ihan mamina - Banneri
Mä oon aina ollut sitä mieltä, että kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen. Edes somessa. Varsinkaan ihmiselle joka yrittää tulla raskaaksi, koska se on todella herkkä asia monelle. Sain kuulla paljon outoja juttuja kun kerroin vauvahaaveista ääneen. Samaistuuko joku näihin?

Ärsyttävimmät asiat mitä ihmiset sanoo vauvakuumeiselle:


”Tule hoitamaan meidän uhmaikäistä, niin menee vauvakuume äkkiä ohi”

Öö.. Ei? Miten kukaan voi edes verrata omaa vauvaa, sen synnytystä, kasvun seuraamista ja rakastamista siihen että vietät pari tuntia jonkun puolitutun uhmaikäisen lapsen kanssa??

”Älä stressaa, kyllä se sieltä tulee kun on tullakseen!”

Joo on totta, että stressi vähentää raskauden mahdollisuutta. Mutta en mä stressannut, enemmän olisin stressannut siitä epätietoisuudesta. Kiertoa seuraamalla ja testien teolla olin koko ajan kartalla mitä tapahtuu ja nautin uuden tiedon löytämisestä ja oppimisesta.

”Kannattaako teidän nyt vielä, kun ootte noin nuoria ja elämä edessä..”

Naisten hedelmällisin ikä on 18-25 vuotta ja kolmekymppisenä hedelmällisyys laskee huomattavasti. Nykyään synnyttäjien keski-ikä on yli 30-vuotta ja väitän että se on yksi suuri syy siihen minkä takia 13 000-14 000 ihmistä vuosittain joutuu käymään läpi rankkoja hedelmöityshoitoja. Joten kyllä, me halutaan lapsi nyt.


Mun vauvakuume alkoi jo lähihoitajakoulussa. Siitä se on hiljaa juurtunut syvälle mun mieleen ja joskus jopa harkitsin että tekisin vauvan yksin jos ei sopivaa miestä löytyisi. Onneksi maltoin kuitenkin hetken. Tonille sanoin jo toisilla treffeillä että haluan kolme lasta ja omakotitalon, ensimmäisen lapsen haluan ennen kun täytän 25v. Jos et halua samaa, meillä ei ole tulevaisuutta. Toni ei siitä huolimatta karannut mihinkään.

Kesällä tehtiin yhteinen päätös – tehdään vauva. Siitä se sekoaminen sitten alkoi. Yhden keskenmenon kokeneena aloin ottaa selvää asioista tarkkaan. Päätin että tehdään tämä kerralla oikein, eikä mitään saa jättää sattuman varaan. Tilasin tukkupakkauksen ovulaatio -ja raskaustestejä, Toni järkyttyi ne nähdessään ja naurun takaa kuvittelin näkeväni hänen kasvoilta ilmeen: ”ei saatana”.

Yhtäkkiä mun elämä pyöri pelkästään kuukautiskierron ja kusitikkujen ympärillä. Hullua tai ei, mä nautin siitä ihan älyttömästi. Latasin puhelimen täyteen kierron seurantaan sopivia sovelluksia ja lemppariksi niistä jäi Flo. Joka päivä kirjasin kaikki mahdolliset nipistykset ja krampit vatsa-alueella, minkälaista limaa vuodin, millainen mieliala mulla on ja jopa oman ulosteen koostumuksen. Kyllä – sovellus halusi tietää myös tämän.

Näiden tietojen perusteella sovellus laski milloin mulla olisi ovulaatio, eli hedelmällisimmät päivät ja mahdollisuus tulla raskaaksi. Se ei kuitenkaan riittänyt mulle. Sen lisäksi pissasin purkkiin parhaimmillaan kolme kertaa päivässä ja uitin ovulaatiotestejä pissassa. Sit unohdin ne kusiset tikut vessan lavuaarille ja Toni meinasi oksentaa. Kaikki sen vaivan arvoista, koska se toimi.

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Saattaisit pitää myös näistä:

INSTAGRAM / Niina

Yksityinen ultra – kannattaako siitä maksaa?

Kommentit (4)

Samaa mieltä että toi Flo on ehdottomasti paras sovellus! Paljon tsemppiä odotukseen!

Kiitos paljon! ❤️ Mulla myös unohtu Flo heti plussan tultua ja nyt käytän oikeestaan vaan preglifeä. Ehkä otan flon takaisin synnytyksen jälkeen 😊 Onnea toukokuisesta ❤️❤️

Hauskasti kirjoitettu 😁 kun itse en ole koskaan ovulaatiota testannut tikuilla ja oon kuullut vain niitä stressaantuneita kertomuksia kierron metsästyksestö, niin kiva lukea tällainen positiivinen ja tiedonjanoinen kokemus niistäkin 😊 mullakin on toi Flo tosin sen täyttäminen unohtui plussaan 😅 meillä odotellaan toukokuista ☺️

starbox.fi/sangynalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X