ihan mamina - Banneri

Oikeuttaako raskaus toisen kehon kommentointiin?

Suurin osa kommenteista mitä oon raskauden aikana saanut on ollut positiivisia ja hyvällä mielellä tarkoitettuja. Mun mielestä on ihana jutella raskaudesta ihmisten kanssa ja tykkään jakaa omia kokemuksia ja kertoa mun odotuksesta jos joku kysyy. Tietyt kommentit on kuitenkin jäänyt mieleen hyvin häiritsevästi.

PAINON KYSELY:

Multa kysytään usein ”Onko sulle tullut paljon raskauskiloja?” Jos kysyjä on lähisukulainen tai ystävä kysymyksessä ei ole mitään ihmeellistä ja vastaan siihen rehellisesti. Mutta miksi kukaan puolituttu tai tuntematon kysyy toisen painoa?

OMPAS SULLA VALTAVA MAHA!

Tämä on kommentti mistä oon opetellut heittämään läppää, koska nämä kommentit ei tule loppumaan ennen vauvan syntymää. Vaihtoehtoina oli siis vitsailla asiasta myös tai pahoittaa mieleni. Nämä kommentit sai mut aluksi kuitenkin miettimään, että olenko normaali? Onko mun maha liian iso? Onko vauvalla kaikki hyvin kun masu kasvaa näin kovaa tahtia??

Huolestuin oikeasti siitä, että mulla on iso raskausvatsa. Varsinkin kun ihmiset kyseli koska vauva syntyy ja sanoin, että kesäkuun puolen välin jälkeen niin reaktiot oli tasoa ”OHO! No sit siellä on pakko olla kaksoset!” Vastasin, että yksi vain niin juttu jatkui: ”Iso vauva mahtaa olla! Pelottaako synnytys?” Kamalan ahdistavaa tollainen keskustelu. Onneksi juttelin tästä yhden instagram tutun kanssa joka kertoi, että hänellä oli paljon lapsivettä ja siksi vatsa oli iso ja olo tukala. Vauva oli siis ihan normaali. Nyt uskallan jopa itse vitsailla isosta mahastani ja naureskella töissä kuinka joudun kohta vaihtamaan työvaatteet miesten mallistoon.

Vaikka itse en pahoita mieltäni kovin helposti, en silti ymmärrä miksi kukaan kokee oikeudekseen kommentoida toisen vartaloa negatiivisesti. Raskaus on naiselle muutenkin herkkää aikaa ja moni voi kokea ahdistusta ja epävarmuutta omasta muuttuvasta vartalosta. Asiaa ei helpota yhtään se, jos kuulee jatkuvasti kommentteja siitä kuinka valtava on. Keho muuttuu niin nopeasti, ettei mieli välttämättä pysy perässä ja moni nainen on ahdistunut omasta peilikuvastaan.

Mä sain viikko sitten kuulla kommentin, joka meni suurin piirtein näin: ”Kyllä susta huomaa että olet raskaana, kun sulla on toi leukakin”. En ollut missään kohtaa aikaisemmin ajatellut, että mulla olisi joku kaksoisleuan tapainen. Nyt en voi enää mitään muuta ajatella, tunnen ”leuan” läsnäolon jatkuvasti ja se ärsyttää mua. Jos en olisi koskaan kuullut tätä kommenttia, tuskin ajattelisin koko asiaa.

Suunnitelmani kehon suhteen tulevaisuudessa:

Olen jo pitkään suunnitellut aikaa synnytyksen jälkeen. Toivon, että palautuisin synnytyksestä nopeasti jotta pääsisin heti treenaamaan. Raskauskiloja mulla on tullut tähän mennessä vajaa 10kg. Ennestään mulla on pudotettavaa n. 10kg. Uskon että synnärille jää useampi kilo ja imettäessä lähtee paino laskuun helposti. Haluan kuitenkin kehittää lihaksistoa ja mulla on muutama tavoitevaate mihin haluan mahtua jälleen.

 

 

Raskaus muuttaa kehon koostumusta paljon, mutta uskon että pääsen omiin tavoitteisiini koska ne on realistiset. Haluan terveen vartalon, terveellisen ruokavalion ja olla esimerkki lapselleni liikunnan ja ruoan merkityksestä. Lähtötilanne raskausviikolla 29+0 on siis tämä. Aion ottaa kuvat ennen synnytystä, synnytyksen jälkeen ja siitä tasaisin väliajoin kunnes olen tavoitteessani.

 

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

RASKAUSVIIKKO 30

Saattaisit pitää myös:

Bye bye boobies!

Ehkäise myös synnytyksen jälkeen, jotta vältyttäisi turhilta aborteilta

”Sun selkävaivat johtuu vaan siitä, että oot laiska”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X