ihan mamina - Banneri

Aamulla herättiin klo 6:30, laitoin kahvit tippumaan ja meikkasin samalla, kun vauva leikki lattialla. Syötin hänelle aamupuuron ja nappasin itse jotain nopeaa syötävää mukaan. Aamuisin ei maistu muu kuin kahvi. Sujautin lapsen kantoliinaan ja lähdettiin reppu selässä kohti kampusta.

Jännitin kauheasti muiden ihmisten suhtautumista siihen, kun vien lapsen luennolle. Nyt oli kuitenkin pakko tilanne, sillä lapsenvahti oli sairastunut. Meidät otettiin hyvin vastaan, kysyin aina ennen oppituntia, että saadaanko osallistua. Vauva piti myös omaa luentoa, mutta se lähinnä nauratti sekä opettajia että muita opiskelijoita. Äitiä kieltämättä hieman hävetti. Saatoin liikuskella luokassa ja jumpata kantoliinan kanssa, jotta sain vauvan pysymään tyytyväisenä. Samalla pystyin itse keskittymään paremmin opettajan puheeseen. Rohkeasti myös imetin luokassa. Ajattelin, että kun on kyse sosiaali-ja terveysalan opiskelijoista heidän on kestettävä se.

Lounastauolla tulimme kotiin syömään, vaihtamaan vaippaa ja hengähtämään. Asumme 300m päässä kampuksesta, mikä on ihan loistava tuuri! Aion myös jatkossa ottaa vauvan mukaan kouluun, jos on samanlaisia päiviä luvassa. Tietenkään tentteihin tai taitopajoihin ei lasta voi viedä, mutta perus luennot sujuu oikein hyvin. Olen niin innoissani opiskelusta, varmasti työlästä ja rankkaa tulee olemaan, mutta en malta odottaa tulevaa!

PS: Olo on kyllä sellainen, kun olisi vetänyt kunnon treenin. 9kg vauva kantoliinassa + iso reppu selässä ympäri kampusta käy urheilusta.

Onko sulla kokemusta opiskelusta vauvan kanssa?

 

Ihan mamina – Niina

Kommentit (10)

Kyllä. Ylemmän AMK sosionomi opinnot, koko ensimmäinen vuosi vauva mukana. Joka luennolla. Kysyin etukäteen, ketään ei häirinnyt. Meitä ihan odotettiin kouluun ja aina autettiin.
Opettajat tykkäsivät, luokkakaverit pitivät sylissä ja heijastivat luennoilla ym. Rattaiden kanssa autettiin.
Ihan mahtavaa porukkaa!
Meillä toki opiskelu sellaista, että koskaan ei muutenkaan ollut hiljaista. Vauva oli helppo ym.

Itselläni ei ketään kun olisi voinut hoitaa ja 6kk täysimetys. Luokkani oli tärkein tukeni vauva vuoden ajan.
Olisi pitänyt lopettaa koulu jos ei vauva olisi saanut olla mukana, koska välivuoden pitäminen ei töiden jatkumisen takia mahdollista.

Oletko siis taas raskaana? Päättelin kun olit Facebookin laittanut perhe sekä raskaus.

Itselläni neljä lasta, ja pakko kyllä sanoa, että lapsen vieminen luennolle ei ole mielestäni mukavaa. Viime keväänä oma lapsi hoidossa, koulukaverin lapsi itki luennolla ja lopputuloksena omat tissit alkoi vuotaa, eikä tietenkään vaihtopaitaa mukana.. Mutta jokainen tekee ne itselleen hyvät ratkaisut, onko vauva mukana koulussa vai ei.. Tsemppiä opintojen kanssa!

Oi hienoa, että taaperokin viihtyi!

Toki poistumme heti luokasta jos vauva pitää ääntä 😊 Ei minustakaan ole kiva opiskella melussa!

Tottakai tälläisiä hetkiä välillä tulee, että joutuu sen lapsen mukaan ottamaan mutta ei kannata siitä nyt kuitenkaan tapaa tehdä.. meinaan itse keskittymisvaikeuksien kanssa kamppailevana ei ole kiva jos yrittää keskittyä ja lapsi pitää ääntä luokassa, kuten myös luokkatovereiden keskustelu voi tehdä mutta aikuisille joita he ovat, voi asiasta huomauttaa toisinkun lapsille jotka eivät sitä ymmärrä.

Mä opiskelin 2018 koulunkäynnin ohjaajaksi ja muutaman kerran jouduin ottamaan taaperon (2-3v) mukaan iltaluennoille kun isänsä työt venyi. Joka kerta kysyin luvan eikä viihtyminen ollut ongelma kun saatoin takarivissä esim. tarjoilla päivällistä (pilttiä) tai otin vaikka värikynät ja piirustuskirjan mukaan.

Joillakin kursseilla sotealalla ei saa lasta tuoda luokkahuoneeseen. Monelle usean lapsen äidille, keskittymishäiriöisille koulupäivä voi olla ainoa hetki opiskella ja opetella asiat,jolloin muiden lasten melu häiritsee oppimista. Kaikilla opiskelijoilla on oikeus olla häiriintymättä luennoilla. Myös opiskelijoiden liikkuminen edestakaisin luokkatilassa sää sen levottomaksi.

Itse olen opiskellut sekä toisella asteella että korkeakoulussa Pinen vauvan ja lapsen kanssa.

Tsemppiä kuitenkin opintoihin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X