ihan mamina - Banneri

Rinnat, tissit, boobisit. Jokaisen naisen murheen ja itkun aihe jossain vaiheessa elämää. Rinnat on joko liian isot ja aiheuttavat selkävaivoja, tai liian pienet eikä vaatteet näytä miltään päällä. Tunnen vain kourallisen naisia jotka sanovat olevansa tyytyväisiä rintoihinsa, mutta lisäävät helposti perään lauseen ”mut jos ois mahollista niin haluisin…”

Mä taistelin teininä tissi-identiteettini kanssa kovasti. Olin pienirintainen enkä pitänyt siitä yhtään. En myöskään ollut tyytyväinen olemattomien rintojeni muotoon. Ärsytti koko tissit. Kasvoin siitä aikuiseksi ja opin pitämään pienistä rinnoistani, oikeastaan mielestäni syvään uurretut kaula-aukot näyttääkin paljon kivemmalta kun tissit eivät tursua ulos sieltä. Olin vihdoin löytänyt rauhan tissieni kanssa.

Alkuraskaudesta mun rinnat turposivat ihan älyttömästi, olin aivan järkyttynyt. Turvotus ei tuntunut hellittävän, vaan rinnat alkoi kasvaa taas. Yhtäkkiä huomasin, etten mahdu enää vanhoihin rintaliiveihini. Tästä alkoi uusi tissikriisi, miten nyt tottuisin suhteellisen isoihin rintoihin kun olin jo hyväksynyt itseni pienirintaisena. Raskauden myötä on tullut esiin myös uusi tissiongelma, rintoihini on alkanut ilmestymään raskausarpia tän huiman kasvun ja hormonimuutosten takia.

Luvassa on siis kolmas tissikriisi, miten pystyn nauttimaan omasta vartalostani raskauden, maidon nousun ja imetyksen jälkeen. Nyt on jo merkkejä ilmassa että rintani eivät tule selviämään kunnialla (ainakaan kauniina) tästä koetuksesta. Vaikka vauva ja hänen hyvinvointinsa on kaikki kaikessa, kyllä mua harmittaa nyt jo edessä häämöttävä tissien kohtalo. Olen huomannut, että jos en ole sinut ulkonäköni kanssa se vaikuttaa herkästi koko elämääni. En vaivu masennukseen ja sängyn pohjalle, mutta olen aivan eri oloinen ihminen silloin kun minulla on itsevarma ja hyvä olo. Sellaisen rakentaminen uudestaan on oikeastaan aika työläs ja aikaa vievä projekti.

Haluan pysyä optimistisena ja positiivisena. 

Siksi vilkutan tässä hymy kasvoillani: 

Bye bye boobies!

Enköhän selviä tästä tissieni kanssa vaikka tulevaisuus kauhistuttaa. Halusin kirjoittaa aiheesta, koska rinnat on naisille usein yksi herkimmistä aiheista. Tyytymättömyys omiin rintoihin vaikuttaa itsetunnon lisäksi myös seksielämään ja siihen kuinka pystyy olemaan alasti kumppanin edessä. Tissit voivat vaikuttaa jopa siihen, että nainen ei uskalla muodostaa vakavaa parisuhdetta sillä pelkää näyttää itsensä kumppanille ja kumppani ei välttämättä tätä ymmärrä. Enkä ihmettele yhtään miksi rinnoista on tullut naisille ongelma. Kouluikäisenä kiusattiin niitä joilla alkoi ensimmäisenä kasvaa rinnat ja sen jälkeen niitä joiden rinnat eivät kasvaneetkaan. Lisänä on mediatissit, usein silikonilla ja photoshopilla parannellut täydelliset rinnat alusvaatemainoksissa ja instagramissa ovat tarpeeksi horjuttamaan teinitytön mieltä.

Toivoisin ihmisiltä tilannetajua siitä, onko oikein kommentoida nuoren tytön vartaloa. Usein siinä kohtaa ei ajattele, että se voi vaikuttaa tytön koko loppuelämään. 

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Kerro kommenttikenttään herättikö teksti ajatuksia! 

Jos pidit, niin paina alhaalta facebook kuvaketta ja jaa juttu muillekkin. 

Kommentit (6)

Moi kaikki kanssasisaret 💖 vanha postaus, mut haluun kommentoida: no worries ladies 😊 Mä imetin 2,5v ja nyt siitä on puol vuotta. Rinnat on ihan terhakkaat edelleen. Pientissinen minäkin ja vähä raskausarpia tuli, mutta ei niitäkään enää huomaa. Rinnat palautuu kyllä 💗 Rakastan kroppaani nyt enemmän kuin koskaan, vaikka kiloja jäi raskaudesta (yks puolikas raskaus välissä) ja nyt taas alkuraskaus. Arvostan sitä mihin kaikkeen kroppani on pystynyt. Nuorempana olin kuin malli kropaltani, mutten ollut silloin tyytyväinen. Ainiin ja mun mies ainakin palvoo mua ja mun rintoja kanssa enemmän kuin koskaan. Uskon myös että niin teidänkin miehet 😊 Palvokaa ainakin itse 💖 Ootte upeita 😘 Plus ihana blogi, onneksi nyt löysin!! 💖 Jään lukijaksi 😍☀️

Hei!
Olen huomannut saman, kaikilla on aina jotain sanottavaa sekä omista, että muidenkin rinnoista. Ne muuttuvat kuitenkin elämän varrella useaan otteeseen, joten asenteesi on hyvä, kyllä tissien kanssa selviää, jos vaan osaa suhtautua oikein. Ymmärrän kyllä ongelman, rinnat ovat kuitenkin tärkeä osa naiseutta ja identiteettiä, joten muutokset voivat pistää mielen maahan. Rinnoilla on kuitenkin tärkeä tehtävä vauvan hyvinvoinnin kannalta, se ehkä motivoi olemaan murehtimatta ulkonäöstä.

Kiitos! Oikeessa oot! Vauvan ruokkimiseen rinnat on tehty ❤️ Silti toivon ja haluaisin että ne pysyvät kauniina, jotta itsetunto ei kärsi ja voin jatkossakin nauttia vartalostani. Pienet arvet ja venyminen ei maata kaada tietenkään, ne muutokset oon valmis hyväksymään 😊 Ne tavallaan kuuluu äitiyteen!

Mahdollista on sekin että rinnat muuttuvat laidasta toiseen… Älä kuitenkaan vielä murehdi. Niiden kaikkein tehtävä on kuitenkin imetys, joka sekin on joskus haasteellista.
Onnea odotukseen. ❤️

Ihanaa kuulla, että rinnat on palautunut hyvin! Vaikka moni varmasti pitäis mielellään vähän isommat tissit pidempää! 😂

Raskauden ja imetyksen aikaiset muutokset voi olla hurjiakin (ei niin kuin negatiivisesti vaan muutokset vaan voi olla isojakin). A-kuppisena jolla oli imetyksen ajan (2v) reilu B oli alkuun shokki kun palattiinkin normitilaan haha. Nyt kuitenkin varustus on taas tismalleen saman näköinen mitä se on ollut teini-iästä. Tiedä sitten mitä mahdollinen ja toivottava kolmas raskaus teettä. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X