ihan mamina - Banneri

Synnytyksestä on 9kk ja alakerta vieläkin remontissa, enkä puhu nyt asunnosta. Kävin viikko sitten gynekologilla ja mukaan tarttui 120e lasku ja apteekkiin kului melkein yhtä paljon. Tavallisia vaivoja synnytyksen jälkeen, mutta usein niistä vaietaan ja kärsitään yksin.

Olen kärsinyt vauvan syntymän jälkeen toistuvista tulehduksista emättimessä. Ennen kuukautisia oireet alkaa kirvelyllä, kuivuuden tunteella, runsaalla valkovuodolla, hajumuutoksilla, haavaumilla ja v*tutuksella. Mun emättimestä on otettu näytteitä, sinne on tungettu lääkettä ja voiteita ja olen jopa syönyt suun kautta antibioottia. Silti aina kuukauden tai kahden päästä vaiva uusiutuu ja palaan lähtöruutuun. Pahimmillaan koko alapää on täynnä haavoja ja vessassa käynti ahdistaa. Kuivuutta? Hormonien oikuttelua? En tiedä.

Terveyskeskuksen lääkäri totesi mun alapään normaaliksi, gynekologin mielipide oli, että paikat on pahan tulehduksen vallassa. Tulehdus on myös aiheuttanut mulle kamalaa turvotusta alavatsalle. Ennen lääkekuurin aloittamista luulin lihoneeni, mutta se olikin jälleen vain tulehduksen tuomaa turvotusta. Oireiden ja näytteiden perusteella minulla olisi bakteerivaginoosi, eli emättimen eri bakteerit ovat päässeet epätasapainoon ja villiintyneet. Kyse ei siis ole ulkopuolisesta bakteerista, vaan kehon oma bakteerikanta on järkkynyt. Siksi vaiva voi parantua itsestään ja palata aina uudelleen. Tänään löysin tohtori Googlen avulla keinon, millä voisin itse ennaltaehkäistä tulehduksia – probiootit ja maitohappobakteerit. Toivottavasti tämä infektio jäisi siis viimeiseksi. Luin mielenkiinnosta lisää bakteerivaginoosista ja ilmeisesti sitä voisi jonkin verran hillitä tai ehkäistä myös ruokavaliolla. Esimerkiksi runsas sokerin syöminen saattaa villitä hiiva-ja bakteerikasvua emättimessä.

Oireeton bakteerivaginoosi ei ole vaarallinen, mutta raskaana ollessa se voi altistaa ennenaikaiselle synnytykselle. Haaveilen toisesta lapsesta, joten on tärkeää saada alakerta remontoitua ennen uuden asukkaan sisään muuttoa.

Ihan mamina – Niina

Kommentit (1)

Pisteet kotiin avoimuudesta ja et pystyit kirjoittamaan näistä aiheista mistä monet vaikenee!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X