ihan mamina - Banneri

Toivotettiin haikara meille tervetulleeksi ja kaksi päivää myöhemmin ojensin miehelle positiivisen raskaustestin käteen. Hän katsoi mua epätodellisen onnellinen ilme kasvoilla ja alkoi nauraa. Tämä raskautuminen tapahtui todella nopeasti, jo ennen kun ehdimme sen enempää suunnittelemaan. Ihana palata jälleen samanlaisiin fiiliksiin, kun tämän blogin alkuaikoina esikoista odottaessa. Mä olen raskaana!

Tiistaina kävimme varhaisultrassa kurkkaamassa onko tulevalla bebellä kaikki hyvin kohdussa. Kuukautisista laskettuna olin raskausviikolla 6+4, mutta ultrassa selvisi, että mun ovulaatio olikin ollut muutaman päivän myöhässä ja raskausviikkoja olikin vasta 6+1. Alkiossa näkyi pienen pieni syke, mutta jos olisin tullut päivääkään aikaisemmin ei sykettä olisi vielä löytynyt. Oli helpottavaa kuulla, että pienellä oli kaikki hyvin. Kohdusta löytyi myös pieni verenpurkauma, mutta kätilö ei ollut siitä huolissaan. Käyn vielä uudelleen ultrassa kahden viikon päästä tarkistamassa olisiko verenvuoto kadonnut.

Ensimmäisen positiivisen raskaustestin tein raskausviikolla 3+4. Testi oli todella haalea, mutta jo samana iltapäivänä digitaalinen testi julisti ”raskaana 1-2 viikkoa”. Edellisenä iltana ennen testin tekoa mut valtasi vahva tunne raskaudesta, alavatsalla kupli jännästi ja olin aivan varma, että meille tulee vauva.

Nyt eletään raskausviikkoa 6+3 ja tällä viikolla pahoinvointi on yllättänyt mut täysin. Pahoinvointi jatkuu aamusta iltaan, vaikka ei vielä ole tarvinnut oksentaa. Yritän jatkuvasti syödä jotain, koska se on ainoa keino pitää pahoinvointi kurissa edes hieman. Hapankorppu ja sulatejuusto, sekä appelsiinimehu on toiminut erittäin hyvin pahoinvoinnin ennaltaehkäisyssä. Siinä kohtaa, kun pahoinvointi pääsee ottamaan vallan en saa enää nieltyä mitään. Pahin oire on ollut kahvin etominen. Kahvi saa mut voimaan todella pahoin, mikä ärsyttää, koska aamukahvi on mulle elinehto.

Lue myös mun fiiliksiä esikoisen odotusajalta

Meidän esikoisesta tulee siis isoveli 1 vuoden ja 9 kuukauden ikäerolla. En malta odottaa elämää kahden lapsen kanssa. Ikäero kuulostaa ainakin tässä kohtaa hyvältä, saa nähdä olenko eri mieltä vauvan synnyttyä. Toivoimme aina melko pientä ikäeroa lapsille ja tämä vajaa 2-vuotta tuntuu juuri sellaiselle. Mua myös jännittää kovasti tuleva. Pystyykö mies olemaan isyyslomalla yrittäjyyden lomassa, vai täytyykö mun huolehtia vastasyntyneestä ja villistä taaperosta yksin heti ensimmäisistä viikoista. Esikoisen synnyttyä olin todella herkässä mielentilassa ja halusin vain pysytellä kotona ja pitää vauvaa itselläni. Istuin useita tunteja imettämässä ja katsomassa Täydellisiä naisia. Miten tämä kaikki onnistuu, kun vierellä on myös ihana taapero?

Lue myös: Taikakeinot – kuinka tulla raskaaksi

Kommentit (8)

Onnea todella paljon!! Sun blogia on ollut tosi kiva lukea kun on sen verran samaistuttavia asioita! Oon itse 21v ja esikoinen syntyy tässä parin viikon sisällä, ja ehdin opiskella reilun puoli vuotta korkeakoulussa ennen kuin jäin nyt kotiin.. Se vähän jännittää että miten yhdistän vauva-arjen ja opinnot tulevaisuudessa, mutta sun blogin perusteella sä olet ainakin onnistunut siinä hyvin! Onnea vielä tulevasta vauvasta todella paljon, vitsi miten ihanaa!❤️

Onnea teille! Ite nyt viikoilla 36 ja vieressä häärää 1v ja 1kk taapero 😅 Toi alkupahoinvointi on ollu itellä molemmissa aika pahana, ensimmäiseltä oksensin 6viikkoa lähes joka ilta, ja välillä pari kolme kertaa. Tässä toisessa ainakin autto jonkuverran sellasen alkuetomisen tullessa hiilihapollinen limu, pepsimax oli lemppari. Se jotenki laitto ehkä röyhtäsemään, ja sit se oksettava olo siirty, eikä tarvinu oksentaa.

Oi pepsi max on myös mun lemppareita! Onnea myös sinne raskaudesta ja tsemppiä tulevaan 😍

Onnea kovasti ja toivotaan että kaikki menee loppuun saakka hyvin <3

Kiitos sulle! Toivotaan parasta 🙂

Oikein paljon onnea teidän koko perheelle! <3 🙂

Hei ihan varmasti pystyt siihen!! Onnea raskaudesta 😍 Pidät vaan äitiyslomaa sen verran mikä hyvältä tuntuu! Ainakin mun käsityksen mukaan koulut joustaa hyvin äitien kohdalla!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X