eveliina matilda - Banneri

Vietimme syyslomasta yhden päivän lasten suosikkipaikassa, eli ruotsinlaivalla. Tällä kertaa matkasimme vuorokauden risteilyllä Viking linen Grace -laivalla. Mukana reissussa perheemme kanssa oli pikkusiskoni lapsineen, äitini, tätini lapsineen sekä isosiskoni lapsia. Matkaseurueessamme oli yhteensä yhdeksän lasta, joten reissu oli hyvin lasten näköinen.

Heti menomatkalla ostimme lapsille Ville Viking -rannekkeet, joilla lapset saivat juoda laivalla niin paljon limpparia tai mehua kun haluavat. Rannekkeeseen kuuluu lisäksi pieni yllätyslahja ja jäätelö. 8,50 euron hintainen ranneke maksoi itsensä jo ensimmäisen illan aikana takaisin, kun lapset tilasivat diskossa parit limut. Diskon yläkerrassa oli sopivan rauhallista lapsiperheille ja viihdyimme siellä pitkälle iltaan. Diskon lisäksi ehdimme ekan illan aikana tehdä akuutit herkkuostokset Tax freessä ja syödä iltapalaa kahvilassa.

Meillä oli perinteisen kerrossänky-hytin sijasta hieman parempi parivuoteellinen hytti. Parivuode on ihan ehdoton pariskuntana matkatessa, mutta reissu täytyy varata hyvissä ajoin hyvän hytin saadakseen. Me nukuttiin hyvin ja pitkään, sillä mentiin aikaisin untenmaille ja söimme premium-aamiaisen, jota tarjoiltiin tavallista buffetin aamupalaa pidempään. Aamiaiseen kuului pöytiin tarjoiltu lämmin annos, kylmien ruokien buffetpöytä sekä lasillinen kuohuvaa.

Päivä laivalla sujui ihan siivillä. Isommat lapset menivät jo välillä omia menojaan leikkipaikkojen, nuorten pelihuoneen ja tax freen välillä. Me aikuiset istuskelimme pienempien kanssa leikkipaikalla, joimme drinkkejä saaristoa ihaillen ja teimme ostoksia. Pepe osti muutaman uuden paidan itselleen ja minä löysin pinkin pikkulaukun. Lapset ostivat tietenkin karkkia ja leluja.

Matka huipentui tietenkin buffetpöytään, jossa lapset jaksoivat tosi hienosti seurustella ja odotella meidän aikuisten syömistä. Buffassa oli hyvät ruuat, mutta lohi tuntui uupuvan kokonaan. Varmaan ruuan hinnan nousu on iskenyt myös ruotsinlaivoihin.

Laivareissu on aina hyvä tapa irtautua arjesta ja näin sataman naapurissa asuessa reissuun lähtö on varsin vaivatonta. Pepe lipsui syysloman aikana muutaman kerran töiden äärelle, mutta laivalta ei niin vain pääse pois eikä huonolla netillä oikein työskennellä. Ei sillä, että meistä kumpikaan olisi töiden pariin edes kaivannut. Matka meni kaikkien mielestä jälleen kerran vähän liian nopeasti!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X