ihan mamina - Banneri

Olen kärsinyt nyt viikon alkuraskauden pahoinvoinnista, mikä kestää aamusta iltaan. Pahoinvointi ei tunnu menevän millään ohi. Ainoa keino ehkäistä oksentamista on syödä jotain ennen kun paha olo ehtii mennä siihen pisteeseen, että on juostava vessaan. Raskaana olevan olisi tärkeä syödä hyvin ja terveellisesti, jotta sisällä kasvava vauva saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Mutta miten hitossa tässä olossa voi syödä terveellisesti!?

Lue myös: Meille tulee vauva

Syön kahden tunnin välein sitä mitä sattuu silloin tekemään mieli. Ruoka jota himoitsin eilen saattaa tänään aiheuttaa kamalan oksennusreaktion pelkästä ajatuksesta. Tein eilen siskonmakkarakeittoa, mitä söin innoissani monta lautasellista, mutta tänään pelkkä muisto keitosta sai mut yökkäämään. Mun keho huutaa hiilihydraattia ja oikein vaatii syömään pastaa, ranskalaisia ja ruisleipää. Kasvava vauva tarvitsee hiilaria?

 

Muistatteko, kun söin kaksi viikkoa jugurttirusinoita onnesta sekaisin?

Nyt ei tulisi mieleenkään koskea niihin, yök!

 

Raskaana olevaa ei saisi päästää yksin ruokakauppaan. Tänään keräsin Prisman ostoskoriin mm. Lauantai-makkaraa, mikä on mun mielestä ällöttävin leikkele ikinä. Nyt himoitsen sitä kuola valuen. Tavallista kahvia en ole pystynyt juomaan koko viikkoon ja se jos joku aiheuttaa päänsärkyä. Yritin etsiä seuraajan vinkkaamia jääkahvipusseja kahdesta eri kaupasta, mutta ilmeisesti helteiden vuoksi joku muukin on halunnut jääkahvia, koska hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Tai sitten kaikki muutkin on nyt raskaana ja kärsivät samasta kofeiinin puutteesta.

Onko kiellettyjen ruokien listaa vaikeampi noudattaa toisen raskauden kohdalla?

Tuntuu siltä, että Ruokaviraston määrittämiä raskausajan ruokasuosituksia on vaikeampi noudattaa toisen lapsen kohdalla. Odottaessani esikoista tulostin koko listan rajoitteista ja kävelin se kädessä kaikkialle, etten vaan söisi mitään kiellettyä. Nyt himoitsen salmiakkia ja väkisin ajatuksiin hiipii ”jos nyt vähän maistan..” Salmiakin kohdalla maistelu ei todennäköisesti ole kovin vaarallista, vaikka sitä ei enää suositella syömään raskausaikana. Listerian kohdalla olen kuitenkin erityisen tarkka. Pienikin pala raakaa kalaa voi tartuttaa listeria-bakteerin, mikä voi olla kohtalokas sikiölle. Melkein itkettää katsella kaupassa Aura-juusto pakettia, kun tekisi mieli sipaista sitä kylmänä keksin päälle ja juoda lasi viiniä. Ainiin, mutta olen raskaana.

 

Vinkkejä pahoinvoinnin selättämiseen

  • Syö 2h välein, ettei verensokeri pääse laskemaan ja aiheuttamaan huonovointisuutta
  • Syö hapankorppuja
  • Juo heti sängystä noustua tuoremehua, appelsiini on hyvää!
  • Ota eväät mukaan kaikkialle
  • Syö jäisiä tai kylmiä juttuja, kuten pakastettuja viinirypäleitä tai kotimaisia mansikoita
  • Syö mehujäätä tai jäälastuja
  • Juo paljon! Hiilihapolliset juomat voi auttaa.

 

Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X