Ihan mamina - Hero Header

Aika siirtyä pois perhepedistä

Meillä nukkuu erittäin onnellinen kolmikko perhepedissä. 160cm leveä sänky, mistä on poistettu runko ja jalat putoamisvaaran takia on toiminut tähän asti oikein hyvänä taaperon nukkumapaikkana. Äiti ja isä on nukkunut milloin sängynlaidalla ja milloin jalkopäässä, mutta hei – ei yöheräämisiä! Pinnasänky on ollut pitkään makuuhuoneessa, mutta ei toki toimettomana. Pinnäsänky toimii oikein hyvänä puhtaiden pyykkien säilytyspaikkana, jos et ehdi viikkaamaan niitä!

Uuden raskauden ja uuden asunnon myötä meillä alkaa opettelu omaan sänkyyn. Tuleva vauva tulee nukkumaan myös perhepedissä imetyksen vuoksi, joten taaperolla on n. puoli vuotta aikaa totutella omassa huoneessa nukkumiseen. Mua jännittää tuleva opettelu, sillä alkuraskauden väsymyksen vuoksi yöheräilyt ja pinnasängyn laidalla roikkuminen kolmelta yöllä ei houkuta.

Perhepeti on ollut ehdottomasti oikea valinta meidän perheelle. Muistelen yhä lämmöllä vaivattomia yöimetyksiä vastasyntyneen kanssa. Tämän tulen ehdottomasti toteuttamaan myös toisen lapsen synnyttyä. Perhepedissä on myös huonot puolet. Vanhempien seksielämä kärsii ja vauvavuoteen mahtui myös yksi sängystä putoaminen. Niin ja ne yöllä selkään liimautuneet tutit..

Ollaan säännöllisin väliajoin yritetty opettaa taaperoa omaan sänkyyn, mutta vielä ei olla löydetty niin kestävää selkärankaa, mikä ei aamuyöstä katkeaisi. Toisaalta tähän asti lapsi on nukkunut todella huonosti ja vasta kun oikea epilepsia lääke löydettiin hän alkoi nukkumaan täydet yöt. Ehkä tämä on siis ensimmäinen kunnollinen tilaisuus omaan sänkyyn opetteluun. Saa nähdä kuinka monta yötä menee ennen kun taapero tottuu nukkumaan yksin!

Seuraa meitä myös instassa @niina.mantere

Kommentit

4 kommenttia
Niina Mantere

Ihana järjestely teillä! 😍

Avatar

Meilläkin oli Esikoisen aikaan perhepeti ja 9kk hän muutti omaan huoneeseen mutta täysiä öitä on alettu nukkumaan vasta 5v aiemmin aamuyöllä hiippailtiin viereen 🙂
Tulevan vauvan kanssa luulen että perhepedillä mennään 🙂

Niina Mantere

Lapset on niin yksilöitä näissä asioissa 😊 Muuten esikoinen saisi jatkaa uniaan meidän vieressä, mutta tulevan vauvan kannalta se ei tunnu turvalliselle. Katsotaan miten meidän käy! Kiva kun teillä sujuu yöt! 😊

Avatar

2 vuotias nukkunut perhepedissä tähän asti, ei jaksettu nostaa ja siirtää joka imetyksen yhteydessä. Nyt muutama viikko aloittaa yöt omassa sängyssä, mutta tulee aamuyöstä perhepetiin jatkamaan unia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä