eveliina matilda - Banneri

Tilasin sormuksen joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja vihdoin viime perjantaina sain sormuksen sormeeni! Sormuksen valinta ei ollut kovin vaikea tehtävä ja puolisoni oli helpottanut asiaa antamalla minulle lahjakortin Timanttisille, mikä tietysti rajasi muiden kultasepänliikkeiden valikoiman pois vaihtoehdoista. Löysin pelkästään Timanttisilta monta upeaa vaihtoehtoa kihlasormukseksi.

Olen aina välillä ihastellut sormuksia kultasepänliikkeiden ikkunoissa, mutta lähdin kihlasormuksen ostoreissulle täysin ilman ennakkosuunnitelmia. Ennen kauppaan menoa pohdin ääneen, että kumpikohan olisi kivempi; valkokultainen vai keltakultainen sormus. Pepe vastasi heti, että keltakultainen tietenkin. Päätin siis ostaa keltakultaisen sormuksen. Ajattelin myös, että minulle riittänee yksi sormus, joka voi toimia sekä kihla- että vihkisormuksena. Siksi halusin, että sormuksessa olisi kivi ja se olisi niin ihana, etten kaipaisi rinnalle enää toista rinkulaa.

Minulla ei ollut sormukselle tarkkaa budjettia, vaan ajattelin kaupoille mennessäni, että kaikkein tärkeintä on löytää mieluisa sormus loppuelämäksi. Kaupassa sormuksia katsellessani totesin edullisemman pään sormusten olevan omaan silmääni aivan yhtä kauniita kuin useiden tuhansien eurojen sormukset. Päätin melko nopeasti valita  sormuksen edullisemmasta hintaluokasta. Kokeilin useita erilaisia sormuksia, joiden hinnat vaihtelivat tuhannen euron molemmin puolin.

Sormuksien kokeilu oli hieman haastavaa, koska liikkeen mallisormukset olivat isoja koon 16 sormeeni. Oli vaikea kuvitella miltä juuri oikean kokoinen sormus tuntuisi sormessa. Ihastuin ensin sormukseen, joka oli profiililtaan hieman korkeampi, mutta hetken sormusta sormessa pyöriteltyäni ymmärsin haluavani mahdollisimman matalan, ohuen ja miellyttävän tuntuisen korun. Löysinkin aika pian yksinkertaisen, matalan ja siron sormuksen, joka tuntui sormessa hyvältä ja näytti mielestäni erityisen kauniilta.

Sormuksessa on yhdeksän timanttia.

Pidin pienen mietintätauon ennen ostopäätöstä, jotta pystyin olemaan täysin varma valinnastani. Timanttisille palattuani ostin 14k keltakultaisen sormuksen, johon on upotettu riviin yhdeksän pientä timanttia. Nyt sormuksen sormeen saatuani olen todella tyytyväinen. Koru on mielestäni kaunis ja ajaton. Pepe sanoi minulle, että valitsemani sormus on maailman kaunein.

Luonnossa timantit eivät juuri erotu toisistaan, vaan sormuksessa näkyy yhtenäinen kimmeltävä rivi.

Emme ole vielä ostaneet sormusta Pepelle, mutta yritän saada hänet lähipäivinä sovittamaan sormuksia ja selvittämään sormuskokonsa. Pepen toiveita omalle sormukselleen on keltakultainen väri ja niin edullinen hinta, ettei sormuksen käyttöä tai häviämistä tarvitse pelätä. Vaikuttaisi siltä, että pääsemme sormusten hankinnan suhteen melko helpolla.

Kun olemme hankkineet Pepelle sormuksen, viemme sormukset kaiverrettavaksi. Mitä näihin muuten kuuluu kirjoittaa? Kihlauspäivä ja kumppanin nimi?

Kommentit (6)

Mulla on vain kihlasormus, joka sitten pujotettiin uudestaan häissä sormeen (kun olin ensin saanut sen irti:D). Siinä on kaiverrettu mieheni nimi sekä kihla- ja hääpäivät, miehellä toki vastaavat omassaan. Koska tiesin alunperinkin haluavani vain yhden sormuksen, hommattiin heti vähän leveämmät kihlasormukset. Ja toisaalta, eihän miehilläkään ole yleensä kuin yksi sormus, miksi naisella pitäisi olla kaksi?

Meillä molemmilla on sekä kihla- että vihkisormukset. Niissä lukee puolison nimi ja kihlauksen ja häiden päivämäärä. Vihkisormukset teetettiin, mikä oli itse asiassa yllättävän edullista.

Nyt on pakko kysyä,että kun menette naimisiin niin miksi et halua vihkisormusta ? Niin kuin kirjoitit.En ole ikinä kuullut,ettei haluaisi vihkisormusta.Vihkimisen aikana mies laittaa vaimon sormeen sormuksen.Onko siis joku syy,ettet halua vihkisormusta? Vai etkö halua,että ihmiset näkee,että olet naimisissa ? 🙂

Me ei kaiverrettu kihlasormuksia.
Miehelle ostettiin leveä sormus ajatuksella että olisi samalla myös sitten myöhemmin vihkisormus. Hääpäivä kaiverreettin molempien vihkisormuksiin nimen kera, kihlapäivä on sama kuin vihkimis, muutama vuosi vaan välissä 🙂 itselle ostettiin kihlasormuksen lisäksi sitten myös vihkisormus. Nykyään käytän tosin yleensä vain pelkkää vihkisormusta, kun on nätimmän näköinen ja sirompi yksinään.

Vihkimisessä voi pujottaa myös kihlasormuksen (tai minkä tahansa muun jo olemassa olevan sornuksen) morsiamen nimettömään. Silloinhan kihlasormus muuttuu vihkisormukseksi.

Hei! Hyvä kysymys! Tosiaan luulen, että kaksi sormusta tuntuisi sormessa jotenkin ”liialta”. Siis tarkoitan sitä tuntumaa juurikin. Halusin melko siron sormuksen, että se ei häiritse minua ja koen, että sormessa olisi liikaa tavaraa jos nykyisen sormuksen vieressä olisi vielä vihkisormus. Ehkäpä olen hieman herkkänahkainen käsistäni. 😀

Toki sitä voisi ostaa vihkisormuksen ja vaihtaa sen sitten kihlan tilalle, mutta miksi kun tämä on niin ihana ja riittävä?

Eihän kaikki edes käytä sormusta vaikka ovat naimisissa. Moni myös seurustelee vakiintuneesti ilman, että menee koskaan naimisiin. Joten eipä tämä sormus tai sen puute tänä päivänä juuri ihmisen elämäntilanteesta kerro.

Oma äitini sulatti hiljattain oman vihki ja kihlasormuksensa ja teetti niistä yhden sormuksen. Olen myös kuullut muiden hankkineen vain yhden sormuksen kahden sijasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X