Ihan mamina - Hero Header

Hoitolaukku vaihtui reppuun, mitä 9kk vauvan mukana pitää aina olla?

Esikoisen odotusajan yksi päänsärkyä eniten aiheuttanein tehtävä oli hoitolaukun valitseminen ja pakkaaminen. Mitä ihmettä vauva tarvitsee mukaan? Mitä jos jotain unohtuu? Pakkasinko taas liikaa?

Aluksi ostin vauvalle perinteisen hoitolaukun neutraalin harmaan sävyissä (jotta mieskin kehtaisi sitä kannella mukana). Laukussa oli monta erilaista taskua ja irrallinen hoitoalusta vaipanvaihtoa varten. Nopeasti tajusin kuitenkin, että on yllättävän raskasta kantaa isoa hoitolaukkua, mikä valahtaa aina syliin kumartuessa ja turvakaukaloa samaan aikaan. Vaunuilla liikkuessa hoitokassin sai vaunujen työntöaisaan roikkumaan, mutta monesta asennuksesta huolimatta se osui aina renkaisiin ärsyttävästi.

Elämä helpottui huomattavasti, kun löysin meille hoitorepun! Reppu pysyy hyvin selässä vauvan kanssa kumarrellessa, sinne mahtuu kaikki oleellinen ja se ei käy raskaaksi olalla. Repun sai myös helposti vaunujen kahvaan roikkumaan. Mielestäni reppu on myös helpompi siinä kohtaa, kun siirrtyään turvakaukalon sijaan matkustamaan turvaistuimessa ja lasta täytyy nostella ja kantaa enemmän.

Lue myös: SAIRAALAKASSIN SISÄLTÖ

 

Mitä meidän hoitorepusta löytyy?

 

Viltti – Meillä on aina oma tuttu viltti mukana. Viltti tuo turvaa vieraassa paikassa, mutta tuo myös lisää lämpöä esimerkiksi autossa tai vaunuissa.

 

Vaihtovaatteet – Puklua, kakkaa, puklua.. tai yksinkertaisesti vauva päättää kesken lenkin heittää lapaset mäkeen etkä hetken päästä löydä niitä mistään. Meidän vaihtovaatekassissa on body, housut, sukat, lapaset, villasukat ja pipo.

 

Vara-tutit – Tutit on myös yksi asia mikä herkästi tippuu maahan tai häviää tuttinauhasta huolimatta.

 

Kosteuspyyhkeet, nenäliinoja – Pelastanut monelta sotkulta!

 

Vaipat, roskapussit – Tietenkin!

 

Eväät – Vauvan alotettua kiinteät ruoat olen pitänyt aina mukana lusikkaa, purkkiruokaa, smootiepussia ja kahvipöydän varalta muutamaa maissinaksua. Ei tarvitse miettiä aina ehtiikö varmasti kotiin syömään.

 

Hammasharja ja tahna – Tämä on asia minkä unohdan aina pakata vauvalle, kun lähdemme yhdessä mummolaan. Siksi meillä on ”vara setti” aina hoitolaukussa.

 

Neuvolakortti – Toinen asia mitä en koskaan muistaisi ottaa mukaan, ellei se ole aina mukana.

Äidille – Ponnari, huulirasva, särkylääkkeet, allergialääkkeet, side, tampooni.

 

 

 

Mitä vastasyntyneen hoitolaukussa oli?

 

Pienen vauvan hoitolaukussa ei tietenkään ollut eväitä tai hammasharjaa, mutta niiden sijaan laukussa oli harsoja, voidettaliivinsuojia, käsidesi, imetyshuivi ja vesipullo (äidille). Mulla oli myös synnytyksen jälkeen aina mukana siteitä, särkylääkkeitä ja muita omia hygienia juttuja.

 

Rakastan järjestellä hoitolaukkua ja olen kova pakkaamaan. Mun vanhemmat aina nauraa sitä, kun menemme heille yhdeksi yöksi, mutta tavaraa on mukana viikoksi. Vihaan sitä tunnetta, että jotain puuttuu tai on unohtunut. Vauvan kanssa on helppo liikkua ja voi tehdä sponttaanejakin juttuja, kun on aina varautunut kaikkeen. Minusta on myös ihanaa, ettei tarvitse aina miettiä mitä pakkaisi mukaan viikonloppureissulle. Heitän kassiin vaan vielä yhden vaatekerraston, yökkärin ja itkuhälyttimet niin ollaan valmiita matkaan.

 

 

Ihan mamina – Niina

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä