eveliina matilda - Banneri

Perheemme 9-vuotiasta esikoista juhlittiin kotonamme perjantaina. Juhlat järjestettiin halloween-teemalla, kuten tyttö toivoi. Olemme juhlineet meidän marraskuista jo usean vuoden ajan halloweenin merkeissä. Viime vuonna juhlimme teurastamoksi muuttuneessa mukkilassa. Tällä kertaa juhlat järjestettiin hautakammiossa, eli meidän kotona.

Minä olin särkynyt posliininukke ja Pepe ihan oma itsensä, eli hullu remonttimies.

Syntymäpäiväjuhlat vauhdittivat kotimme remonttia kivasti. Pikkuvessaan ja kylpyhuoneeseen asennettiin uudet kaapinovet ja saimme ensimmäistä kertaa myös lukon alakerran pikkuvessan oveen! Myös keittiön kaapinovet löysivät paikoilleen ja kaikkein tärkeimpänä; kaikki remonttiroju vietiin pois kodistamme. Työkalut, gyproc-levyt, listat ja kaikki ne miljoonat ruuviboksit vietiin pois ja niiden alta paljastui ihan kelvollinen koti!

Pepe piti perjantaina töistä vapaata, niin hän ehti järjestellä kello 17.30 alkavia juhlia koko päivän. Minulla oli tavallinen työpäivä kello 15 asti, mutta halusimme pitää juhlat heti perjantaina ja rauhoittaa sitten viikonlopun rentoutumiselle.

Kun lapset tulivat koulusta kotiin, he pääsivät koristelemaan juhlapaikan hautakammioksi. Lapaset koristelivat kodin hämähäkinseitillä, hämähäkeillä, serpentiinillä, luurangoilla ja lepakoilla. Juhlimme koko illan kynttilänvalon ja pelottavan taustamusiikin tunnelmassa.

Eräs vieras saapui juhliin suoraan osastolta ja voitti pukukilpailun uskottavin asu -kategorian.

Tohtori Galma, kuivunut potilas ja pieni juhlavieras pörröisessä asussaan.

Lapset paistoivat vaahtokarkkeja takassa.

Lässähtäneen suklaakakun päällä oleva kynttelikkö ei meinannut pysyä suorassa, mutta totesimme vinon kakkukoristeen sopivan hyvin teemaan.

Tälläkin kertaa itse vieraat tekivät juhlan! Oli hauskaa kuinka sukulaiset olivat heittäytyneet teemaan ja pukeutuneet upeisiin luomuksiin. Meillä oli tyttäreni tuomaroima pukukilpailu, jossa oli neljä eri kategoriaa. Palkinnon ja hienon diplomin voitti kammottavimmasta, uskottavimmista, kekseliäimmästä ja parhaasta tiimiasusta. Jokaiselle lapselle jaettiin lisäksi kunniamaininta.

Vieraiden joukosta löytyi mm. noitia, potilas, lääkäri, sähkölasku, mätky-kirje, irtisanomisilmoitus ja vaikka mitä pelottavia olioita. Päivänsankari oli itse piru, jolle oli muotoiltu hiuksista sarvet.

Juhlan ohjelmanumeroina nähtiin muumioleikki, jossa lapset kilpailivat siitä kuka pyörittää nopeiten vessapaperirullan parinsa ympärille sekä tietokilpailu, jossa selvitettiin kuka tuntee päivänsankarin parhaiten. Kysymykset koskivat lapsen syntymää, harrastuksia, huoneen seinien väriä, jalan kokoa ja ties mitä nippelitietoja… Voittajiksi paljastuivat sankarin tädit.

Juhlissamme oli positiivinen ongelma; kaikki herkut eivät mahtuneet tarjoilupöydälle. Siskoni, anoppini ja äitini auttoivat tarjoiluiden tekemisessä. Pöydästä löytyi suklaakakkua, kuivakakkua, marenkia, erilaisia keksejä sekä salaatteja, patonkia ja juustotarjotin. Lisäksi lastenpöydässä tarjoiltiin karkkeja ja pizzaa. Juomapuolelta löytyi viiniä, lastenbooli, limsaa, mehua ja tietysti kahvia.

Suklaasormet katosivat lastenpöydästä nopeasti.

Pienet Spidermanit olivat kietoneet vanhempansa seitteihinsä.

Tytär sai aivan ihania lahjoja, kuten kaulakorun, meikkejä, askartelutarvikkeita, kirjoja rahaa ja lahjakortin.

Pieni pirumme oli todella tyytyväinen juhliinsa. Kiitos kaikille osallistujille, jotka olivat juhlimassa meidän ihanan tytön tärkeää päivää.

Kommentit (1)

Ihanilta ja jänniltä kuulosti synttärijuhlat 😍 Onnea päivänsankarille vielä 🎉🌸😊 Kuulosti kivalta asukilpailu. Monet asut, esim. sähkölasku, kuulosti hauskalle 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X