ihan mamina - Banneri

Pakko myöntää heti alkuun, että oon vielä hyvin hukassa mun ruokavalion kanssa. Toivon tähän asiaan helpotusta parin viikon päästä alkavalta treenivalmennukselta mihin aion yhdistää valmennuksen oman ruokavalion ja imetysdieetin. Sillä uskon saavani ruokavalion mikä on terveellinen vauvalle, mutta myös minulle. Kerroin mun imetysdieetistä aikaisemmassa postauksessa (käy kurkkaamassa tästä) ja nyt lupasin avata vähän mitä mä käytännössä syön.

AAMUPALA: 

Aamusin juon kaksi kuppia kahvia kauramaidolla ja MCT-öljyllä. MCT on kookospohjainen, mutta ei maistu millekkään. Laitan sitä ruokalusikallisen kahviin ja saan siitä nopeasti energiaa ja olo on paljon virkeämpi. Kauramaidoista ehdoton lemppari on Oatlyn iKaffe, mutta jos raha on tiukassa ostan mielummin melkein puolet halvempaa Valion Oddlygood -kauramaitoa. Kahvin kanssa syön muutaman Rosten siemennäkkileivän sellaisenaan. Se on niin hyvää ettei edes vaadi voita päälle. Löysin kuitenkin sattumalta Oatlyn ”tuorejuuston” mikä on siis kaurasta tehty ja maustettu tomaatilla ja basilikalla. Toimii! Lisäksi jos on oikein nälkä niin syön Yosa merkkistä kaurajugurttia, miltään muulta merkiltä en ole vielä löytänyt hyvänmakuista maidotonta ja soijatonta jugurttia.

LOUNAS: 

Tämä on haastava. Pakko myöntää että mun lounas on usein banaani tai rasiallinen minitomaatteja. Ei hyvä, tää asia täytyy korjata.

PÄIVÄLLINEN:

Tämän viikon aikana olen joko syönyt laatikollisen sushia tai tehnyt hunajamarinoidusta broilerista,  kaurakermasta ja currystä kastikkeen ja syönyt sitä nuudelien tai riisin kanssa. Hävettävän laiska viikko ruoanlaiton suhteen.

ILTAPALA:

Iltapalaksi menee usein samat eväät kuin aamulla, paitsi että lisään leivän päälle viipaloitua avocadoa.

Onko dieetti toiminut?

Maidon, kananmunan ja soijan jättäminen pois ruokavaliosta on auttanut vauvan mahavaivoissa todella paljon. Vauva sai yhtenä päivänä pakkasesta pakastettua äidinmaitoa mikä oli ajalta ennen dieettiä (sisälsi siis maitoa). Tuloksena oli kahden päivän huuto, limainen vihreä kakka ja kova piereskely. Aika selvä maitoallergia minusta. Lisäksi vauvan kasvoilta on hävinnyt ns. ”hormooninäppylät” (sattumaako?) ja vauvan pepun punoitus on myös kadonnut. Vauvan osalta dieetti siis toimii. 

Mun oma olo on virkeämpi kun aikaisemmin. Myös suolen toiminta on parantunut (mikä siis on uskomaton helpotus, koska kärsin pahasta ummetuksesta synnytyksen jälkeen). Tuntuu kuitenkin, että mun oma ruokavalio on vajaavainen. Paino on kyllä tippunut, mutta hyvinvointi koostuu paljon muustakin kun painon putoamisesta. En ole vielä keksinyt kunnollisia reseptejä ja ruokarytmi on hukassa jossain vauvan hoidon, koiran hoidon ja kodin hoidon välissä. 

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Pupu 6 viikkoa ja 6 päivää

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X