ihan mamina - Banneri

Kirjoitin viime perjantaina postauksen ”Tekeekö vanhemmat sitä perhepedissä” ja yllätyin postauksen saamasta vastaanotosta. Tiesin, että mielipiteitä on puolesta ja vastaan. Itseäni ei häiritse samassa huoneessa nukkuva vauva, mutta ymmärrän miksi joitain se häiritsee ja aikuisten puuhastelut hoidetaan mielummin muualla.

Sain useita kommentteja siitä, että samassa sängyssä nukkuva vauva on vaarassa jos vanhemmat puuhastelee vieressä. ”Kyllähän siinä lentelee peitot ja tyynyt sängystä, kun pannaan menemään.” Ei, ei ja vielä kerran ei. Jos vauva nukkuu seinän vieressä, välissä on mytyksi taiteltu peitto ja vanhemmat ovat hiljaa hellästi omalla puolellaan sänkyä mitään pahaa ei pääse tapahtumaan. Ei siinä mitään rodeoleikkejä ja cowboy meininkiä ole. Tulee ehkä monelle teistä yllätyksenä, mutta seksiä on hyvin monenlaista eikä siihen aina edes vaadita yhdyntää.

”Omakotitalossa on yleensä 160 neliöö ja omat

huoneet kaikille, niin ei tarvitse lasten nähden”

 

Entä jos ei ole omakotitaloa? Jos asuu alle 40 neliöisessä kaksiossa eikä omista edes sohvaa? Täytyy ilmeisesti alkaa elämään selibaatissa, kunnes saa hankittua omakotitalon. Eikä kukaan oikeasti harrasta seksiä vauvan nähden. Hommat loppuu kun seinään jos vauva antaa merkkejä heräämisestä. Samalla tavalla isompi lapsi voisi juosta vanhempien makuuhuoneeseen kesken puuhien. Luin myös joitain kommentteja missä viitattiin lapsen olevan jotenkin osa vanhempien puuhastelua, jos se tapahtuu samassa huoneessa. Oikeasti? Vanhoina hyvinä aikoina tuvassa oli tasan yksi huone ja lapsia jopa kymmenen monen monessa suomalaisessa kodissa. Kertoo paljon enemmän lukijasta, jos hänen mielessä edes mielessäsi käy moinen ajatus.

 

Mä haluan nostaa esille tabuja ja vanhemmuuden epätäydellisyyttä, sillä varsinkin äidit saavat nykypäivänä kuraa niskaansa ihan tarpeeksi somessa, keskustelupalstoilla ja facebookin vauvaryhmissä. Riittää, että lataat kuvan someen vauvasta syömässä pilttiä niin saat useita kommentteja siitä, miten pilaat vauvasi syöttämällä hänelle ”eineksiä” ja ruoat pitäisi vähintäänkin tehdä itse ja kasvattaa raaka-aineet omalla parvekkeella. On eri asia neuvoa ja kertoa ystävällisesti suosituksista, omista mielipitestään ja toimintatavoista, kun haukkua ja puhua ilkeästi – edes netissä.

Ihan mamina – Niina

Meidät löydät myös instagramista @niina.mantere

 

Kommentit (3)

Lapset jo 5v ja 3v. Seksiä harrastettu aikoinaan perhepedissä, samassa huoneessa kuin lapset pinnasängyssä, vessassa kun lapset katsonut pikku kakkosta tai nukkuneet omassa huoneessa ja me olkkarissa. Nykyään kaksiossa, lapsilla oma huone ja meidän sänky olohuoneessa. Seksi ei ole loppunut eikä anneta loppua.

Ihanaa tervetuloa! Kuulostat kyllä niin samanhenkiseltä ihmiseltä, kiva kuulla että meitä on muitakin 💛

Kiitos tästä, ja kiitos blogistasi. Se on tämän illan uusi tuttavuus, mutta voisi sanoa että pitkästä aikaa uusi tuntematon blogi osui ja upposi. Täällä kirjoittaa lukija, jolla perhepedissä vieressä nukkuu 7kk ikäinen tytär – ja joka itse aloitti juuri sosionomiopinnot. Vanhempainvapaasta huolimatta, ja osittain siitä johtuen. Äiti, joka on jättänyt lapsensa pienestä pitäen mummilaan hoitoon ja äiti, joka harrastaa seksiä perhepedin toisella laidalla.

Kuulostaa siis siltä, että jos vertaistukea kaipaan, olen oikeassa osoitteessa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X