ihan mamina - Banneri

Vauva-arkea on eletty nyt 7 kuukautta, joten uskallan kertoa jo teille, mitkä tavarat ja hankinnat olivat hyödyllisiä, ja mitkä jäivät turhakkeiksi.

1.  VAIPPAKORI

Yllättävää kyllä, mutta tämä osoittautui todella tarpeelliseksi. Pieni kevyt kori, missä on aina vaippojaharsojapesulappujavoidettaliivinsuojia, u name it! Helppo kuljettaa kotona huoneesta toiseen ja ottaa yöksi yöpöydälle, ettei tarvitse nousta sängystä vaipanvaihtoon. Vaihdan vaipat usein päivisinkin olohuoneen lattialla, vaikka kävisimme kylppärissä pesulla.

2. KANTOLIINA

Kantoliina tuli heti sairaalasta kotiuduttua kovaan käyttöön. Koiran ulkoilutus piti saada hoidettua, eikä aina jaksanut raahata vaunuja ulos. Vauva liinaan ja lenkille! Kantoliinassa on helppoa toteuttaa vauvalle tärkeää ihokontaktia, kun äiti sekä vauva riisuutuu ennen liinaan sujahtamista. Nyt Oliverin ollessa isompi kantoliinaa olen käyttänyt mm. koulupäivisin ja ruokakaupassa, jos on täytynyt ottaa lapsi mukaan.

3. KAURATYYNY

Tämä on ollut pelastus jo raskausaikana! Kipeä iskias ja supistukset helpottuivat kauratyynyllä ja myöhemmin rentoutin sillä imetyksestä jumittuneita hartioita. Vauva-ryhmästä kuulin vinkin, että jos vauva herää aina, kun hänet laskee omaan petiin kannattaa peti lämmittää ensin kauratyynyllä.

 

4. IMETYSLAMPPU (CLAS OHLSON)

Okei ehkä tämän lampun nimi ei oikeasti ole imetyslamppu, mutta sellaisen virkaa tämä on meillä toimittanut. Lamppu on pehmeää silikonia ja sen saa käyntiin läpsäisemällä tai painamalla nappia pohjasta. Lamppu on sopivan himmeä, jottei vauva virkisty yösyönnillä, mutta tarpeeksi valoisa esimerkiksi vaipan vaihtoon.

5. VIAPLAY / NETFLIX

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa kotona katsoin Täydellisiä naisia imettäessäni tunti tolkulla! Vastasyntynyt saattaa viettää rinnalla useita tunteja kerralla, joten kannattaa asettua rennosti kaukosäädin käden ulottuville. Oliver tunnistaa varmasti vieläkin täykkäreiden tunnarin.

 

6. ALIPAINEPUMPPU

 

Imetyksen alkutaipaleilla tämä Emma merkkinen pumppu oli aivan loistava! Mulla valui maitoa aina solkenaan toisesta rinnasta imetyksen aikana, joten tämä kapistus keräsi maidon talteen ihan itsestään samalla, kun keskityin vauvan imetykseen. Alipainepumpulla sain aina kerralla 40-100ml saaliita, mitä oli kiva pakastaa jemmaan. Maidontulon tasaannuttua 3kk kohdalla siirryin käyttämään tehokkaampaa käsikäyttöistä pumppua (PHILIPS AVENT) imetyksen yhteydessä. En ole koskaan saanut pumpattua maitoa ilman, että vauva olisi toisella rinnalla samaan aikaan.

 

7. JUMPPAPALLO

 

Loppuraskaudesta kaikista mukavinta oli istua supistuksineni jumppapallolla. Pallo soveltui myös hyvin vauvan rauhoitteluun ensimmäisinä kuukausina.

 

8. HOITOREPPU (PETIT CHERIE CITY)

 

Hoitokassin osto oli virhe, mutta hoitoreppu osoittautui loistavaksi!! Kassi valui aina kumartuessa, ja aina oli liikaa tavaraa mukana. Hoitoreppu sen sijaan pysyy selässä hyvin ja meidän mallissa on myös pieni lenkki, mistä sen saa kiinnitettyä vaunujen työntökahvaan.

