ihan mamina - Banneri

*Kaupallinen yhteistyö Jollyroom.fi / sisältää mainoslinkkejä

Sopiiko matkarattaat myös päivittäiseen käyttöön?


Halusin lenkkeily rattaiden lisäksi meille pienet, kevyet ja helposti kasaan taittuvat rattaat kauppareissuja ja matkustelua varten. Meidän lenkkeilykäytössä olevat rattaat eivät mahdu läheskään kaikkiin autoihin ja niitä on raskasta purkaa autosta. Monet kauppareissut olen tehnyt niin, että lapsi on istunut ostoskärryissä, mutta hän yrittää aina kiivetä pois sieltä tai nuolla kärryjen kahvaa, ei kiva. 

Päädyin tilaamaan Jollyroomista Beemoo Easy Fly Lux matkarattaat. Ensivaikutelma rattaista oli, että onpa tukevat! Olin olettanut matkarattaiden olevan jotenkin ”muoviset”, mutta nämä tuntui heti tukevilta alumiinirungon ansiosta, vaikka rattaat painavat vain alle 7kg ja taittuvat niin pieneksi, että menee jopa auton jalkatilaan tarvittaessa. Rattaita saa kolmessa eri värissä, musta, harmaa tai uutuus väri Stone green, mikä me valittiin. Uusi Easy Fly Lux malli menee lapsella 22kg kg asti, eli jopa kouluikäiseksi. Ei siis tarvitse pelätä, että rattaat jäisi pieneksi ennen, kun lapsi pärjää koko päivän reissun kävellen. Adapterin avulla rattaisiin saa myös Maxi-Cosin turvakaukalon kiinni, ilman kaukaloa rattaita suositellaan 6kk iästä eteenpäin, kun lapsi osaa jo istua. Rattaissa on irroitettava turvakaari ja viisipistevaljaat.

 
Tärkein kriteeri mulle oli rattaita valitessa se, että selkänojan saa täysin makuuasentoon ja kuomu suojaa tarpeeksi lasta hänen nukkuessa rattaissa. Easy Fly Lux mallissa on portaaton selkänojan säätö ja kuomu toimi Prisma reissulla niin hyvin suojana valolta ja häiriöltä, että selvisin ensimmäistä kertaa kauppareissusta päiväuni aikaan ilman, että lapsi heräsi huutamaan kaupassa. Kuomun saa laskettua melkein varpaisiin asti kiinni ja siinä on iso tasku, mihin sujahtaa helposti puhelin, lompakko, avaimet ja aurinkolasit talteen.

Vauvan ollessa mummolassa hoidossa mummo on tykännyt hoitaa koirien ulkoilutuksen näiden rattaiden kanssa, sillä näitä on helpompi työntää yhdellä kädellä ja rattaat kääntyvät helpommin. Viisipistevaljaiden ja mukana tulevan hyttysverkon ansiosta lapsen pystyi jättämään päiväunille pihalle rattaissa ilman pelkoa tippumisesta. 

Kokeilin kävellä kauppaan n. 2 kilometrin päähän rattaiden ja koiran kanssa sadekelillä ja yllätyin positiivisesti miten vaivatonta kävely oli, hiekalla ja kivetyksellä rattaat eivät ole parhaat mahdolliset. Tavarakoriin mahdu kokonaista kauppakassia tai reppua, sillä vaikka tavaratila on iso, sen poikki menee tanko mikä vie tilaa. Ostokset pitää joko purkaa koriin yksittäin, tai kantaa kauppakassit kädessä. Tilasin myös erillisen sadesuojan Jollyroomista, suoja on läpinäkyvää muovia ja pujotetaan rattaiden päälle ja kiinnitetään pienillä tarranauhoilla. Suoja peittää koko rattaat pohjaa lukuunottamatta, toimii siis hyvänä tuulensuojana myös. 

 

Mun mielestä Beemoon Easy Fly Lux rattaat sopii arkiseen käyttöön, mikäli ei tarvitse kulkea rosoisella hiekkateillä tai epätasaisessa maastossa. Kaupunkikäytössä rattaat on toimivat ja erityisesti ahtaissa kauppakeskuksissa rattailla on kiva kulkea hyllyjen välissä. Odotan myös innolla, että pääsen kokeilemaan rattaita Kampuksella, aikaisemmin olen ottanut vauvan kantoliinassa kouluun mukaan, pienten ja kevyiden rattaiden avulla saan kuitenkin kädet vapaaksi ja lapsi voi nukkua luennolla.

Mun instagramissa @niina.mantere on arvonta postauksessa käsiteltävistä matkarattaista 23-29.3.2020


Ihan mamina – Niina

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X