ihan mamina - Banneri

Meillä oli ihana juhannus mökkeilyn ja synttärihumun parissa! Juhlittiin 1-vuotiasta taaperoa, joka on juuri oppinut kävelemään muutamia askeleita ilman tukea, osaa sanoa ”äiti”, taputtaa pyynnöstä ja tanssii musiikin tahtiin.

Taaperon kummi oli järjestänyt aivan ihanat terassijuhlat synttäreiden kunniaksi. Olin niin iloinen kivoista juhlista, että lipsuin kaikista periaatteistani ja annoin taaperon maistaa kakkua, voitteko kuvitella! Vannoin, ettei taapero tulisi syömään sokeria vielä vuosiin, mutta niin olen vannonut monia muitakin asioita, mitkä ovat muuttuneet täysin äitiyden myötä. Ei tämä ole niin vakavaa. Kaiken kaikkiaan kakusta 90% oli lattialla koiran syötävänä, kun taapero ahkerasti mussasi sitä sormiensa väliin. 

Tästä pääset lukemaan vuoden takaisen SYNNYTYKSEN 

Juhlien jälkeen suuntasimme mökille viettämään rentoa perhe-juhannusta. Taapero oli kiukkuinen aikaisemmin saamistaan rokotuksista ja kuumeili ensimmäisenä päivänä mökillä. Kuume onneksi laski särkylääkkeillä ja taapero viihtyi pitkiä aikoja varjoisassa uima-altaassa. Yöt meni hieman huonosti, sillä mökillä oli kuuma ja taapero ei ole tottunut nukkumaan pinnasängyssä. Ei voitu ottaa häntä viereen, sillä sänky oli niin korkea. Olisi voinut käydä huonosti, jos taapero olisi pudonnut yöllä.

Parasta mökki-juhannuksessa oli herätä auringonpaisteeseen ja mennä ulos juomaan aamukahvit, sekä käydä yksin hiljaisuudessa aamu-uinnilla. Missään muualla tämä ei ole mahdollista, vaikka halusin mökiltä pian kotiin, tuli nyt jo ikävä niitä aamuja. 

Mikä on parasta taaperon äitiydessä? 

1. Taaperon kanssa liikkuminen on paljon helpompaa, kun pienen vauvan. Taapero jaksaa katsella rattaista maisemia hiljaa ihmetellen. Hän viihtyy rattaissa tunti tolkulla, kunhan välillä saa smootiepussin ja maitoa välipalaksi. Vauvana hän huusi vaunuissa kaiken aikaa, paitsi kun oli unessa.

2. Taapero ymmärtää jo puhetta. ”Hae tutu, niin mennään nukkumaan” tai ”Otatko maitoa?” on meillä selkeiten ymmärretyt lauseet. ”Ei” sanan merkitys on vielä hukassa… tai sitten hän ei vaan halua uskoa kuulemaansa. 

3. Taaperon kanssa saa touhuta! Ihanaa mennä mökin laiturille istumaan ja dipata varpaat veteen yhdessä taaperon kanssa ja nähdä se riemu roiskuvasta vedestä.

4. Taapero osaa jo syödä itse (ainakin tiettyjä juttuja). Jos mua ei huvita syöttää aamupalaa taaperolle, voin vain pilkkoa hedelmiä lautaselle ja antaa hänelle riisikakun ja smootie pussin. Hän hoitaa syömis puolen itse. Huono puoli siinä on se, että joudun sen jälkeen siivoamaan 2m x 2m alueen syöttötuolin ympäriltä. 

5. Taapero viihtyy itsekseen leikkien pitkiäkin aikoja. Ehdin hyvin aamuisin juomaan kahvit, meikkaamaan ja syömään aamupalan taaperon touhutessa lelulaatikon kanssa. 

6. Taaperon kanssa on ihana mennä yhdessä suihkuun. Istutaan kahdestaan suihkun lattialla, leikitään shampoopulloilla ja roiskitaan vettä pitkin kylpyhuonetta. 

Hei seuraathan meitä jo instagramissa @niina.mantere, pääset siihen tästä linkistä!

Kommentit (1)

Kiitos tästä! Tuli niin oikeaan saumaan <3 <3 Meillä pian yksivuotias vauva myös, ja mökillä ollaan just. Mulla on ollut vähän sopeutusmispulmia äitiydessä ja varsinkin viime päivinä siinä, että ei tää homma helpotakkaan vielä kun bebe täyttää vuoden. Mutta tämä sun postaus nosti fiilistä 🙂

http://www.anna-mariak.com/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X