Ihan mamina - Hero Header

En pysty kantamaan vauvaani – iskiaskipu iski jälleen

Kivut on tällä hetkellä sellaiset, ettei edes tavallisista päivän toiminnoista meinaa tulla mitään. Raskaudesta sain vauvan ja raskausarpien lisäksi aivan kamalat iskiaskivut riesakseni ja nyt ollaan siinä pisteessä että kipu ei enää aaltoile, vaan on jatkuvasti päällä. Iskiaskipu tuntuu puukoniskulta pakaran yläosaan ja säteilee siitä aina pohkeeseen asti, tuntuu että mun oikea pakara halkeaa hetkenä minä hyvänsä.

Olen eilisestä illasta asti venytellyt, pidellyt kauratyynyä alaselällä, yrittänyt jumpata ja tänään yritin käydä vaunulenkillä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Lenkin jälkeen en ole pystynyt enää kävelemään kunnolla. Onneksi ollaan tällä hetkellä mun vanhempien luona ja täällä mulla on apukäsiä. En pärjäisi mitenkään kahdestaan vauvan kanssa nyt. Pelkään oikean jalan pettävän alta ja kaatuvani vauvan päälle.

Mun iskiasvaivat alkoivat vähän ennen raskauden puoliväliä. Kehossa tapahtui raskauden aiheuttamia normaaleja muutoksia, eli esimerkiksi si-nivel löystyi ja alkoi naksumaan. Tästä seurasi se, että jos en säännöllisesti ”rusauttanut” lantiota paikalleen se meni niin jumiin, että iskiaskivut alkoivat. Sinnittelin sitkeästi töissä, mutta muutaman kaatumisen ja päivystysreissun jälkeen olin useita viikkoja sairauslomalla ja lopulta jäin pois töistä huhtikuussa, kun laskettu aika oli kesäkuun puolen välin jälkeen.

Lue myös: ”Sun selkävaivat johtuvat vain siitä, että olet laiska” sanoi työterveyslääkäri

 

Varasin äsken itselleni ajan paikalliselle todella kehutulle niksauttajalle. Yleensä hänelle on usean kuukauden jonot, mutta näköjään vallitsevan koronatilanteen takia sain ajan jo huomiselle. Olen todella laiska käymään hieronnoissa, niksauttajalla tai missään muussakaan vastaavassa, varsinkaan kun se ei ole ilmaista. Yleensä pakotan miehen hieromaan ja rusauttelemaan mun selkää ja pärjään sillä, nyt on kuitenkin tilanne mikä vaatii ammattilaisen otteet.

Ihan mamina – Niina

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Harmillisia nuo selkävaivat 🙁 selän niksautuksesta saattaa olla hetken apu, mutta jos nivelsiteet ovat kovin löysät joudut tekemään niksautuksia jatkuvasti mikä taas tekee nivelistä entistä löysempiä. Suosittelisin että menisit hyvälle äitiysfysioterapeutille tai lantioon erikoistuneelle fyssarille niin saat oikeasti vaivan hoidettua 🙂 tsemppiä ja hyvää kevättä sulle! T. Fyssari 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä