli. Näiden lisäksi annan lapsille tarpeellisia asioita lahjaksi, kuten vaatteita ja harrastusvälineitä. Lisäksi saatan ostaa lahjaksi jotain pientä kivaa, mitä satun ostosreissuillani löytämään.

Olen tämän vuoden lahjahankintojen suhteen jo melko pitkällä. Shoppailin kahteen otteeseen verkkokaupoilla ja löysin tosi kivasti asioita lahjalistaltani. Lahjojen hankkiminen on kivaa silloin kun ei tarvitse hätäpäissään juosta jonkun tietyn tuotteen perässä. Nyt kun tärkeimmät lahjat on hankittu, voin kierrellä ostoskeskuksia joulukuussa joulun tunnelmasta nauttien.

Voi kun pääsisin nauttimaan joulun tunnelmasta jo täällä kotonakin, mutta Pepe jarruttelee minua parhaansa mukaan. Nyt kun kodin remontti on edennyt niin kivasti, en malta millään odottaa, että pääsemme nauttimaan joulusta täällä. Olen ripustanut kausivaloja ulos ja sisälle sekä tehnyt pihalle kivat talvi-istutukset joulua silmällä pitäen. Lupasin Pepelle, että juhlimme halloweenin alta pois, ennen kuin kaivan joulukoristeet esiin. Meillähän vietetään muutaman viikon päästä halloween-synttäreitä, joiden ajaksi kotimme muuttuu hautakammioksi. Hyvää halloweenia kaikille!

Kommentit (2)

Kivalta kuulostaa lahjasuunnitelmat ja kodin jouluisa koristelu 😍 minäkin mietin että vaihtaisko pikkuhiljaa jouluverhot, ja kynttilöitä oon enempi ottanut esille 💕 Hauskaa halloweenia 🎃 ja hyvää joulun odotusta 😍🎄✨

Minusta on aina ihanaa lukea siitä, miten hyvin/rennosti/sopien lapset elävät kahden kodin välillä. On reilua kaikkia kohtaan sopia siitä, miten esimerkiksi juhlapyhät jaetaan. Ja jos lapsille on mahdollista päästä matkalle, niin sitten juhlan viettämistä vaan siirretään.

Lapsethan harvemmin kärsivöt siitä, että jotain juhlaa saakin viettää kahdesti. Ja joulu lasten kanssa tuntuu joululta viettipä sitä sitten aatonaattona, aattona tai vaikka vasta joulun jälkeen. Sehän on aikuisella vain itsestä kiinni miten asiaan suhtautuu.

Tästä on monella opittavaa, siksi tykkään miten tuot tätä asiaa ilmi.

Joululahjat täälläkin mietinnässä, jospa joskus olisi ajoissa 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X