eveliina matilda - Banneri

Ensilumi leijaili Turkuun ja teki synkän marraskuisesta Port Arturista hetkessä valoisan ja kauniin. Talvi ja erityisesti joulunaika on täällä puutalokorttelissa todella tunnelmallinen. Laitoin pihalle jo muutama viikko sitten valonauhan, jonka himmeässä valossa on pimeän tultua mukava saapua kotiin tai lähteä sieltä. Nyt kun tyttären halloween-juhlat on vietetty, on aika kaivaa hiljalleen joulukoristeet esiin. Kotimme joulukoristevalikoimaan kuuluu joulukuusi, kuusenkoristeet sekä tietysti ihanat kausivalot ikkunoihin. Kovin jouluisia koristeita on meillä melko maltillinen määrä, mutta mulle joulun tuo ehdottomasti valot ja kuusi.

Perjantaimme alkaa sillä, että noudan Prismasta valmiiksi keräillyt ruokaostokset. Viikonloppu on ihana aloittaa täydellä jääkaapilla ja mikä sen parempaa kuin noutaa lounastauolla valmiiksi keräillyt ostoskassit ja välttää perjantai-iltapäivän kaupparuuhka. Kun olemme koko perhe iltapäivällä kotona, laitamme olohuoneeseen joulukuusen. Perjantai on hyvä hetki pystyttää kuusi, kun lapset tulevat taas viikoksi meille. Mulle on tärkeää, että lapset pääsevät aina mukaan kun kotona tapahtuu jotain kivoja perinteitä. Luulen, että lapset haluavat heti myös koristella kuusen. Perjantai-illalla meillä myös vierailee ehkä tyttäreni kummitäti, jonka on tarkoitus tulla synttärikahveille. Taidan tehdä tarjolle salaattia ja jälkiruuaksi joulutorttuja!

Lauantaille olemme suunnitelleet paljon kivaa ohjelmaa. Suuntaamme aamupäivästä siskoni perheen kanssa Aboa Vetus Ars Nova -museoon, johon meillä on liput. Museossa vietetään kyseisenä päivänä myös joulukaupan avajaisia. Museon jälkeen virittäydymme joulun tunnelmaan suurtorin joulumarkkinoilla, jotka ovat auki ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppua. Toivottavasti näemme markkinoilla myös joulupukin! Turussa on lauantaina jos jonkinnäköistä jouluohjelmaa, ehkä satumme näkemään myös tuomikirkon joulukuusen valojen sytytyksen.

Illalla lapsoset pääsevät kauan odotetulle yökyläreissulle mukkilaan. Yökylään on tulossa myös serkkuja ja lapsilla on taatusti tosi kivaa. Minä ja Pepe puolestamme suuntaamme pikkujoulun viettoon. Minulla on tällä hetkellä tiedossa neljät (!) pikkujoulut ja yhdet uudenvuoden juhlat, minkä takia päätin ostaa itselleni uudet juhlavaatteet. Löysinkin kivan pikkumustan mekon sekä puolihameen. Kivaa lähteä pikkujoulujen viettoon kun ei tarvitse pohtia mitä pukisi päälle.

Sunnuntaina yökyläilijät kotiutuvat ja nautimme kotona lepäilystä joulukuusen koristamassa olohuoneessa. Ostimme hiljattain pleikkarille Crash Team Racing -ajopelin ja ehkäpä sunnuntai on sopiva pelipäivä. Edessä on siis ihana viikonloppu perheen ja pikkujouluhuvien parissa. Rentouttavaa viikonloppua Teille muillekin!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X