ihan mamina - Banneri

”Miten sä oot uskaltanut hankkia lapsia, kun olet noin nuori” ”Eikö tossa iässä kuuluisi vielä opiskella, matkustella ja bilettää?”

Hyvin yleisiä lauseita, mitä varmasti moni muukin saman ikäluokan äiti on saanut kuulla raskausaikana ja äidiksi tullessaan. En usko kenenkään tarkoittavan pahaa, mutta mun korvaan aina hieman särähtää nimitys ”nuori äiti”. Kun mua nimitetään nuoreksi äidiksi, se luo tahattomasti mulle paineen todistella itseäni. Todistaa, että vaikka olen nuori, olen silti erinomainen äiti. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä kaikista niistä kerroista, kun kuulee ihmisen huokaavan syvään ja sanovan ”voi kun sä olet niin nuori…”

Kun puhutaan nuoresta äidistä, häntä selvästi verrataan muihin äiteihin. Hänet erotetaan muista etuliitteellä ”nuori”. Miksi me ei voitaisi olla vain äitejä iästä riippumatta? Niin kun sanoin Iltalehden haastattelussa aikaisemmin ”muut haaveilivat matkustelusta, minä haaveilin vauva-arjesta”.  Äitiys parikymppisenä oli minulle niin selvä asia, etten edes tunne olevani nuori äiti. Olen vain äiti, en kaipaa mitään etuliitettä.

”Ihan vaan normaalin ikäinen äiti”

En tiedä missä iässä lapsia pitäisi tehdä, jotta saisi pelkästään ”äiti” -tittelin. Aina ihminen on joko ”nuori äiti”, ”vanha äiti” tai ”oli se nyt korkea aika hankkia lapsia” -äiti. Joko kauhistellaan, että ”joko te nyt hankitte lapsia” tai ”ettekö te nyt vieläkään..?” Sitten kun on kolme lasta ja ikää alle 30-vuotta päivitellään sitä, että ”johan sinä olet ollut ehtiväinen”. Äitiys on niin ihmeellinen asia, että siitä riittää ventovieraillekkin ihmeteltävää ja puheenaihetta vuoksiksi, olitpa millainen tai minkä ikäinen äiti tahansa. Ainoa äiti ketä kukaan ei ole vielä tainnut kyseenalaistaa tai ihmetellä on Neitsyt Maria. Paitsi kysymys kuuluukin, että miten hän on oikein tullut raskaaksi?

 

Ihan mamina – Niina

 

Kommentit (4)

Tämä on yksi iso syy siihen, miksi ei kenenkään tarvitsisi kysellä tai kommentoida toisen äitiyttä tai sen olemattomuutta ❤️ Jokainen päättää itse ja aina ei edes itse pääse valitsemaan. Tsemppiä sinulle!

Oikeen teiniäiti olet ollut tsiisus sentää! 😂 Kiitos kommentista ❤️

Niin moni tekee tuota äiti tittelin erottelua. Olen itse miettinyt samaa miksi vaan ei voisi olla äiti ilman alkavaa erottelu nimikettä. En ole kyllä itse äiti kun ei ole siihen ollut mahdollisuutta ja aina minulle sanotaankin eikö olisi aika hankkia lapsia koska olen kohta liian vanha äidiksi. Heeveena on ollut aina iso perhe ja paljon lapsia ja niin että niitä olisi saanut jo nuorena, mutta kohtalo on päättänyt toisin kohdallani.

😂😂 todella hyvä postaus! Minua ei enää sanota nuoreksi äidiksi. Olen joitain vuosia yli 30 (nyttemmin kolmen lapsen äiti) mutta kun sain meidän jo teini ikään tulleen esikoisen olin 19v ja olin kamalan nuori äiti😁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X