ihan mamina - Banneri

Voiko ihminen kiukutella, ilman että edes tajuaa olevansa vihainen tai kiukkuinen?

Omasta mielestäni oon ollut tosi onnellinen, hehkeä ja iloinen tämän raskauden aikana. Hymyilen aina ja kerron kaikille ketkä kyselee, miten raskaus on mennyt että mulla on tosi hyvä olo ja tää raskaus on ollut tähän asti helpompi kun olisin koskaan kuvitellut. Oon kuitenkin unohtanut yhden tosi oleellisen asian, miehen.

Havahduin yksi päivä viime viikolla, kun Toni kertoi mulle jotain. Hän ei ole viihtynyt mun kanssa kotona tai missään siksi että pelkää mun räjähdysherkkyyttä. Oon kuulemma kiukkuinen ja Tonilla on viimeiset neljä kuukautta ollut sellainen olo että mulla olis menkat koko ajan. Hetken olin ihan järkyttynyt, minäkö?

Aloin miettimään asiaa ihan tosissani, Toni oli oikeessa. Nyt kun ajattelin asiaa kunnolla niin olihan mulla usein ihan selittämättömän voimakkaita kiukunpuuskia. Saatoin kesken lenkin koirien kanssa haluta potkaista koiraa koska se repi hihnassa tai räksytti vastaantulijalle. (en kuitenkaan potkaissut, tietenkään). Toni on mun läheisin ihminen maailmassa – tottakai se joutui kärsimään kaiken mun kiukun kun ei ole ketään muuta kenelle sitä purkaa. Mun mielialat vaihtelee myös ääripäästä toiseen nanosekunnissa, ensin saatan kaivata läheisyyttä ihan hulluna – yhtäkkiä ällöttää ajatuskin siitä, että joku toinen ihminen on mun iholla ja kuulen sen hengityksen mun niskassa. Sama pätee seksiin, ensin saatan haluta seksiä ja silmän räpäyksessä haluan vaan olla yksin. Ilmankos miehet on usein hämillään raskausaikana.

En kuitenkaan ole tajunnut näitä tunteita itse. Kiukunpuuskat taitaa olla niin nopeatempoisia, että en jotenkin koe itse niitä raskaiksi. Mutta tottakai se ihminen joka joutuu vastaanottamaan sen sanaryöpyn ja ovien paiskomisen tuntee olonsa epämukavaksi, vaikka se olisi ohi muutamassa minuutissa. Kuka haluaisi olla sellaisen lähellä jolla on paha PMS ja menkat kellon ympäri, päivästä toiseen? Onko raskaana olo oikeus kiukutteluun? Mun mielestä ei ole, mutta se on välttämätön sivuoire jota itse en ainakaan kykene täysin hallitsemaan. Nyt kun Toni on kertonut mulle avoimesti asiasta, osaan kuitenkin hieman hillitä itseäni ja laskea kymmeneen ennekuin avaan suuni. Toni on kokoajan tiennyt, että kiukku johtuu vain raskaudesta, mutta ei se lievitä sitä että se tuntuu pahalle.

Miksi miestä ei huomioida raskaus aikana? Miksi neuvolassa ei kysytä mieheltä, että miten hän jaksaa henkisesti tai fyysisesti? Kyllä miehelläkin voi olla raskausoireita!

Anteeksi rakas, että olen välillä hirviö.


𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Saattaisit pitää myös:

Ärsyttävimmät asiat mitä ihmiset sanoo vauvakuumeiselle

Mitä keholle ja mielelle tapahtuu raskaana

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X