eveliina matilda - Banneri

Meillä on takanamme taas aivan ihana viikko yhdessä lasten kanssa. Oikeastaan koko kuluva syksy on ollut perheellemme tosi mukavaa aikaa. Muutamaan viime viikkoon on mahtunut tosi paljon erilaisia kohokohtia.

Aamupäivän kävelyllä syksyisessä Portsassa.

Aamulenkki päättyy usein lähipuistoon.

Suurimmat onnentunteet on koettu lasten harrastusten parissa. Meidän pienempi onnistui jääkiekkoleirillä torjumaan kiekon niin, että se jäi räpylään. Muutenkin hän on edistynyt syksyn aikana tosi hyvin jääkiekossa sekä parkourissa. Poika lähtee aina innoissaan treeneihin ja palaa kotiin tyytyväisenä.

Syksyn (ja ehkä koko vuoden) jännittävimpiä hetkiä koettiin kun esikoiseni osallistui ensimmäistä kertaa esteratsastuskilpailuihin. Katsomo oli täynnä tyttäreni läheisiä, jotka pääsivät todistamaan kun pieni ratsukko teki puhtaan radan ja voitti hienon ruusukkeen. Olin todella ylpeä, että tyttäreni rohkeni ilmoittautua kilpailuihin ja vielä ratsasti erinomaisesti! Kilpailut olivat tosi hyvä kokemus lapsen itsetunnon kannalta ja tytär kertoikin vielä pitkään kilpailujen jälkeen, että ei olisi uskonut selviytyvänsä moisesta. Nyt tytön huoneen seinään koristaa iso palkintoruusuke muistona rohkeudesta ja onnistumisesta. <3

Lapset tulevat usein pyörillä mukaan koiralenkille.

Syksyinen Port Arthur on tosi kaunis.

Muita syksyn kivoja juttuja ovat olleet monet juhlat. Suvussamme on juhlittu montaa pientä päivänsankaria ja ensi viikolla meillä kotona juhlitaan halloween-teemalla tyttäreni 9. syntymäpäivää. Sukujuhlien lisäksi lapset ovat päässeet nauttimaan koulun yhteisestä juhlista. Syksyn halloween-juhlat ja mehudiskot ovat olleet ensimmäiset koulun juhlat molemmille lapsillemme. Esikoinen ei koronan takia ole päässyt kokemaan aikaisemmin mitään koulun perinteisiä juhlia. Niinpä näitä juhlia on odotettu kovin ja niihin on valmistauduttu hartaudella. Aivan ihanaa kun lapset pääsevät vihdoin elämään normaalisti ja kokemaan luokkakavereiden kanssa hauskoja hetkiä koulutyön vastapainoksi.

Pihan syysistutuksista löytyy havua ja kanervaa.

 

Terassi on siivottu talvikuntoon ja pihaamme koristaa muutama kausivalo sekä lyhty.

Syksyn parhaiden juttujen kastiin kuuluu ehdottomasti myös meidän kodin remontin eteneminen. Kertoessani tuttaville vuosia jatkuneesta remontistamme, moni säälittelee kuinka remppaaminen mahtaa olla henkisesti rankkaa aikaa. Onhan se rankkaakin, mutta tällä hetkellä se on ollut lähinnä iloa ja onnistumista. On vaikea kuvailla kuinka hyvä fiilis tulee, kun koti rakentuu pala palalta valmiiksi. Tuntuu hienolta saada käyttöön taas joku uusi elämää helpottava ratkaisu, kuten ne keittiön laatikot, uuni, liesi, kaapit… Viime aikoina remontti on ollut todella palkitsevaa ja maaliviiva tuntuu olevan jo tosi lähellä!

Ensiviikon lapset viettävät toisessa kodissaan ja minä voin työpäivien jälkeen keskittyä siivoamaan ja leipomaan perjantaisia syntymäpäiväjuhlia varten. Pepen yrittää viikon aikana saada keittiörempan mahdollisimman valmiiksi, joten meillä on tiedossa kovin työntäyteinen viikko. Nautitaan nyt kuitenkin ensin viikonlopusta. Oikein mukavaa pyhäinpäivää kaikille!

Kommentit (1)

Olemme myös remontoineet useita vuosia. Huone huoneelta. Mutta kaikki on mukavaa tehdä vähitellen, kunhan vain keskittyy uusiin ideoihin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X