ihan mamina - Banneri

Kerron teille nyt pienen salaisuuden. Mulla on aivan kamala vauvakuume!

Esikoinen on nyt aivan ihanassa iässä, hän on juuri täyttänyt 7 kuukautta. Hänellä on neljä hammasta, hän ryömii ja puoliksi konttaa ympäri kämppää ja on uskomattoman ihana ja hyväntuulinen. Tuo pieni ja nauravainen ihminen on tehnyt muhun syvän vaikutuksen. Miten hän voikaan muistuttaa minua ja isäänsä niin paljon, mutta olla kuitenkin täysin erillinen olento.

Myös mun keho on palautunut synnytyksestä hyvin. Kävin tänään salilla treenaamassa ja vihdoin uskalsin laittaa vastuksia ronskilla kädellä ja tehdä oikeasti sellaisen treenin että hikoilen vielä ensi viikolla. En tiedä johtuuko se näistä seikoista, mutta tässä sitä nyt podetaan vauvakuumetta, vaikka esikoisen synnytyksen jälkeen vannoin tarvitsevani ainakin 3-vuotta palautumiseen.

En aluksi tunnistanut mun ”oireita” vauvakuumeeksi. Yhtäkkiä löysin itseni selailemasta netistä sisarusrattaita ja pohdin iltaisin miltä tuntuisi arki kahden lapsen kanssa. Leikin myös ajatusleikkiä ”jos nyt tulisin raskaaksi, niin esikoinen olisi x-vuotta kun vauva syntyisi”. Faktoja on, että meillä on tällä hetkellä aivan liian pieni asunto toista lasta ajatellen ja olen vasta aloittanut sairaanhoitaja opinnot. Silti haaveilen pienestä ikäerosta lapsilla ja haluaisin päästä uudelleen synnyttämään (raskaana tosin en haluaisi olla, ainakin viimeisen kolmanneksen voisi jättää välistä). Ensimmäisessä raskaudessa oli paljon hyviä ja paljon huonoja jaksoja. Mua pelottaa, että kärsisin myös tulevassa raskaudessa niin kovista selkäkivuista, etten pystyisi nostelemaan esikoista ja leikkimään hänen kanssa. Pohdin myös mahdollisen raskauden vaikutuksia imetykseen.

Kaikki se jännitys ja odotus aina raskaustestin teosta ja ensimmäisestä ultrasta houkuttelee mua niin paljon. Olisi ihana kokea se kaikki nyt uudestaan. Kaikki se mistä tämä blogi alunperin alkoi!

 

Mikä on hyvä ikäero lapsille?

 

Ihan mamina – Niina

Kommentit (22)

Meillä ei varsinaisesti kerennyt vauvakuume iskeä mutta kohtalon johdattelemana aloin odottaa toista lasta kun esikoinen oli 4kk. Heillä on ikäeroa siis 1v ja puoli kuukautta. Arki oli enemmän kuin vauhdikasta kahden poikalapsen kanssa mutta päivääkään en vaihtaisi pois.

Esikoinen oli 6kk kun aloin suunnitellusti odottaa seuraavaa, seuraava vajaa 10kk kun tulin taas suunnitellusti raskaaksi.. että tiedän tunteen <3
Eli ikäeroa 1v 3kk ja 1v 7kk

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Meillä pojat 1v 5kk ikäerolla. Alusta asti ajatus ollut että lapsille mielellään suht pieni ikäero, on sitten leikkikaverit toisilleen. Esikoinen syntyi keskelle täydellistä taloremonttia ja moni olikin että: "Kannattaa varmaan tehdä remontti valmiiksi ennen seuraavaa." Ei tehty, vaan tehtiin lapsi. Meitä ei nurkkien viimeistelemättömyys haittaa ja viimeiset 6 vuotta on erinäisiä remontteja tehty ja tehdään vastakin. Tyhmää minusta olisi sanoa että: "Nooh, teillä on 4 vuoden ikäero vain koska me remontointiin." Tai piti tehdä töitä tai opiskella. Niitä kyllä ehtii, mutta lapsia ei noin vain tehdä. Jos niitä haluaa, niin siinä voikin mennä vuosia ja minun mielestä yritys kannattaa aloittaa heti kun siltä tuntuu. Ja loppujen lopuksi ikäerolla ei ole väliä, kunhan on perheen hyvä olla. ☺️