 

9. SYÖTTÖTUOLI (CYBEX LEMO)

 

Tästä löydöksestä olen suorastaan ylpeä! Cybex Lemon runko on alumiinia ja istuinosaa on kahta eri mallia – muovinen tai puinen. Me valitsimme muovisen, sillä koen sen olevan helpommin puhdistettavissa. Tätä tuolia mainostetaan ”loppu iän tuoliksi”, sillä se kestää myös aikuisen painon ja erikseen myytävällä ”sitteri” osalla sitä voi käyttää jo vastasyntyneellä. Tuolissa saa säädettyä istuimen ja jalkatuen korkeutta, sekä istuinosan syvyyttä. Cybex lemossa on irroitettava vauvatuki ja pöytä. Tuoli tuntuu tukevalle viemättä kuitenkaan tilaa juurikaan. Tykkään myös tuolin viisipiste turvavöistä, mitkä saa auki yhdellä kädellä. En yksinkertaisesti keksi MITÄÄN moitittavaa! Usein sormiruokailun jälkeen kannan lapsen tuolineen suihkuun ja pesen molemmat samaa kertaa. Helppoa!

 

 

 

10. VAUNUT

Meidän perheessä kunnolliset vaunut on ollut todella tärkeät, sillä mulla ei ole omaa autoa. Olen lenkkeillyt heti sairaalasta kotiuduttua ja usein reitti vie läpi vaikeidenkin maastojen. Lisäksi iso tavarakori on mulle tärkeä, sillä hoidan monesti samalla kauppareissut. Matkustamme usein vaunuilla myös mun kotikaupunkiin ja silloin tavaraa tarvitsee mahtua mukaan.

 

Meidän valinnaksi osui Emmaljunga mondial de luxe, mihin olen todella tyytyväinen! Isot renkaat kulkee hienosti maastossa, lumessa ja kaupungilla. Ainoana huonona puolena pidän sitä, että vaunut ei mahdu useimpien autojen takakonttiin.

 

TURHAKKEET:

 

HOITOPÖYTÄ

 

Vauvan huoneessa hoitopöytä osoittautui täysin turhaksi. Vaipat vaihdoimme kylppärissä pesukoneen päällä, sillä siinä hoitui pyllyn pesu samalla. Nykyään vaihdan vaipat lattialla istuen, sillä pelkään jatkuvasti vauvan putoavan hoitotasolta.

 

SITTERI

 

Meidän vauva ei viihtynyt sitterissä hetkeäkään. Hän oli mielummin lattialla tai sylissä.

 

FARKUT YMS SÖPÖILY VAATTEET

 

Jäi käyttämättä niiden epäkäytännöllisyyden ja epämukavuuden takia.

 

UNIPESÄ / SWADDLE UP

 

Ei tullut käyttöön meillä. Aluksi pelkäsin vauvan tukehtuvan ja lopuksi hän ei itse viihtynyt ahtaassa tilassa. Vauva ei pidä kapaloinnista tai paketoimisesta unipussiin. Hän haluaa liikkua unissaankin vapaasti.

 

ERILAISET TUTIT

 

Vauvalle kelpasi vaan ja ainoastaan Babyboxin mukana tullut Philips avent ultra soft tutti! Saman merkin ultra air syljettiin aina suusta niin kuin kaikki muutkin. Näitä tutteja sitten metsästin facebook ryhmissä jemmaan, koska oli rankkaa varjella ainoaa tuttia hengellään.

 

 

 

IHAN MAMINA – NIINA

Kommentit (1)

Vink vink. Noita tismalleen samoja alipainepumppuja saa tilattua ebaysta about 3 e hintaan 🙂 Tilasin kerralla neljä, ovat toimineet täydellisestä ja nyt harmittaa, koska en tilannut vielä useampaa kerralla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X