ihan mamina - Banneri

Aloitin viime sunnuntaina vauvan huoneen laiton ja jäin heti koukkuun. Voisin viettää kaiken vapaa-aikani tuolla huoneessa ja vaikka selkäkivut meinaa tappaa mut, enkä välillä pääse lattialta ylös kun olen maalaillut tai ruuvaillut jotain – himoitsen silti päästä heti töiden jälkeen jatkamaan! Iltaisin pelottaa mennä sänkyyn, koska jos joutuisin käymään vielä vessassa – en pääsisi sieltä enää ylös. Selkä jumahtaa totaalisesti aina heti kun pysähtyy hetkeksi makuulleen. Sunnuntai yönä konttasin vessaan, koska Toni oli yövuorossa.

Vauvan huone oli aikaisemmin meidän vierashuone / mun meikkihuone (koska ainoat vieraat ketä meillä käy on mun pikkusiskot). Kuukausi sitten myytiin vieras-sänky pois ja viime viikolla saatiin Tonin tädiltä vanha pinnasänky ja hoitopöytä. Sain pienellä vaivalla sängystä ja hoitopöydästä tosi nätit, hioin pahimmat kolhut ja kulumat ja maalasin niiden kohtien päälle.

Pinnasängyn patjan pesin varmaan 10 kertaa Kärcher tekstiilipesurilla. Pesuri suihkuttaa pesuvettä kankaaseen ja imee sen samalla pois vieden lian mukanaan. Voin sanoa, et ekan kerran kun kokeilin pesuria ja pestiin vajaa vuoden vanha sohva järkytyin siitä shitin määrästä mitä sohvasta lähti. Uskomattoman tyydyttävää katsella, kun joka pesukerran jälkeen likavesi on aina vaan puhtaampaa. Sain sillä pestyä jopa monta vuotta vanhat menkkatahrat sängystä. Jokaisella teinitytön vanhemmalla  (tai sohvalle kusevan koiran omistajalla) pitäisi olla Kärcher.

Pinnasänky saa kuitenkin odottaa aika kauan ennen kunnollista käyttöönottoa. Haluan nukkua perhepedissä, suunnittelin hankkivani unipesän vauvalle missä hän voi nukkua turvassa meidän sängyssä. On se kuitenkin hyvä olla olemassa, jos vaikka vauva tykkäisi nukkua päiväunia siellä sen aikaa kun mä meikkaan tai teen ruokaa.

MITÄ MUUTA VAUVA TARVITSEE?

Tein itselleni listan asioista mitä ei ole vielä hankittu ja joiden tarpeellisuutta pohdin vielä hetken. Haluaisin rynnätä kauppaan ostamaan kaiken nyt heti, mutten halua hätiköidä ettei tule ostettua mitään turhaa. 

RINTAPUMPPU: Haluan Emma -merkkisen alipaineella toimivan rintapumpun alkuun ja jos tarvetta tulee niin ostan sähkökäyttöisen. En halua laittaa kauheasti rahaa pumppuun jos maidon pumppaaminen ei vaikka onnistukkaan. 

AMME: En ole vielä täysin varma tämän tarpeellisuudesta, moni kertoo pesevänsä vauvan sylissä suihkun lattialla istuen. Vauvat saattaa pelätä ammeessa oloa.

ITKUHÄLYTIN: Tämä asia tuottaa suurta pään vaivaa. Innostuin laitteesta joka laitetaan vauvan lähelle ja se lukee vauvan liikkeitä ja osaa ennakoida vauvan heräämisen, mittaa lämpötilaa vauvan nukkumapaikassa ja kaiken tiedon saa puhelimella sovellukseen. Mutta meneekö tää vähän hifistelyksi? Meillä ei ole niin paljon neliöitä etten kuulisi vauvan itkua olimpa missä tahansa. Ainoa mikä mietityttää on parvekkeella nukkuminen ja siihen tuo laite olisi ihan ykkönen.

KANTOLIINA: Tämäkin on asia mikä kannattaa ostaa käytettynä! Ne joustavat ja asettuvat paremmin silloin. Delegoin asian äitin hoidettavaksi, sillä hän on kantoliinojen maisteri.

PYYKINPESUAINE: Toinen asia mikä aiheuttaa päänvaivaa. Aineen pitäisi olla hajusteeton ja myrkytön, mutta haluan hyväntuoksuista ja pehmeää pyykkiä. Olen myös huuhteluaineen suur-kuluttaja, luin etikan käytöstä huuhteluaineena mutta en ymmärrä miten ihmeessä se voi toimia. 

KAURATYYNY: Uskomaton kivunlievitys keino sekä synnytyksen käynnistyttyä, että sen jälkeen tuleviin kipuihin.

IMETYSTEE / VADELMANLEHTITEE: Näihin täytyy perehtyä tarkemmin. Vadelmanlehtitee kuulemma edesauttaa synnytystä ja maidon nousua. 

HOITOLAUKKU: Sen täytyy olla Emmaljunga, koska vaunutkin on! Kyttään siis facekirppiksiä. Lisäksi haluan vaunuihin mukitelineen, koska se oli niin hauska ja hyvä idea. Näen sieluni silmin, kun työntelen kesähelteessä vaunuja ja hörpin ice coffeeta.

UNIPESÄ: Perhepetiä varten, etten unissani pyörähdä vauvan päälle. Täytyy olla tarkka, että pesässä on tarpeeksi tukevat reunat jotta vauva ei voi kääntyä niitä vasten ja tukehtua.

MUUT: Peppupyyhkeet, D-vitamiinitipat, maitohappotipat, vauvan burana, nännisuojat, imetysliivit, rintakumi (varmuuden vuoksi) sekä kaikki muu pikkukrääsä.

VERHOT JA LEIKKIMATTO: Tuo heti paljon ulkonäköä vauvan huoneeseen. Haluaisin myös muutaman söpön taulun ja mobilen.

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

RASKAUSVIIKKO 29

Kerro vinkkisi mitkä oli vauva ajan
must-hankinnat ja pahimmat turhakkeet!

Kommentit (8)

Hei kiitos paljon! Täytyy tutustua tarkemmin 🙂 Pyykkietikasta oon kuullu nyt niin paljon hyvää et menee ostoslistalle!

Varmasti joo riippuu lapsesta mitkä jää turhakkeiksi 🙂 Oon ennenkin lukenut, et vaippa aluetta ei oo tarvinu hoitaa mitenkään erityisesti! Ostin kuitenkin varuiksi perusvoiteet jos yhtäkkiä ilmestyisikin ihottumaa.

Suklaa on kyllä listan ykkönen 😍 Täytyy ehkä kuitenkin hankkia tuo amme 🙂

Molemmilla olleet omat turhakkeet, esikoisella esim kantoreppu, tokalla sitteri ja vaunukoppa, sen sijaan Tula oli hänellä ihan must. Kummallakaan ei ole ikinä tarvittu talkkia tai vaippa-alueen voiteita. 😀

Uudelle, odotetulle perheenjäsenelle on ihana laittaa omaa huonetta kuntoon <3 Näyttää tosi hyvältä!

Amme on hyvä. Vauva ei pelkää kun ote on tukeva. Helpottaa isompana vesileikkejä 😉 ja kauratyyny helpottaa pakkautuvista rinnoista herumaan maitoa Nännivoide on hyvä imetyksen ajaksi estämään haavautumia, niitä tulee alussa esim. Lanoliini
Peppu talkki estämään vaipan hiertymiä ja äipälle heti synnytyksen jälkeen tarpeeksi imukykyisiä terveyssiteitä, pukamavoide ja suklaata <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X