Meillä ikäeroa pojilla 1v 4kk. Nyt siis esikoinen 1v 9kk ja kuopus 5kk. Toiveena oli saada pienellä ikäerolla ja hyvin on tähän asti selvitty. Loppu raskaus oli hankala, kun supisteli paljon esikoista nostellassa enkä pysynyt perässä kun toinen jo juoksi. Pienemmän syntymän jälkeen oli ekat pari kuukautta aika raskaita, kun molemmat halusi olla sylissä paljon ja esikoinen tarvitsi paljon apua syömisessä, pukemisessa yms. Nyt alkaa menemään tosi kivasti näiden kanssa ja esikoinenkin alkaa jo vähän puhumaan ja ymmärtää koko ajan paljon enemmän. Tykkään tästä ikäerosta, mutta 2vuoden ikäero voisi ehkä olla helpompi, kun esikoinen olisi vähän itsenäisempi.. mut sit on alkanu pientä uhmaa jo olemaan et eiköhän kaikissa ikäeroissa puolensa ole.

Ajattelin et kaksi lasta riittää, mutta kummasti sitä jo kolmatta miettii. Mut sit voipi olla et lasten kanssa liikkuminen on ainakin yksin lähtiessä hankalempaa. Eikä pysty antamaan huomiota kolmelle tietenkään samallalailla kun kahdelle.

Meillä ikäeroa ekan ja tokan välillä 4v. Uusin vauva on ihan just 8kk. Vaikka ensin jännitin "suurta" ikäeroa on tää osoittautunut ihan TÄYDELLISEKSI. Isosisko ottanut pikkusiskon niin hyvin vastaan ja jo raskausaikana odotti uutta perheenjäsentä älyttömästi. Heistä on toisilleen ihan tosi paljon seuraa jo nyt ja isosisko osaa tässä iässä jo huomioida, helliä, leikkiä ja opettaa ihan eri tavalla kaikkea pienemmälle. Hän syöttää, vaihtaa vaippaa ja haluaa aina vaan kun mahdollista työntää vaunuja (kirppiksillä, kaupassa yms) ja osaa jopa "vahtia" välillä jos mä meen vaikka vessaan, se on oikee kunniatehtävä hänelle.

Mulla ei oo kyllä vauvakuumetta. Molemmat raskaudet olleet tosi hirveitä ja sisimmissäni tiedän että mä oon kahden äiti ja siinä se. Ihanaa kun tietää että nyt voi vaan tästä eteenpäin keskittyä täysin näihin kahteen ja vuosi vuodelta jää enemmän aikaa taas myös parisuhteelle<3

Ainiin sektiossa voikin olla pidempi toipumisaika! Kesällä sitä pääsetkin jo vauvantekopuuhiin <3

Mulla oli samat ajatukset, että kolme vuotta voisi olla hyvä ikäero! Saa nyt nähdä malttaako sitä odottaa. Ihanaa vauvakuumeilua sinne <3

Tän on pakko olla joku biologinen juttu, että kun teet yhden lapsen niin haluat vaan lisää ja lisää!

Täällä myös podetaan Vauvakuumetta ja poika pian 7kk! Toki aloin jo vauvakuumeilemaan siinä vaiheessa kun poika oli 2-3kk 😀 harmiksi poika syntyi sektiolla niin lääkärit suosittelee odottamaan vuoden ennen seuraavaa raskautta, noh yli puolivälin onneksi jo ollaan.

Meillä vasta kolmas kohta 3kk ja mulla vauvakuume. Hullua. Ymmärrän sun tuntemukset hyvin. 😀 Aiemmat ikäerot muutamaa viikkoa vajaat kolme vuotta mitä olen pitänyt hyvänä, kun isommat on jo suht itsenäisiä, mutta…

Mulle on käynyt näin kaksi kertaa !!
Meillä esikoisen ja toisen lapsen ikäero 1v 2kk (tuossa välissä ehti olla jo yksi keskenmeno), kolmannen ja neljännen ikäero 1v 6kk. Kuitenkin tokan ja kolmannen välissä 10 vuotta.
Mutta minulle on käynyt samoin, kun olen saanut vauvan, olen haaveillut heti toisesta. Mutta sitten kuitenkin sen toisen jälkeen on vauvakuume laantunut. Nyt kuopus täytti juuri 2 vuotta, vauvakuumetta on. Mutta lapsiluku on jo täynnä.

