ihan mamina - Banneri

Maanantaina lähdimme aamulla klo 6:30 ajelemaan toiseen kaupunkiin maitoaltistukseen yksityisen lääkärin lähetteellä. Altistukseen piti varata mukaan oma korvikepurkki tavallista Tuuti 2 tai Nan 2 korviketta ja aamulla lapsi sai syödä kevyen aamupalan ennen lähtöä. Lastenpolille saapuessa hoitaja otti meidät vastaan, tutki lapsen ulkoisesti, mittasi, punnitsi ja kirjasi meidän tiedot ylös. Heti pääsimme lääkärille, joka katsoi lapsen ihon, korvat, nielun ja tutki perusteellisesti. Seuraavaksi meidät ohjattiin omaan erilliseen huoneeseen, missä oli muutama nojatuoli, sänky, leluja, tv ja leikkimatto. Saimme poistua huoneesta, mutta piti pysytellä lähellä hoitajia, mikäli vakavia allergisia oireita ilmenisi.

Lue myös: Pienen vauvan allergiat

Altistus aloitettiin muutaman millin annoksesta ja annoskokoa nostettiin aina 100ml asti. Uuden annoksen sai aina 30min välein ja niitä tuli yhteensä 5 kappaletta. Olin varannut vauvalle omia ruokia mukaan, mutta paljoa ei kannattanut syödä, jotta tarvittava maitomäärä kelpasi vauvalle. Korvike kelpasi hyvin vauvalle, vaikka hän ei ole aikaisemmin juonut korviketta. Mikäli oireita olisi ilmennyt, niin altistus olisi lopetettu heti. Viimeisen korvikeannoksen jälkeen jäimme kahdeksi tunniksi odottamaan oireiden ilmaantumista, kun mitään ei tapahtunut lääkäri tutki vielä vauvan kauttaaltaan ja pääsimme kotiin n. klo 13. Altistusta jatketaan nyt kotona 5 vuorokauden ajan. Annamme purkillisen korviketta (2dl) tai korvikkeeseen tehtyä ruokaa joka päivä, tai kunnes oireita ilmenee.

Nyt on altistuksen neljäs päivä, eikä oireita ole vielä huomattavissa. Pieniä ilmavaivoja, mutta ne eivät menoa haittaa. Mun olo on niin helpottunut! Olisi ihan mahtavaa, jos voisimme tarvittaessa turvautua tavalliseen korvikkeeseen silloin kun en ole paikalla imettämässä. En halua vielä lopettaa imetystä, mutta en enää heru kunnolla pumpulle, joten maito-asiasta on tullut yksi iso stressin aihe. Olen myös saanut askel askeleelta purettua imetysdieettiä ja enää ainoat vältettävät ruoka-aineet ovat kaura ja ruis. Lisäksi vauva reagoi kananmunaan itse syötynä. Maanantaina soitamme siis lastenpolille ja kerromme tulokset. Mä en usko, että vauva saisi enää oireita, kun nyt on jo näin pitkä aika mennyt. Sormet ja varpaat ristiin!

Lue myös: Neuvola mokasi, olisiko aika ottaa yhteyttä potilasasiamieheen?

Tuntuu todella hyvältä, kun olen saanut maitotuotteet takaisin omaan ruokavalioon. Ravintoloissa syöminen on huomattavasti helpompaa ja ai luoja mä ikävöin juustoja! Aion yhä pitäytyä herneproteiini maidossa kahvin kera ja riisikermassa ruoanlaitossa, sillä pidän niistä tuotteista. On kuitenkin kiva, ettei tarvitse enää vältellä kun kauraa ja ruista. Vauvan suolisto on kehittynyt nopeasti ja sen ansiosta allergiat on jäänyt pois vaivaamasta. Vielä 3 kuukautta sitten vauva reagoi korvikkeelle selvästi, vaikka sai sitä vain 10ml. Toivottavasti saamme pian myös kauran ja rukiin ruokavalioon mukaan. Sitten voimme sanoa hyvästit allergioille!

Ihan mamina – Niina

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X