ihan mamina - Banneri

Seksi on yksi iso osa meidän parisuhdetta. Se on tapa osoittaa rakkautta ja läheisyyttä ja ollaan molemmat huomattu, että jos ei harrasteta seksiä tarpeeksi usein se aiheuttaa muita turhia riitoja arjessa. Mielestäni seksiä ei pidä unohtaa raskausaikana, kaikki eivät pysty harrastamaan seksiä pahoinvoinnin, kipujen tai haluttomuuden takia mutta asiaan voi olla ratkaisu joka tyydyttää suhteessa molempia osapuolia.

Raskaus on antanut omat haasteensa seksin ylläpitoon. Alkuraskaudesta minulla oli kauhea olo omassa vartalossani ja inhosin olla alasti jopa oman miehen lähellä. Asia kuitenkin meni ohi, kun raskaus eteni toiselle kolmannekselle. Aloin rakastaa kasvavaa vatsaani ja tuntea oloni jopa kauniiksi ja hehkeäksi. Raskausvartalo alkoi miellyttää omaa silmää ja siksi myös seksuaaliset halut alkoi heräillä taas.

Kuvioon tuli kuitenkin muut vaivat. Seksi alkoi olla välillä kivuliasta ja epämukavaa, jossain vaiheessa jännitin seksin harrastamista koska se saattoi yhtäkkiä tuntua epämukavalle ilman mitään varoitusta. Tämä taitaa johtua vauvan kasvusta ja liikkeistä kohdussa, vauva saattaa painaa niin että yhdyntä on kivuliasta tietyssä asennossa.

Limakalvojen kuivuus on myös yleinen vaiva raskausaikana. Siihen auttaa vain yksi asia – runsas liukkarin käyttö! Kannattaa oikeasti panostaa laadukkaaseen liukkariin ja kokeilla eri merkkejä jotta löytyy se sinua tyydyttävä vaihtoehto. Se ensimmäinen pirkka purkki mikä Prismasta sattuu käteen ei aina ole se paras ratkaisu.

Huomasin myös yhdynnän aikana ja sen jälkeen pieniä supistuksia ja vatsan kovettumista. Otin asiasta selvää ja selvisi, että nämä supistelut eivät ole vaarallisia, jos niistä ei aiheudu kipua. Aina kivuliaista supistuksista täytyy ottaa yhteyttä neuvolaan.

Ehkä tärkein asia minkä olen huomannut on se, että raskaudesta ja seksistä (tai sen puutteesta) on puhuttava ääneen kumppanille. Kun asiaa ajattelee miehen näkökulmasta, niin miltä hänestä mahtaa tuntua se jos hänen oma rakas kumppani naksauttaa sakset kiinne yhtäkkiä – ilman mitään selitystä. Jos seksin puute johtuu inhosta omaa vartaloa kohtaan, puhu tästäkin kumppanille. Yleensä hän on se joka oikeilla sanoilla voi saada mielen paremmaksi.

 

Seksiä raskausaikana

on turha pelätäLäheisyys, kosketus ja seksi vapauttaa niin sanottua mielihyvähormonia eli oksitosiinia. Oksitosiini ehkäisee stressiä ja tekee hyvää mielialalle. Samaa hormonia erittyy synnytyksessä ja se saa äidin kiintymään vauvaan. Mikäli äiti voi hyvin – niin voi vauvakin. Seksi ei myöskään ole vaarallista vauvalle ellei sitä ole erikseen kielletty lääkärin tai kätilön ohjeesta. Siihen on usein syynä runsas verinen vuoto tai se, että kohdunkaula on lyhentynyt huomattavasti ja on riski ennenaikaiseen synnytykseen. Normaalisti edenneissä raskauksissa seksi on kuitenkin pelkästään hyvä asia.

 

Puhu ja pussaa!

 

 

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

 

 

 

Tsemppaa blogia seuraamalla mua myös instagramissa!

@niinaman

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X