Ihanaa toivottavasti teidän toive toteutuu! Eikä puolivuotias ole enää vauva, meidän on ainakin jo niin iso mies 😁

Ihana! Tsemppiä haasteisiin 🙂

Hahah! Ilmeisesti yleistä tässä kohtaa 😁

Wau onnea uudesta tulokkaasta! Varmasti jännittävää, kun teillä tulee olemaan kaksi pientä 🙂 Mä uskon, että keho ei raskaudu, jos se ei ole valmis siihen.

Ihan kuin olisi mun kirjoittama teksi, ihan samat ajatukset ja meillä poika nyt 8kk 🙊 ihan vielä ei kuitenkaan ole aika toiselle vaaville..

Tiedän tunteen!! Täällä myös vauvakuume ja tyttö vasta tällä viikolla 6kk. Kauheaa! Miehelle eilen sanoin niin meinas et siihen on apu lähellä, tarkotti tuota meidän tyttöä. Mut hei ei se oo enää vauva! �� Vaikka oikeesti onkin…
Tuohon ikäeroasiaan, meillä haaveena saada lapset putkeen ja toivon että loppuvuodesta olisin jo uudelleen raskaana, ikäeroa tulisi siis n. 2v.

Meillä on viisi lasta ikäeroin 4v, 1v4kk,1v1kk ja 2v10kk. Vaikein oli ensimmäisen ja toisen välinen 4v koska esikoinen tunsi syvästi menettäneensä paikkansa.. Ne romanttiset ajatukset herkistä siskosten välisistä hetkistä karisi äkkiä. Vuosi kuitenkin kului nopeasti, ja jokainen perheenjäsen löysi paikkansa. Myöhemmin kolmen "vuosittaisen" jälkeen kroppa oli ollut jo kovilla, arki tarvitsi paljon vaippailuissa ja pottailussa sekä yhden puheentuotollisissa ongelmissa. Äkkiä sekin aika kuitenkin meni, ja löysimme itsemme toteamasta että "meille mahtuu vielä". Viimeinen haluttiin isommalla ikäerolla aiempiin, koska isommat pienet olivat jo tuolloin sitten omatoimisempia ihan arkisissa toimissa ja välissä ostettu koirakin kasvatti järjen päähän.
😀 Ensi syksynä meillä on tosi uudenlainen elämäntilanne: iso koululainen, pikku-ekalainen, eskarilainen, kerholainen ja omatoiminen taapero eikä vauvakuumeesta tietoakaan. Tällä halusin sanoa, että työtä se omalla lailla vaatii joka ikäerossa, ikäkaudessa, vaiheessa..mutta palkitsee. Kuuntele siis itseäsi.:)

Onkohan se joku 7kk juttu, kun täälläkin vauva 7kk ja itsellä ihan hirvee vauvakuume. ��

Mulla on myöskin 7kk vanha poika. Olen nyt uudelleen raskaana ja lapsille tulee ikäeroa 11kk. Raskaus on mennyt tosi helposti, sitä melkein unohtaa olevansa raskaana kun on tehtävänä opiskelut, esikoisen hoitaminen ja arjen pyörittäminen. Vähän on alkanut pelottaa miten jaksaa viimeiset viikot fyysisesti. Mutta sen näkee sitten! Myöskin se jänskättää miten oma keho kestää kaksi synnytystä ja raskautta vuoden sisään. Itse koen että jollain tapaa mukava kun on kaikki raskauteen ja synnytykseen liittyvät asiat vielä tuoreessa muistissa ��

Musta on ollut ihanaa opiskella äippälomalla mutta on se kyllä nyt super ihanaa ottaa vähän pidempi tauko opinnoista ja keskittyä vaan lapsiin ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X