ihan mamina - Banneri

Imetysdieettiä takana n. kuukausi. Olen siis jättänyt ruokavaliosta pois maidon, kananmunan ja soijan (eli MMS-dieetti), kotimaiset viljat, naudanlihansipulin ja hiilihapolliset juomat. Yllätyksenä tuli, että maitoa on joka paikassa (jopa piilonimillä kuten hera tai kaseiini) ja siellä missä ei ole maitoa on soijaa.. Tämä on tuonut ihan uusia haasteita ruoan laittoon, enkä enää mielelläni käy ulkona syömässä koska mielestäni ravintolasta tilaaminen on niin hemmetin hankalaa. Varsinkaan kun ruokalistoissa ei lue kaikkia aineksia. Ennen viljatonta dieettiä tilasin ravintolasta pastan maidottomana. Varmistin monta kertaa ettei siihen tule maitotuotteita, vaan kastike vaihdetaan öljypohjaiseen. Silti pastan päälle oli ripoteltu parmesaani-juustoa. Se siitä maidottomasta.

Hyviä puolia tarkassa ruokavaliossa on se, ettei tule herkuteltua! Karkki-valikoima on supistunut paljolla ja jäätelöistä vain jotkut riisijäätelöt sopii ruokavalioon eikä niitä ole koskaan sellaisissa paikoissa missä kyläillään. Onhan imetysdieetti herättänyt hämmennyksiä sukulaisissa. Yleisin huolenaihe on se, kun mulle ei voi tarjota mitään. Olenkin ottanut tavaksi viedä omat herkut (banaanin ja Fast:in vegaanisen proteiinipatukan) mukanani mihin tahansa menen. Toinen usein kuultu lause on ”Voithan sinä tätä syödä, kun tämä on laktoositonta!!” – Ei, en voi.

Menetettyjen ruoka-aineiden korvaaminen:

Korvaavien ruoka-aineiden metsästyksessä parhaimmiksi sivustoiksi on osoittautunut facebook ryhmä ”Imetysdieettaajat” ja vegaanituotteet.net. Mua helpotti paljon, kun otin treenivalmennuksen mikä sisälsi ohjeet maidottomaan ruokavalioon. Mun ei tarvinnut itse siis kun vaihtaa viljatuotteet mulle sopiviin ja siinä mulla oli valmis pohja päivän ruokiin. Tulee ainakin syötyä tarpeeksi ja säännöllisesti.

Päivän ruokalista:

Aamupala:

– Kahvi mantelimaidolla ja MCT-öljyllä.

– Riisikakkuja, Becel oliivi margariinia ja kalkkunaleikettä

– Piltti tai pakastemustikoita tai kiiwejä

Lounas: 

– Riisiä, kanafilettä ja pakastevihanneksia (kookoskermaa jos haluaa)

– Avocado

Välipala:

– Banaani tai riisikakku tai maissikakku

– Avocado

Päivällinen: 

– Bataattia TAI perunaa ja viljaporsaan fileesuikaletta

– Salaattia

Iltapala:

– Hedelmiä (yleensä viinirypäleitä tai mandariinia)

– Kalkkunapekoni tai kalkkunanakki

Eli siis maitotuotteet olen korvannut mantelimaidolla tai kookoskermalla ja viljatuotteiden sijaan syön perunaa, bataattia ja riisiä. Rasvojen saannista huolehdin MCT-öljyn avulla mikä antaa mulle ihan superisti energiaa aamuun ja avocadoilla. Salaattia syön paljon ja proteiinin lähteinä on kalkkuna, kana ja possu.

Oliverille on varattu lääkäriaika allergioiden suhteen ensi viikolle. Sieltä saadaan toivottavasti lähete allergiatesteihin ja lisää ohjeistusta dieettiin. Ainakin kalsium lisä pitäisi ottaa käyttöön ja varmistaa mun ja meidän tarvittava ravinteiden saanti.

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 -𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X