ihan mamina - Banneri

Mulla on yksi aivan ihana kätilö-opiskelija ystävä ja siitä asti kun kerroin hänelle olevani raskaana (eli n. 3 minuuttia positiivisen raskaustestin jälkeen) hän on tasaisin väliajoin järkyttänyt ja naurattanut mua pienillä faktatiedoilla raskaana olemisesta ja mitä kaikkea kropalle voi käydä. Siitä inspiroiduin tähän postaukseen jossa kerron sen minkä raskausoppaat unohtivat kertoa sekä omia raskausoireitani!

1. EMÄTTIMEN LIMAKALVOT VOI MUUTTUA SINERTÄVÄKSI JA TURVOTA ALKURASKAUDESTA.

Tästä syystä seksi voi olla kivuliasta ja epämukavaa.

2. EMÄTTIMEN ALUEELLE VOI TULLA KIPEITÄ SUONIKOHJUJA.

Verimäärä lisääntyy kehossa ja se aiheuttaa suurempaa painetta laskimoille. Asialle ei oikeastaan voi tehdä muuta kuin odottaa että raskaus on ohi.

3. EMÄTTIMEN SISÄÄN EI SAA PUHALTAA RASKAUSAIKANA, SE VOI AIHEUTTAA EMBOLIAN LANTION LAAJENTUNEISIIN LASKIMOIHIN.

En tiedä mihin tämä perustuu, mutta meinasin kuolla nauruun kun sain tälläisen vinkin! 

4. ORGASMI VOI AIHEUTTAA PIENIÄ HARMITTOMIA SUPISTUKSIA, MITKÄ OVAT KUIN HALAUKSIA VAUVALLE.

Kuulostaa kauheen symppikselle, en sitten tiedä kuinka paljon vauva tykkää hetkellisestä puristuksesta kesken nokosten.

5. NENÄ ON TUKOSSA JA JOUDUT AIVASTELEMAAN KOKO RASKAUDEN. HENGITYKSESI KUULOSTAA MYÖS PIENELLE POSSULLE.

Limakalvot turpoaa kaikkialla kehossa. Voin sanoa, että on erittäin epämukavaa läähättää pienemmästäkin rasituksesta. Varsinkin siinä vaiheessa, kun raskaus ei näy vielä ulkopuolisille ja tunnet olosi vaan lihoneeksi.

6. VALKOVUOTOA TULEE NIIN RUNSAASTI ETTET EDES MUISTA MILTÄ KUIVAT ALUSHOUSUT TUNTUU.

Myös seksin aikana kostut niin paljon että sänky lainehtii.

7. PIERESKELET KOKO AJAN. SIIS IHAN KOKO AJAN.

Erittäin epämukavaa. Myös puolisolle.

8. MAHA PEITTYY VAALEALLA UNTUVA KARVALLA.

Itse huomasin tämän samoihin aikoihin, kun raskausmaha alkoi kasvaa. Koko vatsa on kauttaaltaan vaalean hentoisen karvan peitossa, johtuu kai hormoneista.

9. LOPPURASKAUDESTA JALAT VOI TURVOTA NIIN PALJON, ETTEI SINULLA OLE ENÄÄ NILKKOJA VAAN POHJE JATKUU YHTENÄ PÖTKÖNÄ VARPAISIIN ASTI.

Tästä olen kuullut kauhutarinoita kuinka ainoat sopivat kengät ovat enää crocsit. 

Mikä on ollut sun hauskin / kamalin raskausoire?

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Saattaisit pitää myös:

Raskausajan ihanat lääkärikäynnit osa 1

Mitä kaikkea hullua olen googlettanut vauvakuumeessa

Ärsyttävimmät asiat mitä ihmiset sanoo vauvakuumeiselle

Kommentit (6)

Yhtenä aamuna 1kk ennen laskettua aikaa heräsin ja kauhistuin että yön aikana on tullut reuma,nuvelrikko tai joku sinnepäin kamala sairaus!! Kun sormet oli todella kipeät ja turvonneet… Ihme juttuja sitä tuleekin ja yhtäkkiä vielä!

Peräpukamat, apua, voiko olla kipeämpää! Kahdesti jouduttiin tyhjentämään hyytymän takia ja sen jälkeen tuli vietettyä päivä sängyssä itkien, kun kipulääkkeenä sai tietenkin vain ottaa panadolia. Synnytyksen jälkeen, kun rauhottuivat, muistoksi jäi tuollaset tyhjät pussit. Leikataan sitten varmaan kun lapsiluku täysi(tulisi luultavasti uudestaan). ��

Sanos muuta! En tiiä miten selviäisin jos en sais vertaistukea näihin. Nyt uutena oireena närästys ja ihmeelliset nivelkivut, en kestä 😂😂

Hyvä kun näistä(kin) puhutaan nykyään avoimesti, silloin 24v. sitten kukaan ei kertonut että, aamupahpoinvointi voi olla kokopäiväistä,liitoskivut tuntui kuin joku halkaisisi kahtia, jatkuva närästys mahan ollessa jo iso, peräpukamat,ihan sairaan kipeät varsinkin synnytyksen jälkeen,siinä ei välilihan leikkaus tuntunut missään. Lisäksi nesteenkertyminen josta nilkat turposivat tukeiksi sekä mahaan ja tisseihin tuli raskausarpia: Hauskin oli kun napa kääntui ympäri ja alavatsaaan tuli ruskea viiva. Ihan kuin olisi ollut ilmapallo mahanpäällä. 🙂 ja hirveä himo purkkiananakseen.

Oon niin samaa mieltä sun kanssa! Toivottavasti ei tarvis kokea tuota 😄

Huhhuh toi jalkojen turvotus kuulostaa pelottavalta ajatukselta�� Hauska postaus!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X