ihan mamina - Banneri

”Alkio on nyt n. 1,5cm pituinen päästä peppuun ja kelluu n. desissä lapsivettä.” Minusta tuntuu siltä, kun alkio olisi isompikin, ainakin jos tätä turvotusta katsoo. Ei tee mieli mennä rannalle tai käyttää tiukkoja vaatteita, sillä en näytä raskaana olevalle, vaan siltä että tänä kesänä on mennyt muutama siideri ja makkaraperunat liikaa.

Lue myös: Milloin raskausmaha näkyy? Ensimmäinen vs toinen raskaus, kuvat!

Emätin on myös huomannut raskauden tuomat muutokset ja sen käytös on muuttunut suuresti. Entisen kuivuuden tilalle on tullut jatkuva runsas vetinen valkovuoto ja ”limatulpan” tyyppiset vuodot. Aluksi jopa säikähdin tuota ”limatulppaa”, sillä se oli erittäin tuttu näky esikoisen synnytyksestä. Mihinkään ei voi enää lähteä ilman muutamaa pikkuhousunsuojaa ja kosteuspyyhettä käsilaukussa. Ei kuitenkaan huolta, valkovuoto on ihan normaalia!

Lue myös: Raskausviikko 8 – pahoinvoinnin uusi ystävä, ummetus

Tiistaina pääsen ensimmäiseen äitiysneuvolaan tästä raskaudesta. Kieltämättä mua jännittää, vaikka neuvolassa käyminen on tuttua ja hoitaja on sama, kuin esikoisesta. Torstaina on lääkärin tarkastus ja samalla hän ultraa ja tarkistaa alkion elonmerkit. Viikonloppuna muuttohommia tehdessä sain alavatsani kipeäksi ja muistin vasta silloin verenvuodon, mikä löydettiin ensimmäisellä ultrakäynnillä kohdusta. Toivottavasti vuoto olisi pysynyt hallinnassa, eikä häiritsisi alkiota.

Raskausviikot tuntuu matelevan tuskallisen hitaasti. Haluaisin olla jo yli puolessa välissä, sillä tämä ensimmäinen kolmannes on aina jotenkin pelottavaa aikaa. Mitä jos lapselta löytyy vakava kehityshäiriö? Saan keskenmenon? Lapsi onkin vakavasti vammainen? Olen todella malttamaton persoona, haluan aina kaiken informaation heti käsiini. Toisaalta ehkä tässä pitää ajatella niin, että saan nauttia vielä monta kuukautta kahdenkeskisestä ajasta esikoisen kanssa ja antaa hänelle yksin huomiota ennen vauvan tuloa.

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X