ihan mamina - Banneri

Mä en oo koskaan ollut mikään huippukokki. Alotin ruoanlaiton vasta n. 2-vuotta sitten. Sitä ennen söin vaan jotain helppoa ja nopeeta, jos jouduin itse tekemään ruokani. Vuoden sisään olen innostunut kokkaamisesta kunnolla ja mulla on hirveä halu oppia laittamaan hyvää kotiruokaa.

Äiti kertoi mulle tästä helposta ja nopeasta lasagnesta mikä menee ehdottomasti meidän ruokalistalle. Resepti on alunperin Tomi Björckin, mutta porukat keksi muokata sitä vielä helpommaksi ja paremmaksi. Viimeksi tein lasagnea 4h ja meni totaalisesti hermot. Tässä kokkailussa mulla meni kaiken kaikkiaan n. 1,5h. Mun käyttämä uunivuoka oli n. 23cm x 36cm, jos käytät isompaa / pienempää vuokaa niin mitota ainekset sen mukaan.

AINEKSET:

  • Kuohukermaa 8dl
  • Mozzarella raaste 2x 175g pussi
  • Jauheliha 700g / 1kg
  • Valkosipulinkynsi x 4
  • Mutti säilyke kirsikkatomaatti x 2
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Lasagnelevyjä
  • (Oreganoa jos haluaa)

 

RESEPTI:

 

1. Soseuta säilyke kirsikkatomaatit sauvasekoittimella tasaiseksi. Paista jauheliha ja murskattu valkosipuli pannulla ja lisää ne kylmän tomaattisoseen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. (Tomaattikastiketta ei tarvitse keittää, ettei se muutu kitkerän makuiseksi.)

 

2. Kaada kermat ja mozzarellaraaste kattilaan ja kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta pippurilla.

 

3. Kasaa lasagne vuokaan laittamalla ensin pohjalle kerros tomaattikastiketta, sitten valkokastiketta ja päälle lasagnelevyt. Toista niin monta kertaa kun aineksia riittää. Jätä valkokastiketta päällimmäisten lasagnelevyjen peitoksi.

 

4. Paista uunissa 175c 30-40min.

 

 

Kerro mitä pidit reseptistä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X