eveliina matilda - Banneri

Vaikka kaikki on tällä hetkellä tosi hyvin, on mukavaa kun on joku suunta jota kohti kulkea. Elämä (kuten töissä käyminen) tuntuu paljon merkityksellisemmältä, kun on asettanut itselleen tavoitteita. Monia haaveitani olen jo onnistunut elämään todeksi, mutta paljon on vielä edessä!

1. Taloudelliset tavoitteet

En ole unohtanut uudenvuodenlupaustani vuodelle 2022: kunnollisen puskuritilin kerryttämistä. Asunnon oston ja opiskelujen jälkeen minulla ei ollut kovin pulleaa puskuritiliä turvanani. Olen jo vuosia säästänyt rahastoihin itselleni ja lapsilleni, mutta viime vuonna otin tavoitteekseni säästää kunnollisen puskurirahan tilille. Saavutin tavoitteeni ja asetin kuluvalle vuodelle vielä rohkeamman tavoitteen.

Pahan päivän varalle säästämisen lisäksi säästän myös toteuttaakseni kivoja asioita. Viime vuonna ostimme auton ja ehkä viiden vuoden päästä voisimme hankkia veneen. Tässä kodin remontin keskellä ja elämisen kulujen kasvaessa vene ei ole minulle ja puolisolleni mikään ykkösjuttu, mitä kohti kuljemme määrätietoisesti, mutta ehkä muutaman vuoden sisällä haave muuttuu konkreettiseksi tavoitteeksi?

Juhlimme viikonloppuna siskoni ja serkkuni 25. syntymäpäivää.

2. Maisterin tutkinto

Valmistumisen jälkeen minun teki kovasti mieli jatkaa opiskelua kun olin kerran päässyt sen makuun. Nälkä kasvoi syödessä ja tuli tosi kova kiinnostus oppia lisää. Suunnittelin alunperin hakeutuvani valmistumiseni jälkeisessä, kevään -22 yhteishaussa opiskelemaan yliopistoon. Kuitenkin helmikuussa – hieman ennen yhteishakua, sain unelmieni työpaikan! Työ tietysti vei minut mennessään ja siirsin ajatukset opinnoista tulevaisuuteen.

Nyt näin vuoden työteon jälkeen olen alkanut varovasti pohtia vaihtoehtojani. Voisinko muutaman vuoden sisällä hakeutua maisteriopintoihin ja jäädä opintovapaalle? Luulen, että muutaman vuoden sisällä ainakin yritän yliopistoon!

3. Naimisiinmeno

Jos häät eivät tapahdu vielä tänä kesänä, niin lupaan, että viiden vuoden sisällä niitä tanssitaan. Tai tiedä sitten kuinka suurieleisesti tanssimme, mutta viiden vuoden sisällä kotioveemme kaiverretaan yksi sukunimi.

Olemme melko verkkaisia liikkeissämme, sillä meillä on vielä Pepen sormuskin hankkimatta. Pepe päätti ennen kaupoille ryntäystä tutkia löytyisikö hänen sormeensa joku perintökoru. Sormuksen etsintä on ollut meistä yhtä mielenkiintoista kuin hääsuunnittelu.

Toinen syntymäpäiväsankari ja äidin tekemä ihana kakku.

4. Kellarin remontointi

Tällä hetkellä kodistamme löytyy kaksi asuttavaa kerrosta, jotka pitävät sisällään keittiön, olohuoneen, vessan, kylpyhuoneen ja kolme makuuhuonetta. Nelihenkinen perheemme mahtuu kotiin mainiosti, mutta muutaman vuoden päästä yläkerran makuutilat voivat käydä turhan ahtaiksi.

Toiveissamme on, että kun lapset pääsevät nuoruusikään, he voivat ystävineen viettää aikaa yläkerrassa. Nykyinen aikuisten makuuhuone olisi nuorten yhteinen alue harrastuksille ja yläkerran kylpyhuone olisi nuorten käytössä. Kellarikerroksesta taas löytyisi spa-tilat ja iso päämakuuhuone aikuisille.

Jotta lapset ehtisivät nauttia laajennetussa kodista, pitäisi remontin tapahtua suurin piirtein viiden vuoden sisällä. Ihan vielä meillä ei ole aikaa ja jaksamista ryhtyä kellarin kaivamiseen, mutta laitoimme rakennusluvan nyt kuitenkin jo viriämään…

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X