ihan mamina - Banneri

Oon puhunut muutaman muun esikoista odottavan tutun kanssa siitä että, onko normaalia ettei seksi kiinnosta yhtään raskauden aikana. Toiset ei kestä läheisyyttä yhtään, haluaa vaan olla yksin – jotkut taas haluaa läheisyyttä mutta ajatus peniksestä ahdistaa. Kyselin vähän raskaana olevilta naisilta vauvaryhmässä ja 434 naista vastasi, että seksihalut on vähentynyt tai kadonnut kokonaan. Pelkästään tämän perusteella uskallan väittää, että KYLLÄ – se on ihan normaalia.

Mun omat seksihalut tämän raskauden aikana on vaihdellut paljon. Kaikki riippuu ilmansuunnasta, mielialasta, sukkien väristä ja planeettojen asennosta. Joskus saattaa tehdä mieli seksiä ja kun alotan esivalmistelut (eli käyn pissalla) ei halusta ole enää tietoakaan. Se on kadonnut johonkin kuin tuhka tuuleen.

Mistä raskauden aikainen haluttomuus johtuu?

Yleisin juttu haluttomuuteen taitaa olla ne kuuluisat hormonit, samat mitkä aiheuttaa kiukunpuuskia ja itkukohtauksia ja laittaa pään muutenkin sekaisin. Tälle asialle ei oikeastaan voi tehdä mitään, jos ei haluta niin ei haluta. Joskus haluttomuus menee ohi ja toisinaan se jatkuu koko raskauden ajan eikä siinä ole mitään epänormaalia. Nainen voi myös kokea itsensä epäseksikkääksi ja vastenmieliseksi raskauden takia. Itselläni on auttanut hirveesti se, kun mies on huomioinut entistä enemmän. Kehunut kauniiksi ja osoittanut yhä haluavansa minut – mutta ilman mitään painostusta.

Tästä on tärkeä puhua kumppanille, eikä vaan naksauttaa saksia kiinni ja olla kun mitään ei olisi tapahtunut. Kamalan hämmentävää jos yhtäkkiä säännöllistä sunnuntaiseksiä ei enää olekkaan. Mä otin asian puheeksi heti kun huomasin et nyt ei kyllä nappaa ja oli ollut hetkellinen kuiva kausi. Uskon että miehenkin on helpottava tietää mistä haluttomuus johtuu ja että se on ohimenevää.

Raskauden takia myös limakalvot voi turvota kipeästi. Seksi saattaa pahentaa turvotusta ja aiheuttaa kipua joko seksin aikana tai sen jälkeen. Sain hyvän vinkin, että sperma voi aiheuttaa turvotusta limakalvoilla. Monilla on auttanut kondomin käyttö limakalvo ongelmiin. 

Mulla kipua aiheuttaa tietyt asennot. Yleensä johtuu siitä että masu painuu kasaan. Tähän on helppo ratkaisu – käytä hieman mielikuvitusta. Seksi myös vaatii enemmän aikaa ja pidempää esileikkiä, kaukana on ne ajat kun voitiin ottaa pikaiset keittiön pöytää vasten. 

KADONNUT ORGASMI


Tiesitkö, että orgasmit voi kadota raskauden ajaksi? Ei seksi varmaan tunnu enää samalta, jos orgasmista ei ole tietoakaan. Tämänkin voisi listata ”hauskoja faktoja raskaudesta” -listalle, vaikka tässä ei mitään hauskaa olekkaan. Kadonnut orgasmi ei naurata. 

Haluttomuus koskee myös miehiä. 

On tyhmää ajatella, että haluttomuus olisi vain naisten juttu. Myös miehille voi tulla olo, ettei seksi kiinnosta tai he pelkäävät satuttavansa vauvaa. Yleensä pelko on turha – normaaleissa raskauksissa seksistä ei ole mitään haittaa. Turha asiasta on kuitenkaan loukkaantua, onhan se miehellekkin omituinen ja ihmeellinen juttu kun nainen on raskaana. Asiasta kannattaa kuitenkin puhua avoimesti, jos mies luulee virheellisesti satuttavansa vauvaa asia on helposti korjattu. Jos taas mies ei halua seksiä jonkun muun syyn takia, on lohduttavaa kuulla että se ei ole sinun vika.

Voiko seksistä tulla parempaa raskaus aikana?

Todellakin voi! Vaikka seksi vaatii nykyään enemmän eikä ole enää läheskään yhtä spontaania kuin ennen siitä voi silti nauttia älyttömästi. Kuivuus ongelmista ei ole enää tietoakaan kunhan vauhtiin pääsee ja seksi on henkisesti tyydyttävämpää kun hormonien takia tunteet on pinnassa muutenkin. 

Mun kyselyssä 201 raskaana olevaa naista kertoi, että seksihalut on lisääntynyt huomattavasti raskauden takia. Myös jotkut miehet kokee raskaana olevan kumppaninsa vielä haluttavampana kuin ennen. Ei raskaus aina tarkoita ongelmia – se voi myös tehdä asioista paljon parempaa ja ihanampaa!

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

RASKAUSVIIKKO 26Saattaisit pitää myös:

Unohdin harrastaa seksiä raskaana

Voiko raskaus olla rankempaa miehelle?

Bye bye boobies

Kommentit (2)

Raskauksissa on paljon eroja! Ei varmasti tee mieli puuhastella mitään jos on kuivaa kun saharan autiomaassa 😄 Tsemppiä loppuraskauteen!

Itselläni on takana yksi haluja lisännyt raskaus, ja nyt menossa sitten sellainen halut vienyt versio. Limakalvot ovat rutikuivat, joten ei vain nappaa (kumpaakaan), kun sattuu niin paljon. Tilanne onneksi korjaantunee kun menkat taas alkaa, joten josko sitten ensi jouluna… 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X